Pages

Monday, August 11, 2008

Injuratura ca onoare, cand albul este transformat in negru. Cazul patalogic Mihaies-ICR

Mircea Mihăieş face ce a reusit si el sa invete de la mama Tania si tata Romi; ce stie cel mai bine, cand sta pe olita: sa scrie cu ce produce, dupa ce in prealabil si-a si gustat bine produsul intern, brut. Zice el la "Senatul EvZ", incercand sa se ridice la nivelul lui Dorin Tudoran, care e vinovat ca s-a inscris "pe lista celor care ne vor pielea în saramură - ce oroare: braţ la braţ cu Roncea!":

"Sunt uimit că tu ne ceri, acum, să cădem în postura de cenzori încruntaţi, scotocitori de dosare, ştabi peste căprării ideologice". Pai atunci ce-ati cautat la CNSAS?!!! Si continua:
"Dragă Dorin,
Într-un text care nu are decât un cusur - dar fundamental, în opinia mea: că e oferit spre publicare unui anume Roncea, care îl şi prefaţează - ca să nu zic: îl umple cu bale - ne trimiţi, lui H.-R. Patapievici, Taniei Radu şi mie, de pe înaltul piedestal moral pe care te-ai aflat mereu (poate, cu excepţia straniului episod „Felix-Voiculescu“)..."
Dintr-odata, problema nu mai este ca el si Pataplesu, pe banii nostri, promoveaza turnatorii Securitatii in strainatate (si nu numai) - altfel batandu-se in piept cu Raportul Tismaneanu -, ci ca Dorin Tudoran a scris la Jurnalul National si l-a consiliat pe Voiculescu si acum scrie la ZIUA prin Roncea. Schizofrenia e mare la ICR. Pentru ca acelasi personaj cu care a dat ture prin Europa si SUA (tot pe banii nostri), pentru a-l ridica in slavi ca un tutar ieftin ce este, recte Vladimir Tismaneanu, inainte de a se infiltra la EvZ a parazitat Jurnalul National, pe banii - atunci buni! - ai aceluiasi odios "Felix". Ba chiar la un moment dat si-a dorit sa devina consilierul lui Becali, alaturi de Dan Pavel.
Mai apoi, in compunerea sa puerila, saracul Mihaies se da si victima activistului comunist Ion Ianosi. Pai, bai tovarase Mihaies, hotaraste-te ce, cum cu cine si unde faci ce faci, ca inteleg ca esti luat cam pe la spate. Pe tov Ianosi, prietenul tau, Volo Tismaneanu, cu care cica ai scris vreo cinci carti, l-a propus nici mai mult nici mai putin decat pentru "Steaua Romaniei". Iar alt tovarasel de-al matale, Gaby Liicheanu, care i-a fost si student, a propus ca 2008 sa fie "anul Ion Ianosi". Inaltator, nu-i asa?! Mai bine ia o pastila si taci.
Te roaga, discret, si Tudoran:
"Zilele acestea, văd înmărmurit pe internet istoria purtătorului vostru de cuvânt de la New York şi mă întreb în ce dulap să mă ascund ca să nu răspund la telefoanele celor ce vor să ştie „Ce Dumnezeu fac prietenii tăi de la ICR?“
E încurajator că episodul începe să arate altfel decât păruse la prima vedere şi mă bucur să văd că puteţi administra această criză (amestec de diversiune şi tembelism; năucitoare amândouă) mai bine decât aţi făcut faţă altor crize. Aşa se construiesc şansele de a readuce atenţia la excelenţa din munca voastră şi a dispersa lehamitea faţă de episoade nefericite.", afirma, cu un misto super-fin, Dorin Tudoran, de la Washington DC.
Oricum, nu pot decat sa ma bucur ca un personaj de toata jena ca Mihaies ma injura, conform practicii stalinist-bolsevici de a face albul-negru. Nu as fi primul, oricum: sunt intr-o companie selecta, pe o lista cu oameni care merita. Caci uite ce scria (tot) tov Mihaies, inca vice-presedinte ICR, despre Traian Basescu, actualul presedinte al Romaniei, pe vremea cand acesta era primar al Capitalei si presedinte la PD: Traian Basescu - sluga lui Iliescu, mitocanul, prost crescutul, incompetentul, ignorantul, rudimentarul, nerusinatul, grosolanul, unsurosul, incultul si mafiotul cu o nesimitire de proportii tropicale...
Iata, citate din doua "carti" de-ale sale, dintre care una scrisa cu... Vladimir Tismaneanu, seful Comisiei Prezidentiale de aburit naivii:

"Ilustrata superlativ de cazul Basescu, in care orgoliile mitocanesti, interesele de gasca, proasta crestere, incompetenta si nerusinarea isi dau gratios mana, viata politica de la noi pare, tot mai mult, o afacere intre mafioti. Clientelismul generalizat, teama pierderii privilegiilor (de la cele marunte la cele inimaginabil de mari), reflexele totalitare fac din Romania o tara in care normalitatea e tot mai mult exceptia, si nu regula".
"As fi extrem de curios sa vad ce se intampla cu partidele care, in acest moment, au cazut la mijloc, intre aceste extreme, precum Partidul Democrat. E un partid nascut din scandal si care s-a ilustrat, in ultimii ani, exclusiv in aceasta directie. Chiar acum i se aduc lui Petre Roman acuzatii cum ca e un dictator absolut. Asa cum il percep eu, domnul Roman e mai degraba interesat sa-si atinga scopurile in perfecta liniste, miscand piesele in afara scenei. Or, oamenii pe care se sprijina, Basescu si Berceanu in primul rand, sunt mult mai rudimentari".
"PD a fost de fiecare data eroul, daca nu chiar initiatorul crizelor din coalitie".
"Sunt departe de a impartasi simpatia multora dintre gazetari fata de fostul capitan de vapor ajuns multiplu ministru. N-am apreciat niciodata umorul lui cam grosolan, smecheria unsuroasa a superiorului care se bate pe burta cu subordonatii. Nu cred nici in marile lui calitati manageriale, pentru simplul motiv ca prezenta in acelasi minister, in urma cu cinci ani, n-a depasit in consecinte trecerea gastei prin apa".
"(...) E surprinzator ca dl. Constantinescu nu i-a inclus in lista invingatorilor sai si pe oamenii lui Roman. Nu stiu si n-am cum sa aflu in ce masura P.D.-ul corespunde portretului-robot al celor invocati de presedinte. Nu stiu, cu alte cuvinte, daca ei sunt securisti sau comunisti. Tot ce stiu e ca se comporta de parca ar apartine categoriilor aduse in discutie! Rapacitatea impinsa dincolo de orice limita, duritatea si badarania agresiva cu care isi apara privilegiile, functiile si fotoliile sunt de pura extractie comunista. Ele n-au de-a face cu democratia exact cum discursul pigmentat cu pilde marinaresti al d-lui Basescu n-are de-a face cu cultura!"
Cititi mai jos despre "nesimtirea de dimensiuni tropicale" a lui Basescu:
"Si-a facut guresul domn Basescu auzita vocea de stentor in vreo sedinta de guvern? A atras el atentia asupra starii soselelor, a liniilor de cale ferata, a pistelor aeroporturilor? Nici vorba! Domnia-sa avea pregatit, inca de acum un an, inca de acum doi si de cand se stie ministru, raspunsul-ghilotina: nu avem bani! Pai daca nu are bani, de ce mai sta in fotoliul de ministru? Ce nevoie mai e de un minister fara bani? Doar pentru a le da de lucru soferilor si mecanicilor de la intretinerea limuzinelor ministeriale?"
"Nesimtirea lui Basescu and comp. va atinge dimensiuni tropicale, acum, dupa ce ultimul ghimpe ce le statea in cale a fost smuls. Stiindu-se intangibili, santajand cu nerusinare carpele de la guvernare, ei isi vor da, cu inca mai multa agresivitate, arama pe fata".
"Sper, de asemenea, ca ofiterilor implicati le-a mai ramas atata onoare incat sa-l dea pe fosta sluga a lui Iliescu in judecata!"
"Ziarele de saptamana trecuta au adus doua stiri socante. Abia inscaunat la Primaria Bucurestiului, dl. Basescu a anuntat ritos ca nu va parasi locuinta ce i s-a pus la dispozitie pe cand era demnitar al statului decat prin evacuare! Frumoase moravuri, frumoase cuvinte! Dl. Basescu (de neuitat pentru mine prin ignoranta sa admirabila in desavarsirea ei: ajuns, nu se stie cum, la o receptie data in primavara lui 1997 in cinstea lui Adam Michnik la Vox Maris-ul din Piata Victoriei, oarecum buimac sa descopere atatea celebritati, marinarul-ministru l-a abordat pe un faimos critic literar: "Dar cine e asta de a venit atata lume?!" Strafulgerandu-l cu binecunoscuta-i privire ironica, acesta l-a persiflat: "Dom' Traian, azi nu dau meditatii pe gratis!"), domnul Basescu, asadar, intelege sa se bucure de toate avantajele pozitiei actuale, dar sa nu renunte la nici una din cele trecute! Un model ce a facut, face si va face prozeliti!".
MIRCEA MIHAIES

Extrase din "Masca de fiere" si "Incet, spre Europa, cu Vladimir Tismaneanu"

No comments: