Pages

Saturday, October 4, 2008

Cornelia Cazacu, trimisul lui Berceanu la APCE a votat impotriva romanilor din Timoc. Nu-i de mirare: e din PDL. Pentru mesaje: 0744-622-006

Berceanu a fost si unul dintre sustinatorii "pro-activi" ai transferarii averii Fundatiei Gojdu catre Ungaria

Cornelia Cazacu, cunoscuta pentru contractele de asfaltare a Bucurestilor, a votat in APCE ca romanii din Serbia de est sa se numeasca vlahi * Votul senatoarei PD-L de partea Belgradului a fost decisiv * Daca vreti sa-i transmiteti vreun mesaj, o puteti suna la tel: 0744-622-006 sau la 0726-300-420

Sarbii au reusit sa isi impuna punctul de vedere la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei cu ajutorul unui parlamentar roman - Cornelia Cazacu (foto). Democrat - liberala, care este membru supleant in locul lui Radu Berceanu, a votat in favoarea aparitiei minoritatii vlahe.
Miercuri, pe 1 octombrie 2008, APCE a luat in dezbatere raportul parlamentarului german Jurgen Herrmann despre situatia minoritatii romane din Serbia - iar parlamentarii sarbi, condusi de Milos Aligrudici au depus mai multe amendamente. Unul dintre acestea, amendamentul 17, cerea inlocuirea sintagmei "vlahi/romani" cu expresia "minoritatile romana si vlaha" - consfintind astfel aparitia unei noi minoritati pe harta Europei. Parlamentarul PRM Ilie Ilascu a preferat sa nu voteze, iar Cornelia Cazacu a votat in favoarea sarbilor. Senatoarea PD-L, cunoscuta pentru contractul de asfaltare de 21 de milioane euro castigat de mama sa in 2006 de la Primaria Capitalei, nu a putut fi contactata pentru a oferi explicatii asupra votului ei. Amendamentul sarb a trecut cu 21 de voturi, 19 impotriva si 2 abtineri. Delegatia Romaniei la APCE are 10 membri - insa in sala s-au aflat doar patru. Daca s-ar fi aflat toti parlamentarii romani la vot, amendamentul sarb ar fi fost respins. La fel s-ar fi intamplat si in cazul in care Cornelia Cazacu nu ar fi votat pentru sarbi - atunci s-ar fi ajuns la egalitate de voturi si amendamentul sarb ar fi fost respins. Votul Corneliei Cazacu in favoarea aparitiei minoritatii "vlahe" ramane deocamdata fara explicatie.
Votul care-i inventeaza pe "vlahi"
Continuarea la
Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE) a adoptat miercuri Rezolutia 1632 (2008) privind „Situatia minoritatilor nationale din Voievodina si a minoritatii etnice romane din Serbia”, insotita de Recomandarea 1845 (2008). A fost un vot istoric, in care autoritatilor sarbe li se recomanda o serie de masuri privind respectarea drepturilor fundamentale ale minoritatii romane din Serbia, si in special ale celei din Timoc. Sarbii au incercat pe toate caile sa faca la Strasbourg din vlahii din Timoc un popor diferit din cel roman.

FNRP cere retragerea sprijinului parlamentar celor care au tradat pe romanii din Timoc
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
«Ca urmare a faptului ca cinci dintre reprezentantii Romaniei la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei au absentat sau au votat impotriva intereselor romanesti, la sedinta din 1 octombrie 2008, contribuind la adoptarea intr-o forma confuza a continutului Rezolutiei 1632 privind „Situatia minoritatilor nationale din Voievodina si a minoritatii etnice romane din Serbia”, si Recomandarii 1845, documente de importanta cruciala pentru viitorul a 300.000 de romani din Timoc, Fundatia Nationala pentru Romanii de Pretutindeni face apel la PD-L, PSD, PNL si Partidul Romania Mare sa retraga sprijinul politic parlamentarilor :Cornelia Cazacu (PD-L) care a votat alaturi de parlamentarii Serbiei, impotriva romanilor din Timoc, Cezar Preda(PD-L), absent, Mihai Tudose (PSD), absent, Relu Fenechiu (PNL), absent, Ilie Ilascu(Romania Mare), absent », se arata intr-un comunicat facut public de catre FNRP.
Citeşte mai departe...
Vezi si

No comments: