Pages

Tuesday, September 23, 2008

Uniunea Artistilor Poolii a facut o Plangere Penala la adresa Uniunii Artistilor Plastici si a ecrescentelor acesteia

UNIUNEA ARTIŞTILOR POOLII
Bucureşti, str. Batişte nr 11, sector 1,
tel. 0722.610.013, fax. 0318162186
http://u-a-p.org/
Către,
PARCHETUL GENERAL

În atenţia
Doamnei Procuror General Laura Codruţa Covesi

Subscrisa UNIUNEA ARTIŞTILOR POOLII, cu sediul în Bucureşti, str. Batişte nr 11, sector 1, legal reprezentată de preşedinte GEORGE RONCEA, formulăm prezenta
PLÂNGERE PENALĂ
Împotriva numiţilor:
UNIUNEA ARTIŞTILOR PLASTICI DIN ROMÂNIA, cu sediul în Bd. Nicolae Iorga, nr. 21, sector 1, Bucureşti,
ATELIER 35, cu sediul în Bucureşti, str. Şelari nr. 13, sector 3,
BENEDEK LEVENTE, din Timişoara,
şi a celorlalte persoane necunoscute, a căror identificare şi cercetare o solicităm, pentru săvârşirea infracţiunilor de:

Compromiterea unor interese de stat, prevăzută şi pedepsită de art. 168 Cod Penal: „Distrugerea, alterarea ori ascunderea unui document sau înscris în care sunt stabilite drepturi ale statului român în raport cu o putere straină, dacă fapta este de natură a compromite interesele de stat, se pedepsesc cu inchisoare de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi. Ofensă adusă unor însemne ale României, prevăzută şi pedepsită de disp. art. 236 Cod Penal, cât şi pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri, prevăzută şi pedepsită de disp. art. 321 Cod Penal.”
Distrugerea prevăzută şi pedepsită de art. 217 Cod Penal: „Distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia sau împiedicarea luării măsurilor de conservare ori de salvare a unui astfel de bun, precum si înlăturarea măsurilor luate, se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 ani sau cu amendă. În cazul în care bunul are deosebită valoare artistică, ştiinţifică, istorică, arhivistică sau o altă asemenea valoare, pedeapsa este închisoarea de la unu la 10 ani."
Distrugerea calificată prevăzută şi pedepsită de art. 218 Cod Penal: „Dacă faptele prevazute în art. 217 au avut consecinţe deosebit de grave, pedeapsa este închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi, iar dacă au avut ca urmare un dezastru, pedeapsa este detenţiunea pe viaţă sau închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.”
Distrugerea, jefuirea sau însuşirea unor valori culturale prevăzută şi pedepsită de art. 360 Cod Penal: „Distrugerea sub orice formă, fără necesitate militară, de monumente sau construcţii care au o valoare artistică, istorică ori arheologică, de muzee, mari biblioteci, arhive de valoare istorică sau stiintifică, opere de artă, manuscrise, cărţi de valoare, colecţii ştiinţifice sau colecţii importante de cărţi, de arhive, ori de reproduceri ale bunurilor de mai sus şi în general a oricăror valori culturale ale popoarelor, se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează jefuirea sau însuşirea sub orice formă a vreuneia dintre valorile culturale arătate în prezentul articol, de pe teritoriile aflate sub ocupaţie militară.”

MOTIVE:
ÎN FAPT: UNIUNEA ARTIŞTILOR POOLII este un grup artistic ce promovează arta şi cultura graffiti (despre arta graffiti se poate vedea şi la http://en.wikipedia.org/wiki/Graffiti).
Artistic vorbind demersul nostru expoziţional a fost determinat de expoziţia "Euromaniac" a artistului Benedek Levente, susţinută la Atelier 35, galerie a vechiului UAP-ului, o instituţie închistată şi creată de comunişti. Am hotărat ad-hoc să ne constituim în grup de reacţie plastică antiteroristă după ce am aflat din mass-media că un Benedek Levente, bursier al Fundaţiei Communitas, organizaţie a UDMR, organizaţie culturală (?) de guvernământ, a expus un număr de imagini cu tentă sexuală, unele cu note profanatoare şi discriminatoare, care incitau la ură şi/sau expuneau dispreţului public părţile intime ale femeilor (facem precizarea că pe pagina sa de web, Benedek Levente se autotintitulează “terorist vizual”).
UAP-ul nostru, original, a apărut şi ca o reacţie firească a neamului românesc supus, de sute de ani, dar mai cu seamă în ultimele decenii, la agresiuni, hărţuiri şi tentative de viol (rapt) repetate, la care s-au asociat pe lângă vecini: Rusia, Ucraina, Bulgaria, Ungaria, şi alte tări pidosnice si cu apucături sodomite. Grupul nostru antiterorist a pregătit, în replică, în data de 22.09.2008, o lucrare expoziţională graffiti art sub titulatura „Love is in the air", executată în cele patru spaţii expoziţionale (vitrine) oferite cu mărinimie vederii publicului. Grupul nostru a răspuns invitaţiei lansată publicului artistic de Atelier 35, pe site-ul acestui grup artistic (http://atelier35.blogspot.com/), de a creea artă în „spaţiu(l) dedicat tinerilor până în 35 de ani, ce promovează cercetările artistice din zona experimentalului, noile mijloace de expresie şi comunicarea între medii”, aflat la sediul Atelieri 35 din Bucureşti, str. Şelari nr. 13, sector 3.
Uzual, astfel de acte artistice, denumite în limbajul artistic „happening" (a se vedea despre happening şi http://en.wikipedia.org/wiki/Happening), au loc în mod spontan, tocmai pentru a nu se pierde nimic din spontaneitatea şi vigoarea actului de creaţie. Întrucât sala expoziţională a galeriei „Atelier 35" era închisă de mai multe săptămâni (cu cheia – am verificat noi !), nu ne-am putut produce artistic pe pereţii din interiorul galeriei, fiind nevoiţi să creăm pe ceea ce ni se oferă...
Imaginile întregului eveniment artistic se pot regăsi pe site-ul oficial al grupului nostru: http://www.u-a-p.org/. Deasemenea si pe site-ul organului nostru de informare publică: http://p-u-l-a.info/ (revista PULA a fost fondată, în epoca interbelică, de renumitul prozator şi om de cultură, avangardistul Geo Bogza, cunoscut pentru orientarea sa suprarealistă, dar şi pentru afilierea sa politica de stânga). Noi nu suntem interesaţi de stânga sau dreapta, vrem doar ca atitudini discriminatorii şi jignitoare la adresa femeilor să dispară şi să fie introdusă o dreaptă masură a lucrurilor. Nu acceptam ideea că este mai artă decat arta noastra exhibarea organului genital feminin peste o hartă a României şi plasarea acestei imagini pe un prag de trecere pentru a fi călcată în picioare. Condamnăm anestezia spiritului critic care a permis desfăşurarea unei expoziţii oficiale, patronate de o instituie românească, UAP, unde am asistat neputincioşi la macularea unui simbol al feminităţii care trebuie ocrotit, protejat şi declarat ferm drept tezarur naţional – sexul femeii.
Protestăm vehement împotriva agresării şi violării intimităţii umane de către aşa-numitul "artist" de origine maghiară, care a săvârşit un act care îşi găseşte analogia în agresiunile criminale asupra sufletului, vieţii şi intimităţii omului de către regimul comunisto-bolşevic (corifeul acestui regim criminal, Lenin, homosexual agresiv, a încurajat promiscuitatea şi aberaţiile sexuale). Şi la Benedek Levente iese la iveală originea vadit homosexuală a manifestării de ură faţă de organul feminin. Este de prisos a mai fi dovedită orientarea sa profund, eructată prin pseudo-manifestarea sa artistică. Agresarea si expunerea publică a organului sexual feminin - cel mai intim si de preţ simbol al feminităţii şi existenţei umane - ne duce cu gândul la vremuri de mult, credeam noi, apuse, când femeile din România erau duse forţat la ginecolog, precum evreii în camerele de gazare. Orice femeie ar trebui să se simtă ofensată, credem noi, ca bărbaţi, de călcarea în picioare, la propriu şi la figurat, a organului sexual feminin - sediu al plăcerii, emblemă a matriarhatului, simbol al fertilităţii, matrice a omenirii, nucleu al existenţei umane, enclavă a păcii spirituale…
Pentru ca protestul nostru să fie clar şi percutant am ales o formă penetrantă si erectă de promovare pe calea unui mesaj artistic înaripat: pula! - obiect artistic purtător de mesaj. Deşi secole de-a rândul România şi-a băgat doar picioarele în orice situaţie, am dorit să se ştie totusi că la nevoie, are ce îşi băga! Românii, neam de ciobani, nu-şi întrebuinţează decât în caz de forţă majoră măciuca, adevărat însemn heraldic care i-a făcut renumiţi peste hotare. Cînd însa situaţia o cere, pula merită scoasă la vedere, am hotărât noi, determinaţi de ameninţarea terorist/libidinală lansată de numitul Benedek Levente, acoperit de pulpana depravatei găşti de impotenţi ai vechiului UAP.
Am plecat de la acest circuit ideatic şi am penetrat – artistico/plastic, desigur, cu o vajnică maciucă înaripată harta ţării, şi o pereche de buci pictate în roşu alb verde, culorile dragi ale finanţatorilor homunculului Benedek Levente. Pictura noastră a fost apreciat de absolut toţi trecătorii, chiar în timp ce o cream. Deplorabil însă am aflat ieri seară că arta noastra a fost distrusă de impostorii pseudo-artiştii patronaţi de puhavul UAP. Invadat probabil de invidie şi gelozie artistică, numitul BENEDEK LEVENTE - care avea trântite pe jos, pe lângă pereţii din interiorul galeriei Atelier 35 câteva lucrări de valoare insignifiantă (neavând curajul nici măcar să le mai urce pe pereţi !!!), - s-a simţit minimalizat în raport cu originalele noastre lucrări, motiv pentru care a incitat pe ceilalţi făptuitori la distrugerea creaţiilor grupului nostru.
Mafia artistică din UNIUNEA ARTIŞTILOR PLASTICI DIN ROMÂNIA a percutat imediat acţionând în favoarea numitului Levente. Acoliţi ai vechii Uniuni, pe ascuns, înarmaţi cu mopuri, cârpe, lame de ras, ba chiar şi cu unghiile au răcăit şi maculat duşmănos lucrarea noastră, piesa de debut a grupului nostru, practic cea mai importantă operă a noastră. La acest demers ticălos au participat şi membrii Grupului Atelier 35, aceştia proferând chiar insulte şi manifestantandu-se suburban, mitocăneşte, în termen de lumpen-proletariat la adresa actului nostru artistic. Din fericire, persoanele care au vandalizat şi distrus opera noastră de artă, pot fi cu uşurinţă identificate de poliţiştii aflaţi la faţa locului la momentul săvârşirii abominabilei distrugeri, care veniseră acolo pentru a-l ancheta pe numitul Benedek Levente, în urma sesizărilor repetate şi plângerilor penale făcute de mai multe asociaţii şi organizaţii împotriva acestuia.
Membrii grupului nostru, mai ales cei de etnie maghiară, deplâng şi condamnă ferm atitudinea anti-culturală si anti-maghiară a vandalilor de la Atelier 35, care au distrus însemnele drapelului maghiar afişate pe bucile oferite voluptuos înaripatei şi vârtoasei pule româneşti - însemn artistic inspirat din lucrarea de căpătâi lui Andrei Pleşu, cu privire la sexul îngerilor!
Pierderea pentru patrimoniul artistic naţional şi mondial este inestimabilă ! Din surse demne de toată încrederea, am aflat că şi conducerea ICR - Institutul Cultural Roman - este scandalizată de profanarea si vandalizarea acestor veritabile creaţii artistice, demne de Patrimoniul National, care urmau a face parte dintr-o expoziţie itinerantă la Budapesta, Viena, Berlin, Moscova si New York. Deja în presa au apărut reacţii si comentarii atribuite corifeilor culturii române de astăzi care chiar dacă (unii dintre ei, cum ar fi Horia Roman Patapievici) nu au deloc studii artistice sunt totuşi persoane care au pus punctul pe i cu privire la forma de street-art promovată de grupul nostru, al adevăratului UAP. Avem recentul exemplu al expoziţiei ICR la New York, unde street-artiştii au fost protejaţi şi stipendiaţi de conducerea instituţiei culturale române aflată sub pulpana celei mai înalte instituţii a statului român, Preşedinţia României. Noi nu am crut bani pentru arta noastră, nu am avut intenţii mercantile, dar nici nu putem accepta vandalismul la adresa operelor noastre.
Din aceste motive inţelegem să ne constituim parte civilă contra persoanelor ce se fac vinovate de distrugerea creaţiilor noastre artistice, cu suma de 1.000.000 euro, sumă ce va fi folosită pentru a aduce o reparaţie morală Statului Maghiar (avem in program – Proiectul U.A.P. „Graffiti in Buda - respectiv in Parlamentul din Budapesta”) cât şi mentorului nostru artistic, dl. Horia Roman Patapievici (a se vedea – Proiectul U.A.P. - „Statuia megalitică din fecale originale a lui H. R. Patapievici” (acesta va fi reprezentat gol, îmbracat doar cu papionul său distinctiv, emasculat însă – pentru a nu stârni gelozia altor intelectuali de la GDS, mai puţin bine dotaţi). Nu intrăm în detalii pentru a nu ne fi plagiată ideea - se intamplă atât de des din păcate acest lucru în România – până şi renumitul filozof din Valcea, G. Liiceanu a fost ţinta unor astfle de acuzaţii.
Ataşat, vă depunem imaginile la care am făcut referire în cadrul plângerii noastre.
Cu aleasă consideraţie
Pentru UNIUNEA ARTIŞTILOR POOLII
Preşedinte GEORGE RONCEA
23.09.2008
_____________________________

No comments: