Pages

Wednesday, October 1, 2008

Extraordinar: Patriarhul BOR Daniel Ciobotea si-a facut clopote cu chipul sau, ca Papa Benedict

La împlinirea unui an de când a fost în­scă­unat în fruntea Bisericii Or­to­do­xe Ro­mâne (BOR), Patriarhul Daniel a pri­mit un cadou pe măsură: noile clopote ce vor răsuna la Ca­te­drala din Dea­lul Mitropoliei îi poartă chipul.
Co­manda BOR s-a suprapus cu cea a Va­ti­canului, dar reprezentanţii fa­bricii aus­triece care le-a produs s-au dat peste cap pentru ca prima faţă bi­sericească a României să îşi pri­mească darul la timp.
Reprezentanţii fabricii de clopote Grassmayr ne-au dezvăluit că doar cele mai importante capete religi­oase se bucură de onoarea de a rămâne imortalizate pe clopotele făurite de fabrica din Austria.
"În săptămâna în care am primit co­manda de la ÎPS Daniel, au mai venit două comenzi: una de la Vatican, cu chipul Papei Benedict al XVI-lea şi alta din Italia, cu chipul Papei Ioan Paul al-II-lea", ne-a spus Johannes Grassmayr, directorul companiei.
Impresionat de charisma Pa­triar­hului pe care l-a întâlnit în mai, austriacul a făcut tot posibilul pentru ca darul ÎPS Sale să fie gata la timp. "Fabricarea celor patru clopote a durat trei luni, iar Preafericitul a do­rit ca eu să particip personal la adu­cerea lor în ţară", se mândreşte directorul.
Mai mult, preţul celor patru "opere de artă" a fost unul special.
Au costat 80.000 de euro
Clopotele au costat 80.000 de eu­ro şi au fost admirate de toate feţele bi­sericeşti care au participat la di­ne­ul pregătit ieri, la Patriarhie.
Clopotele nu sunt numai foarte frumoase, ci şi moderne, fiind conectate la un sistem informatic dotat cu GPS.
Sărbătoare, ieri, la Patriarhie
Cu ocazia împlinirii unui an de la întronarea ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel a sfinţit ieri noul Paraclis din Reşedinţa Patriarhală şi a participat la Sfânta Liturghie. La eveniment au fost prezenţi preşedintele Traian Băsescu şi mai mulţi politicieni. Ziua s-a încheiat cu un dineu oferit de Patriarh. (Fast ca la un cincinal - nota mea)

1 Octombrie 2008 Oana Timar Libertatea

No comments: