Pages

Wednesday, September 17, 2008

Dan Voiculescu la Parchet pentru fals si uz de fals, ca si Mona Musca

ZIUA: Plangere penala impotriva lui Voiculescu
Asociatia "Dreptate si Adevar" cere Parchetului General anchetarea lui Felix pentru fals in acte publice privind colaborarea cu Securitatea

Asociatia "Adevar si Dreptate", prin vicepresedintele acestia, Viorel Ene, a depus ieri la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie o plangere penala impotriva liderului conservator Dan Voiculescu, solicitand trimiterea sa in judecata pentru infractiunea de fals in acte publice.
"Concret, CNSAS a stabilit ca Voiculescu Dan a facut politie politica prin colaborarea sa cu Securitatea. Chiar daca acesta a constestat decizia CNSAS, in cursul audierilor din cadrul Colegiului CNSAS, a caror transcriere a fost depusa la Tribunalul Bucuresti, Voiculescu Dan a recunoscut singur ca a colaborat cu Securitatea: "Lucrand in comertul exterior eram obligat sa-mi castig si eu o paine cand ma intrebau de un cetatean strain ce e cu el, sa spun ce stiu despre el'" - se invoca in plangerea penala. Precedentul judiciar din cazul Monei Musca, impotriva careia s-a inceput urmarirea penala pentru fals in declaratii, dupa ce CNSAS a decis ca a colaborat cu Securitatea in anii tineretii - se poate aplica si in cazul liderului conservator Dan Voiculescu, in cazul in care se va demonstra ca acesta a mintit in declaratiile sale oficiale depuse la Parlament, privind necolaborarea cu fosta Securitate.
Asociatia "Adevar si Dreptate" afirma ca Biroul Permanent al Senatului este obligat sa constate nulitatea mandatului de parlamentar al lui Dan Voiculescu intrucat declaratiile acestuia de necolaborare cu Securitatea, pe care le-a depus in timpul mandatelor sale constituie "falsuri in acte publice si atrag consecintele legii, exact ca si in cazul Mona Musca".
Amanarile din proces
Contactat telefonic, vice­presedintele asociatiei, Viorel Ene, ne-a declarat urmatoarele: "Suntem nemultumiti de coruptia din Justitie, de tergiversarile de care beneficiaza Dan Voiculescu, care a atacat in instanta verdictul de colaborare cu Securitatea dat de CNSAS. Se dau termene peste termene si se intentioneaza trimiterea cauzei la Curtea Consti­tutionala, iar judecatorii accepta fel de fel de motive de amanare pe care nu le-ar accepta unui om de rand".
Cazul Stanoiu tratat cu delicatete
Contestatia senatorul PC Rodica Stanoiu la decizia CNSAS de colaborare cu Securitatea are un nou termen, in 6 octombrie, la Curtea de Apel Bucuresti, desi legea prevede ca astfel de actiuni se judeca la Tribunalul Capitalei - Sectia de contencios adminstrativ. In 12 iunie, Curtea de Apel Bucuresti si-a declinat competenta in dosar, aplicand prevederile OUG 24/2008 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea Securitatii. Decizia judecatorilor a fost pronuntata in sedinta publica, numai ca, dosarul a primit un nou termen de judecata la aceeasi instanta-Sectia de contencios admnistrativ, informeaza Mediafax. Desi hotararea, care dispunea trimiterea dosarului la Tribunalul Bucuresti, a fost auzita de jurnalisti si consilierul juridic al CNSAS, in sistemul informatizat al instantei apare notat "Sectia de contencios administrativ al Curtii de Apel Bucuresti". (R.M.)
Razvan SAVALIUC

GARDIANUL: Liderul PC, alaturi de Elodia la Parchetul General
Asociatia Adevar si Dreptate a depus, ieri, la Parchetul General, o plangere penala impotriva presedintelui-fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, pentru fals in acte publice. Plangerea a fost adresata Laurei Codruta Kovesi, procurorul general al Romaniei. Potrivit uzantelor, aceasta va repartiza lucrarea Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica

No comments: