Pages

Thursday, October 2, 2008

Mungiu si Plesu, frumoasa si bestia (sau bestia si frumosul) au luat cu asalt identitatea nationala.Or fi auzit ei ca Dumnezeu nu bate cu parul?

Dupa tonul dat de zbarcitul ala de Andrei Cornea - loaza marxist-cultistului Paul Cornea - si tot coclitul de 22-GDS, Alina Mungiu (foto stanga, gasita abandonata la solduri) si Andrei Plesu (foto dreapta, dupa ce i-a intrat poneiul, zvastica si arta erecta) au raspuns si ei cu "sa traiti!" ordinului de asalt asupra identitatii nationale. Bine, o fac oricum de cand au supt... fiecare ce-a putut. Dar de data asta atacul este fatis si explicit. Mircea Platon ii pune la punct cu elocventa in Gânduri despre ortodoxul român, astăzi .... De la el aflu ce mai zgarie Alinutza Mungiu Pipi di Plugaru: “Patria mea nu e România (..) patria mea e tot postcomunismul, din Caucaz la Tirana". Pai, normal, mi-am zis! La dimensiunile ei, cred insa ca si patria asta pe care si-a ales-o e cam mica. Frumosul Plesu ii tine isonul in Adevarul lui Patriciu si, practic, da mugetul de fiara tuturor epigonilor si sicofantilor ICR-PCR-GDS convertiti la filosofia fecalei. Repede-repejos sare din baie si un handicapat mintal de la Catavencu-KGB (conform lui Florin Calinescu): Dar de ce arta romanilor trebuie sa fie romaneasca? ... Ma gandeam sa-i raspund scurt: de ma-ta! De-aia! Dar am zis sa fiu totusi mai civilizat si sa ma inspir putin din Valentin Stan: bai, boule, bai deontocapatule care esti, bai mu*e, cine te-a facut, bai, asa de prost? Iata ce scrie Iulian Tanase, numele tutarului dilematic cu mehlem in loc de creier: "Cind Victor Brauner si-a facut autoportretul acela, cu o sabie strapungindu-i un ochi, ceea ce avea sa se dovedeasca o stranie premonitie...". Bai, mucles, se vede c-ai sorbit din seva lui Plesu, ca vrei sa fi si tu acolo un prolet-culto-scato-filosof, dar ai gresit putin locul de extractie: nu trebuia sa te apleci atat de mult.
Victor Brauner nu si-a facut nici un autoportret cu "o sabie strapungindu-i un ochi". Si povestea cu premonitia e cam trasa de par. In faimosul autoportret, ochiul drept se scurge si-i face o gaura in obraz. In accidentul cu paharul pe care l-a parat cu ochiul larg deschis, cel stang a fost afectat. Povestea mai putin cunoscuta pe marginea ochiului pierdut este legata de Brauner si Brancusi. Dupa ce Brancusi si-a construit singur un aparat foto din lemn, s-a intalnit pe strada cu Victor Brauner, care a vrut sa faca el prima fotografie. Cladirea fotografiata era chiar cea unde avea sa-si inchirieze Oscar Dominguez atelierul in care Victor Brauner "si-a implinit premonitia" schimband insa ochiul.
Tov Plesu: uite de-asta n-au cum "intelectualii" din eprubeta ta sa aiba vreo identitate, daramite una nationala. Da' am si eu o intrebare: pe ribbentropomolotovii tai i-ai intrebat daca n-ar vrea sa renunte la identitatea lor nationala hitleristo-stalinista?! Si, madam (sau mister, nu vrea sa o/il discriminez) Alin/a Mungiu: n-ai vrea mai bine sa ramai prin "patria ta" din Caucaz sau Tirana si sa ne mai lasi cu gaunoseniile tale de Balti?!
Dragii mei, daca va iubiti de va si plagiati ideiile, de ce nu va luati? Ca nu cred ca o sa se prinda Catrinel oricum, iar Andrei e pe invers, poate sa fuga cu Buduca oricand! Bai, succubilor, bai, incubilor, chiar nu simtiti asa, cum vi se deschide o gaura mare, de unde vine frigul si intunericul, si unde, cine ajunge, se bucura de compania lui Brucan sau Pauker, pentru vesnicie...

No comments: