Pages

Thursday, September 25, 2008

Expozitia satanista a ICR a costat 50.000 de euro si a fost preferata de Patapievici unui eveniment dedicat disparitiei lui Nichita Stanescu


Deşi a costat 50.000 de euro, expoziţia “Zilele Culturii Româneşti” nu a fost vizitată de nimeni. În patru ore cât Iosif Bublea, corespondentul Antenei 3 în Germania, a vizitat această expoziţie a fost singur.“ICR are un program numit 'Cantemir'. Acest program, constituit în 2006, are ca obiective creşterea vizibilităţii şi accesibilităţii culturii româneşti pe pieţele culturale internaţionale. Această expoziţie a costat 49,700 de euro. Vreau să vă anunţ că printre proiectele respinse se numără comemorarea poetului Nichita Stănescu la 25 de ani de la dispariţie”, a punctat cu amărăciune Ion Cristoiu în emisiunea Sinteza Zilei de miercuri.
A fost a doua zi în care s-a discutat despre controversata expoziţie a Institutului Cultural Român în Germania. Opinia lui Ion Cristoiu a fost că “cetăţeanul german care se duce acolo se duce să vadă zilele culturii româneşti, nu un experiment. Noi nu punem la îndoială dreptul artistului de a face ce vrea. Programul Cantemir nu este unul de încurajare a tendinţelor ultra teribiliste din artă”.
Rămâne întrebarea adresată de Mihai Gâdea la începutul acestei emisiuni: vă reprezintă aceată expoziţie sau nu vă pasă?
Mai multe detalii la
http://www.antena3.ro/Sinteza-Zilei-50000-de-euro-pentru-expozitia-pornografica-a-ICR-din-Germania-(VIDEO)_clt_54478_ext.html

1 comment:

Anonymous said...

Pe blogul lui radvan sunt picturile si sculpturile lui. Aceleasi ca si cele din expozitie, si cateva in plus. Probabil ca a trecut prin abuzuri horror in copilarie si acum acestea ies la suprafata.
Cum sa pictezi astfel de chipuri/trupuri/scene? Cum sa te uiti toata ziua la ele, umplandu-ti inima de mandrie, ca sunt "operele" tale?
(Se stie ca atunci cand copii abuzati se exprima prin desene, ei reprezinta astfel abuzurile prin care au trecut.)
Se mai observa ca are si inclinatii sataniste!
Un psiholog ar fi bine sa-i adreseze unele intrebari despre sanatatea lui mintala. Iar un psihiatru ar trebui sa-i prescrie tratamentul medicamentos. Lui, si lui Patapivici. Urmati de gasca.