Pages

Wednesday, August 26, 2009

PATRIARHIA ROMANA IN CONCEDIU. A participat "patriarhul in blugi" la concertul Madonnei? "A nu mărturisi este exagerat, a tăcea este mai grav"

Lech Walesa despre concertul Madonnei, de la Varsovia: "Este o provocare satanica"
Biserica Ortodoxa Bulgara despre concertul de la Sofia: "Sa fie anulat! Vom protesta!"
Biserica Catolica din Romania: "Nu va duceti la concertul Madonnei, asta le recomandam credinciosilor nostri. Nu le putem interzice sa participe la concertul ei, dar ar fi mai bine sa evite, din cauza precedentelor ei, din cauza pozitiei sale sfidatoare la adresa valorilor catolice. Modul ei de manifestare pe scena, prin dansuri erotice, lascive, constituie un pacat. Daca te complaci, pacatuiesti. Este regretabil ca se foloseste de simbolurile crestine, e dureros pentru noi, dar suntem constienti ca nu o putem impiedica."
Reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane s-au aratat insa mult mai relaxati..., comenteaza presa. Poate au si fost la concert...

Un mesaj pe adresa Patriarhiei primit prin e-mail de la un simplu credincios:

"Doamne-ajuta!
As vrea sa intreb Patriarhia Romana, care este pozitia fata de concertul cantaretei Madonna in Romania, tinand cont de antecedentele ei blasfemitoare la adresa Mantuitorului si a Sfintei Sale Maici, de obiceiurile sexuale si de apartenenta la Cabbala?
Biserica bulgara si cea rusa, ca si cea catolica au reactionat!
La noi, inca o data, nimeni nu are nici o reactie? De ce atata tacere, si fata de masonerie si fata de homosexualitate si fata de documentele biometrice? Cum zicea si Parintele Justin Parvu: "A nu mărturisi este exagerat, a tăcea este mai grav."
Rolul bisericii, prin liderul ei spiritual, este numai de a infiinta posturi tv sau radio, de a construi catedrale cu hotel si magazine, de a exploata paduri si alte activitati mercantile?
Eu ma gandeam ca ar trebui sa ne conduca spiritual, sa ne indrume, sa ne arate calea spre mantuire. Din pacate, observ ca, in afara de a sustine si promova ecumenismul (a se vedea parerile unor mari duhovnici si parinti despre asta), altceva pe plan spiritual nu se face!
"Eu sunt impotriva masoneriei, impotriva ecumenismului, il socot cea mai mare erezie a secolului nostru" - P Gheorghe Calciu Dumitreasa
„Pai sunt impotriva ecumenismului! Asta discutam. Pe viata si pe moarte impotriva! Ce ecumenism? Ce parere aveti despre secte si biserica catolica? Sunt anatematizati, asta este!" - P Arsenie Papacioc
„Eu nu prea sunt pentru ecumenism! A avut dreptate un sarb, Iustin Popovici, care l-a numit panerezia timpului nostru! Eu il socotesc produsul masoneriei". - P Prof Dumitru Staniloae
„Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor! Caderea Bisericii prin slujitorii ei!"- P Arsenie Boca
Deci, ca sa stim, ne mai bazam pe BOR sau nu sa ne reprezinte pe noi, crestinii ortodocsi din romania? Sau ne ascundem ca strutii in nisip si asteptam sa vina noua ordine mondiala si, pana atunci, sa urmam sfatul Par Stoica si sa acceptam cipurile? Sa ma lamureasca cineva. Eu parca as asculta mai degraba glasul marilor duhovnici si parinti romani si nu numai, care s-au pronuntat categoric impotriva cipurilor din documente!
Credeti ca sunt prea indrazneata sau prea optimista daca astept si eu un raspuns, macar si formal, din partea Patriarhiei? In fond, ea trebuie sa fie in permanenta comunicare cu enoriasii sai...
Multumesc! Dumnezeu sa ne lumineze mintea si sa ne arate calea cea dreapta!"
Dana Stefan

3 comments:

Un om care iubește dreptatea said...

Voi ierarhi ai BOR ați adormit în cizmele cele calde și pufoase ale starețului din filmul „Ostrov”, care ascundeau mii de draci, și nu mai vedeți că lupii au scăpat la stână. Ori chiar voi poarta le-ați deschis.
Criminal e somnul ce-l dormiți
și nici nu îndrăznesc a spune,
unde cred c-o să vă treziți.

Anonymous said...

Foarte buna scrisoarea catre Patriarhie a doamnei! Chiar asa, suntem singura biserica ortodoxa care nu reactionam atunci cand trebuie, le acceptam pe toate punandu-l in fata pe "dam Cezarului ce e al Cezarului", dar de Dumnezeu am uitat. Are mare dreptate persoana care a trimis acel mail, patriarhia nu mai apara deloc poporul si nu ia atitudine in fata unor situatii care necesita o marturisire clara, cum ar fi actele biometrice (la care deja nu mai exista alternativa, ti se spune ca astea sunt si ca cele vechi nu se mai fac pentru nimeni, deci ce ne ramane de facut?) sau situatii de genul concertului Madonnei.
Oare a primit vreun raspuns? D-le Roncea, va rugam sa ne tineti la curent, ar fi bine de vazut daca exista vreo reactie.

Anonymous said...

Ma iertati, dar ce poate face Biserica? Daca lumea este atat de proasta incat sa plateasca bani sa vada o individa fara voce, gretoasa ca o broasca raioasa rascracita si contorsionata neanatomic. Oamenii sunt prosti. Da prosti de bubuie, rag de prosti ce sunt. Domnilor oricat ar urla radiourile si televiziunile ca regina muzicii popo si asa si pe dincolo. Cat de tembel poti sa fii sa dai bani ca sa vezi o psihopata raschirandu-si gaiberele. Pe vremuri se zicea despre un prost sau o proasta ca "razi ca proasta-n targ cand isi vede curul". Acum proasta-si arata curul iar multimea e extaziata, plateste bani ca sa vada. Ca sa vada, un cur de baba si aia slaba.
Ce sa le zica Biserica? Ca-s prosti? Pai poate umbla o armata de preoti si calugari in echipament complet de lupta dupa un prost ca sa-l mantuiasca. Nici o sansa. Netotul e netot si plateste banutzu' ca sa vada curul babei. Oamenii au IQ-ul unui pui de gaina. Se reped extrem de hotarat la muci pentru ca's de firma. Poti sa-i bati sa-i omori. Tot degeaba. Mucii sunt tentanti.

Ma iertati.