Pages

Monday, June 22, 2009

IN ATENTIA ANI SI A GUVERNULUI ROMANIEI (si chiar si a complicei Deutsche Welle): Alistar utilizează în fals numele Transparency International Romania

Scris de George Roncea
„Justiţiarul“ Victor Alistar devine din ce în ce mai interesant pe măsură ce se agită mai cu foc, scuturându-şi pletele rebele la diferite ocazii publice. Aparenta sa luptă haiducească cu „autorităţile abuzive“ şi „clasa politică“ ne-a determinat să căutăm a-i înţelege resorturile, pentru a vedea ce-l mână în luptă şi cum de îl deranjează atât de tare guvernanţii în general, câtă vreme ştiam că organizaţia sa primeşte (sau în orice caz primea) bani de la guvern. Am descoperit, însă, cu surpriză, că organizaţia pe care pretinde că o reprezintă, Transparency International Romania, nu există din punct de vedere legal!
Este doar un nume folosit pentru rezon publicitar, probabil, deoarece ONG-ul pe care-l reprezintă Alistar se numeşte de fapt Asociaţia Română pentru Transparenţă. Încercând să ne lămurim pe cine reprezintă, totuşi, acest Victor Alistar care se erijează în reprezentant al societăţii civile din România, iată ce am aflat:

De pe site-ul oficial al asociaţiei lui Alistar www.transparency.org.ro aflăm codul unic de identificare al ONG-ului, respectiv 12486550. Accesăm mai departe site-ul www.mfinante.ro şi aflăm că acest cod unic nu corespunde entităţii „Transparency International Romania“, care nici nu există înregistrată, ci Asociaţiei Romåne pentru Transparenţă (vezi facsimil 1).
Această organizaţie a fost declarată ca fiind de utilitate publică de Adrian Năstase şi a primit gratuit un spaţiu RA-APPS frumuşel, în buricul Capitalei, de 476 m2 de la Tăriceanu prin HG 1476/24.11.2005 (vezi facsimil 2).

Şi atunci pe cine reprezintă Alistar de fapt?

Căutăm mai departe în actele oficiale publicate în Monitorul Oficial şi stupoare: cånd Alistar se prezintă oficial ca reprezentant al ONG-ului, foloseşte numele „Transparency International Romania“ sau „Asociaţia romånă pentru Transparenţă/Transparency International“ (vezi facsimil 3).
Asta oare nu este ca şi cum Ion Balint, de exemplu, ar semna cu numele Nuţu Cămătaru, nick-ul sub care s-a consacrat.
Dar domnul Victor Alistar nu poate invoca necunoaşterea legii penale, care oricum nu i-ar înlătura răspunderea, pentru că este avocat (vezi facsimil 4).
Prin urmare, Victor Alistar, cu riscul de a înfunda puşcăria, săvârşind infracţiunea de fals în formă continuată, desfăşoară o activitate strict în interesul „Transparency International“, încălcând astfel art.38 din OG 26/2000, care reglementează funcţionarea organismelor de utilitate publică, activitatea acestora trebuind să se desfăşoare în interes general sau al unor colectivităţi, după caz.
Ce e de făcut? Cu falsul, e treaba procurorilor care deja îl cercetează sub acest aspect la solicitarea ANI, iar cu beneficiile de la stat e simplu: conform art.42-(2) din OG 26/2000, în cazul în care asociaţia sau fundaţia nu mai îndeplineşte una sau mai multe dintre condiţiile care au stat la baza recunoaşterii utilităţii publice, Guvernul, la propunerea autorităţii administrative competente sau a Ministerului Justiţiei, va retrage actul de recunoaştere.
Împrejurările prevăzute la alin. (2) şi (3) pot fi sesizate autorităţii administrative competente, Ministerului Justiţiei sau Guvernului de către orice persoană fizică sau persoană juridică interesată.
Prin urmare, sesizăm şi solicităm retragerea statutului de utilitate publică şi eliberarea de îndată a sediului din bd. Bălcescu, precum şi returnarea tuturor fondurilor solicitate şi primite până acum de ONG-ul lui Alistar sub denumirea falsă.
Vezi toate dovezile aici:

No comments: