Pages

Wednesday, February 25, 2009

NOU APEL AL PARINTELUI JUSTIN PARVU: "Tăcerea noastră înseamnă sclavie şi îngroparea Ortodoxiei!"

Părintele Justin Pârvu, sarea ortodoxiei româneşti
"Apelul acesta pe care l-am făcut eu împotriva cipurilor biometrice, şi care a fost atât de controversat, nu l-am făcut ca să înspăimânt pe nimeni, n-am vrut să îngrozesc pe nimeni. N-am vrut să terorizez mintea nici a bogatului, nici a săracului, nici a înţeleptului şi nici a neştiutorului. Ci am vrut să amintesc acestui popor de unde a plecat, că în venele lui curge un sânge românesc şi curat ortodox, care nu poate să îngenuncheze în faţa cotropitorilor nu numai ai trupului acestui pământ, ci prin dictatura aceasta a tehnicii ei ne cotropesc sufletele noastre, asupra cărora nu au nici un drept. M-am adresat către cei care nu şi-a stins cu desăvârşire flacăra credinţei din inimile lor. Cu multă durere sufletească spun, şi îmi cer scuze că trebuie să fac această observaţie, prin care nu incriminez şi nu învinuiesc pe nimeni – dar mă doare sufletul să văd atâta nepăsare şi ignoranţă din partea elitelor acestui neam, din partea oamenilor de cultură, laici sau clerici, care prin tăcerea lor săvârşesc o lepădare de Biserică şi de neamul în care s-au născut. Simplul creştin ortodox parcă este mai atent la aceste greutăţi, participă mai cu durere decât participă preotul lui, stând în afara tuturor acestor conflicte, nepăsători faţă de oaia care este sfâşiată în ogor şi stau la distanţă şi se uită cum o devorează lupii. Cu multă durere am sesizat că cei mai mulţi dintre părinţii noştri parohieni nu au luat o măsură, măcar câtuşi de puţin să facă cunoscute nişte momente grele în istoria creştinismului şi a omenirii, pe care creştinul nostru le-a sesizat mai repede.
Adevăratul om de cultură şi de elită iese în faţă şi acela strigă şi răcneşte cu toate forţele lui şi apără valorile pe care el le-a construit şi pe care el le trăieşte. Pentru că dacă ar fi tăcut tot aşa, de pildă un Eminescu, ar fi tăcut Radu Gyr, un Nichifor Crainic, sau oameni de mai mică talie – ’apăi am fi fost de mult prăbuşiţi. Dar aceşti oameni, ca nişte mici apostoli, am putea spune, au fost mereu prezenţi şi au strigat şi s-au opus la toate metodele de întunecare a fiinţei noastre ortodoxe… Iar această problemă nu este una oarecare, după mine este cea mai grea problemă a omenirii şi a creştinătăţii. Dar acum la noi, se simte foarte jenat un domn ziarist, se simte jenat un istoric, un om de literatură sau ştiinţă… ca să susţină o temă cu ordin religios şi să înfrunte vreo primejdie. Nu! Nu cumva să fie deranjat!
Nici tăcerea sihaştrilor nu este scuzabilă. monahul, preotul care socoteşte că face o misiune în cadrul Bisericii, dar nu participă direct la aceste adevăruri, la aceste atacuri şi primejdii în care ne găsim – nu este monah, nu este preot. Dacă nu simte să participe direct şi să-şi asume răspunderea ca un mic misionar al vremurilor, în zadar este toată rugăciunea lui. Tăcerea în faţa acestor pericole este o lepădare a noastră de adevăr. Pentru că ne înrobim şi ieşim din libertatea Adevărului. Adevărul ne face liberi , nu ne pune cip. Aceasta este dovada că societatea în care trăim este una a minciunii, potrivnică Evangheliei. Libertatea Evanghelie lui Hristos în faţa acestei lumi este un pericol terorist.
Tăcerea noastră înseamnă sclavie şi îngroparea Ortodoxiei. Oamenii noştri de elită, prin tăcerea lor nu fac decât să construiască sicriul ortodoxiei pe care i-l pregăteşte stăpânirea acestei lumi.
Cât pentru păstorii noştri duhovniceşti, atâta le spun: Oare sarea se va strica şi nu va mai săra?"
Parintele Justin Parvu

10 comments:

Anonymous said...

ma simt rusinat pentru pasivitatea mea citind acest apel. sunt medic, dar nu mi-am afirmat public pozitia clara crestineasca de sprijin si adeziune totala cu parintele Iustin Parvu. Sper ca acesta este un inceput, desi mic. tehnica in general si tehnica sanitara in special trebuie sa se subordoneze si nu sa subjuge taina si libertatea persoanei. Sa nu ne lasam manipulati. Dr. Cosmin Modreanu

Anonymous said...

atentie la acest mesaj
http://www.europafm.ro/europa-fm/emisiuni/grila-de-programe/interviurile-europa-fm/pasapoartele-biometrice-starnesc-controverse.html
Ce facatura, cat de mieros cu oamenii politici si dispretuitor cu Parintele si "isterizatii credinciosi"

Anonymous said...

ARE PERFECTA DREPTATE PARINTELE IUSTIN PIRVU !!!!!! BUNUL DUMNEZEU SA-I DEA SANATATE SI VIATA LUNGA ! AMIN !

mircea pacatosul

Anonymous said...

Poate va aduceti aminte de un fragment din rugaciunea pentru copii "Inger, Ingerasul meu": "Eu sunt mic / Tu fa-ma mare,/ Eu sunt slab / Tu fa-ma tare [...]". Nu trebuie decat sa avem credinta si dragostea pentru Dumnezeu, pentru Imparatia cereasca, si Ei ne vor sari in ajutor. Maica Sfanta, Mantuitorul si Duhul Sfant,arhangheli, serafimi, heruvimi, ingeri, prooroci, preotii sfintiti, cuviosi si cuvioase, mucenici si mucenite, feciori si fecioare care au castigat indrazneala catre Domnul prin vietuirea lor curata, Sfanta cruce... nu suntem singuri. Nu suntem ai nimanui! Nu trebuie sa ne fie teama!
Doamne ajuta!

Anonymous said...

Bunul Dumnezeu ingaduie sa fim incercati. Sa ne intarim in dreapta credinta cu mai multa rugaciune si post. A venit vremea sa nu mai fim caldicei.Maica Domnului, roaga pe Fiul tau sa ne miluiasca pe noi pacatosii!

Anonymous said...

Pentru Anca

Draga Anca, iata ca sintem doua care purtam acelasi nume pe acest blog. Haide sa gasim o metoda sa ne diferentiem una de alta...Ce zici?
Imi permiti sa pastrez eu numele simplu de Anca (am postat de mai multe ori aici folosind acest nume) iar tu sa-ti adaugi o cifra sau o initiala?

Anonymous said...

De la primul lui apel, am simtit ca Parintele Iustin Parvu este altfel. Imi da putere sa recunosc si eu si sa spun si eu mai departe despre acest pericol care ne pandeste. Ingenunchez in fata ta Parinte si plang caci vorbele tale merg direct in inima mea. Doamne Ajuta!

Anonymous said...

Din pacate,dintr-o natie viteaza,puternica si plina de curaj (in trecut!)in a-si apara drepturile si libertatea,am ajuns la ora actuala o natie vlaguita,indoctinata mai ales de atatea zeci de ani de comunism.
De observat insa ca traim tot intr-un fel de comunism "adaptat vremurilor" doar la nivel verbal,iar "ecumenismul"pe care tot se incearca sa ni-l bage pe gat este tot o forma de comunism,care nu poate duce decat la anarhie:cel mai bun pretext pentru instalarea dictaturii noii ordini mondiale,aceea a antihristului.Si ce sa mai asteptam de la asa-zisele "elite"laice,daca insisi mai marii Bisercii noastre ortodoxe stramosesti,pur si simplu se dezic de noi,dandu-ne cu tifla! Astfel ca,o mare majoritate a maselor largi de crestini ortodocsi romani(crestini simpli),dar si foarte multi monahi totusi,chiar manastiri intregi,suntem - din punctul de vedere al insusi sinodului Bisericii! - doar niste "habotnici",ignoranti si inapoiati! Sa le aducem aminte acestora ca Biserica Ortodoxa Romana nu este un obiect pe care au pus stapanire,ci este a noastra,a tuturor romanilor!
De ce sa ne fie teama? Sigur ca parintele Iustin Parvu are dreptate in totalitate!Traim vremuri in care trebuie nu doar sa ne rugam tipicar si ritualic,ci sa ne jertfim intru totul pentru pastrarea credintei ortodoxe conform Sfintei Traditii Apostolice,nu conform "noutatilor" si "modernizarii"aduse de conducatorii nostri si acceptate tacit si de conducatorii bisericesti.Dincolo de faptul ca este unl dintre marii duhovnici ai ortodoxiei romanesti,Parintele Iustin Parvu este un crestin-ortodox roman care s-a jertfit intru totul si a mucenicit pentru Hristos si pentru cei ca sfintia-sa,unii care mai sunt in viata,iar altii-multi!-care au trecut la Domnul,inca mai este acest popor romanesc majoritar ortodox! Asa ca,haideti mai bine sa-i intrebam pe toti detractorii parintelui Iustin - inclusiv pe cei din sinodul BOR - unde erau si cat de "greu"traiau la vremea cand sfintia sa si ceilalti mucenici executau ani teribil de grei in inchisorile comuniste!?!!!?!!!
Sa ne rugam ca Dumnezeu si Maica Domnului sa ne inteleptesca si sa ne intareasca pe toti,si pe cei mici si pe cei mari,ca sa nu ne dezbinam macar in noi insine si sa fim pregatiti pentru jertfa in Hristos. Doamne-ajuta!

Anonymous said...

Cand l-am cunoscut pe pr Iustin, acum un an, pe 18 ianuarie 2008, a fost cam asa - am ajuns seara la manastirea Petru Voda, am stat la slujba, iar la ora 5 dimineata, pentru ca urma sa plecam inspre Grecia, pr Iustin ne-a primit (pe mine si pe preoteasa Ioana) in chilia lui ca sa stam putin de vorba, sa luam sfat de mantuire.
Inainte sa spun ceva, a vorbit pr Iustin vreo 5 minute. Mi-a dat raspunsuri la toate, absolut toate problemele grele cu care ma luptasem in ultimii ani. N-a lasat nimic neclar in sufletul meu. Si aceasta se intampla inainte ca eu sa fii deschis gura, ci numai inima ...
Numai omul lui Dumnezeu are atata har sa intre direct in inima ta.
De aceea, inainte, fratilor, pe urmele pr Iustin !!!
Pr. Dr. Staicu Ciprian-Ioan

Anonymous said...

Salut romani, ma intreb daca cineva dintre voi a citit ce inseamna "pasaport electronic" si/sau daca a inteles ceva din toate astea - mai mult, daca a citit cineva articolul cu pricina pana la sfarsit - sau mai degraba este ceva de neinteles, care ne aduce frica in suflete ?

Mai bine cititi mai atenti la
http://www.europafm.ro/stiri/interne/licitatia-pentru-producerea-pasapoartelor-electronice-blocata-din-nou~n13244/

va fac copy-paste mai jos:

"..Titulatura de "paşaport electronic" este dată de autorităţi paşaportului diplomatic, de serviciu sau celui simplu, care permite stocarea electronică a datelor biometrice ale titularului, precum amprenta digitală şi imaginea facială.."

Va sugerez sa nu va avantati in presupuneri, ci mai degraba sa intelegeti despre ce este vorba.

Va stau la dispozitie, oricand.

Puiu