Pages

Monday, August 11, 2008

Biserica daramata la Brasov ca pe vremea lui Ceausescu. Vezi VIDEO la VEGHEA.ro











In Postul Adormirii Maicii Domnului, in Romania secolului XXI, Biserica Sfantul Nicolae din Brasov a fost demolata, fara ca ortodocsii din Brasov sau Patriarhia sa o mai poata salva. Sambata, 9 august a.c., angajatii firmei PRESCON au demolat Biserica Ortodoxa Sfantul Nicolae de pe strada Carpatilor, din Brasov, desi credinciosii au incercat sa se opuna. Este prima demolare a unei biserici in Romania dupa 1989. Biserica se afla pe un teren al controvesatului afacerist Ioan Nicolae, care a refuzat de-a lungul timpului sa finalizeze actele de proprietate. Surse din cadrul Prescon ne-au declarat ca firma a luat aceasta decizie in urma vanzarii terenului, fara incunostiintarea Bisericii, unei fond privat de investitii din strainantate. Parohul bisericii, preotul Tudor Sicoe, a oficiat Sfanta Liturghie ieri, in parcarea din fata intreprinderii Metrom. Va atasam imagini surprinse de redactorii publicatiei "Veghea" in timpul demolarii sfantului lacas. (V.R.)
Vezi VIDEO la www.veghea.ro

6 comments:

Anonymous said...

Imagini socante, intr-o Romanie aflata, se pare, in transa.

Revin, din nou, la Cezar Ivanescu. Martir in propria sa tara si citez:

„Adevăraţii artişti însă lucrează fără plasă de asigurare. Dacă se întâmpla să cadă – mor. Saltul e mortal.

Eu am fost, dacă vrei, săritor la trapez fără plasă toată viaţa.

Aceşti 10 ani eu nu-i consider deloc nici democraţie cum se pretinde în România, nici libertate, nimic altceva nu sunt aceşti 10 ani decât o prelungire sinistră, ceauşistă.

Adică toate racilele ceauşiste au fost duse la ultimele lor consecinţe.

Puterea pe care o deţinea un singur personaj a fost împărţită la câteva mii de personaje, toate îmbogăţite peste noapte, devenite, aceste personaje, mici tirani ai României.“

Cezar Ivănescu, Fragment dintr-un interviu realizat de Eugenia Guzun, Revista Sud-Est, 2000

Unknown said...

Se intampla ca, la fel ca in restul lumii, forma de guvernare este plutocratia (imbracata intr-o poleiala frumoasa de democratie).

Astia nu sunt fiii lui Dumnezeu, ci ai lui Mamona.

Dan Tanasa said...

Stupefiant! Am crezut ca sa ceva nu va mai fi ever posibil in Romania! Socant!

Anonymous said...

sunt de acord cu dvs. domnule roncea! biserica ar trebui reparata foarte repede!

Anonymous said...

Nu inteleg, pamantul nu a fost al nostru ??? Ori l-au platit dar i-au fraierit la acte???

Anonymous said...

Dumnezeu Este Sus si Vede ! Sa darami o Biserica este Strigator la Cer! Dumnezeu va cladii cu ajutorul oamenilor 1000 de biserici pt. una demolata . 1292 -2008 ! Iertat fie faptasul ca tare grea viata va avea !