Pages

Thursday, March 5, 2009

BASESCU n-a uitat de cazul Crulic si cere pedepsirea vinovatilor. Ce-o mai face ambasadorul Gabriel Bartas, sub ochii caruia s-a stins Daniel Crulic?!

Băsescu, la Varşovia: Am exprimat convingerea că justiţia din Polonia va rezolva corect cazul Crulic
BUCUREŞTI (MEDIAFAX) - Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Varşovia, după întâlnirea cu omologul său polonez, Lech Kaczynski, că este convins că justiţia din Polonia va rezolva cazul românului Claudiu Crulic.
"Am exprimat încrederea noatră că justiţia poloneză va rezolva corect cazul Crulic (...) care a generat multă emoţie în România", a spus Băsescu.
La rândul său, Lech Kaczynski a declarat că justiţia poloneză va rezolva cazul.
Preşedintele Băsescu a menţionat, pe de altă parte, că în discuţia cu Lech Kaczynski au fost abordate subiecte bilaterale, precum criza exonomică şi situaţia agricolă.
Băsescu a spus că în România şi în Polonia există sisteme bancare solide, însă utilizarea creditului este restrânsă, atât pentru persoane fizice cât şi pentru societăţi comerciale.
Preşedintele a menţionat că în dialogul avut cu omologul său polonez a fost abordat subiectul legat de parcursul european al Republicii Moldova, afirmându-se sprijinul pentru ca acest stat, la fel ca şi Ucraina, să se apropie de Uniunea Europeană.
Românul Claudiu Crulic a murit, în aprilie 2008, într-un spital polonez, după ce a intrat în greva foamei, protestând faţă de arestarea sa de către autorităţile de la Varşovia. După acest incident, preşedintele Băsescu l-a rechemat de la post pe ambasadorul român la Varşovia (Gabriel Bartas), după ce, la începutul lunii mai 2008, declarase că acesta nu i-a semnalat cazul Claudiu Crulic şi că din acest motiv va solicita retragerea sa.
Cristian Fierbinţeanu, fierbinteanu@mediafax.ro

Documentare pe scurt in Cazul Crulic

No comments: