Pages

Wednesday, September 17, 2008

Cristina Trepcea mi-a trimis un SMS legat de un alt SMS, reclamat de Dan Diaconescu la OTVca mostra a unei intentii de coruptie din partea membrei CNA

0724293XXX

“Sunt C Trepcea. V-as ruga, cand puteti, dati-mi un semn. Mie mi-ar aduce o bucurie daca am vorbi.
Multumesc“

Mesajul l-am primit ieri, la 17.09. Am sunat, normal, cu interes. Doamna Cristina Trepcea dorea sa inteleaga la ce SMS face referire sesizarea Civic Media catre DNA si ANI in cazul CNA-OTV. I-am explicat ca este vorba despre un SMS prezentat de Dan Diaconescu in emisiunea sa ca dovada a unei intentii de coruptie din partea ei. Acesta:

“Prieten drag, eu te ajut. Dar el are o oferta grozava de flori si plante. Pentru diverse zile. Pentru ocazii si alte alea. Ajuta-ma sa-l ajuti, de poti. Cumpara-i toata marfa.
Te imbratisez”.

Am intrebat-o daca ii suna ca fiind cunoscut. A spus ca nu; desi exista unele elemente din trecutul sau care se pot regasi in mesajul in cauza. Ramane, asadar, ca organele sa stabileasca adevarul, adica exact ce am solicitat prin intermediul Civic Media. Presa de azi relateaza:

GARDIANUL: Razboiul dintre OTV si CNA intra in atentia Parchetului. Cristina Trepcea nu comenteaza acuzatiile aduse

Asociatia Civic Media a decis sa trimita o sesizare catre Directia Nationala Anticoruptie, Agentia Nationala de Integritate si Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii privind coruptia CNA si presiunile de natura penala ale guvernarii Nastase asupra mass-media in cazul Dan Diaconescu-OTV.
“Asociatia Civic Media, organizatie neguvernamentala, solicita autoritatilor competente ale statului sa se sesizeze din oficiu în cazul acuzatiilor grave de coruptie la cel mai înalt nivel facute de jurnalistul Dan Diaconescu, proprietar al postului de televiziune OTV, la adresa primilor oameni în stat în guvernarea Iliescu-Nastase din 2000-2004 si la adresa demnitarilor membri ai Consiliului National al Audiovizualului din 2002 pâna în 2008”. Asa incepe scrisoarea trimisa de asociatie catre DNA, ANI si CNSAS.
Aceeasi sesizare trimisa organismelor mentionate mai sus contine un mesaj pe care Cristina Trepcea, membru al Consiliului National al Audiovizualului, l-ar fi trimis lui Dan Diaconescu. “Mostra unei tentative de coruptie: Prieten drag, eu te ajut. Dar el are o oferta grozava de flori si plante. Pentru diverse zile. Pentru ocazii si alte alea. Ajuta-ma sa-l ajuti, de poti. Cumpara-i toata marfa.Te imbratisez”. Contactata telefonic, Cristina Trepcea ne-a declarat ca nu comenteaza cele scrise in sesizarea Civic Media si ca nici nu stia de existenta acesteia.
In sesizarea lansata de Civic Media se sustine faptul ca cele doua organisme ale statului, fosta guvernare si CNA, sunt complice la restrângerea “unor drepturi fundamentele garantate de Declaratia Universala a Drepturilor Omului, în special Articolul 19: «Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii; acest drept include libertatea de a avea opinii fara imixtiune din afara, precum si libertatea de a cauta, de a primi si de a raspândi informatii si idei prin orice mijloace si independent de frontierele de stat»”.
In urma declaratiilor publice facute de Dan Diaconescu in ultimele zile, CNA spune, într-un comunicat, ca sanctiunile aplicate OTV au fost cauzate, în principal, de limbajul “injurios, vulgar” folosit în emisiunea acestuia, banii rezultati din amenzile date postului nefiind însusiti de catre Consiliu. Comunicatul mai arata ca, indiferent de felul în care Diaconescu “întelege sa se victimizeze”, CNA se va situa constant de partea interesului public si va continua sa aplice legea, în fata careia toti radiodifuzorii sunt egali.
«Nu facem decåt sa ne aparam»
Diaconescu declara ca detine dovezi si ca exista probe, privind implicarea institutiilor statului si a mai multor fosti si actuali membri ai CNA în “afacerea închiderii OTV”, precum si privind acte de coruptie ca darea si luare de mita si alte foloase necuvenite în cazul unor membri ai CNA. Dan Diaconescu spune ca nu face decat sa se apere si spera ca in urma dezvaluirilor pe care le va face la OTV, membrii Consiliului sa demisioneze. “Ne-au amenintat ca vor sa inchida postul, iar noi acum nu facem decat sa ne aparam. Poate trebuia sa facem asta mai demult. Ei vor sa revina la aceleasi vechi decizii”, ne-a declarat patronul televiziunii. “Urmeaza sa luam fiecare membru si familia acestuia, in cate un episod al emisiunii, si sa aratam «problemele» pe care le au acestia. Speram ca dansii sa demisioneze, sa se schimbe si Legea 504, care este anticonstitutionala”, a adaugat Diaconescu.
18-09-2008
http://www.gardianul.ro/Razboiul-dintre-OTV-si-CNA-intra-in-atentia-Parchetului.-Cristina-Trepcea-nu-comenteaza-acuzatiile-aduse-s120792.html

No comments: