Pages

Friday, July 25, 2008

Romania incinsa pe frontul de Est

In timp ce asa-zisa "comunitate a moldovenilor" ne da in judecata la CEDO (vezi mai jos), Romania demareaza procedura juridica finala pentru incredintarea platoului continental din apropierea Insulei Serpilor. Procesul de la Haga dintre Romania si Ucraina privind delimitarea maritima in Marea Neagra intra in etapa pledoariilor orale, a anuntat ieri Curtea Internationala de Justitie.

"Moldovenii" reclama Romania la CEDO
Reprezentantii asa-zisei "Comunitati a Moldovenilor din Romania-Originari din Republica Moldova" (CMR-ORM) au anuntat saptamana trecuta ca vor da in judecata statul roman la CEDO, acuzand Justitia romanac a blocheaza inregistrarea sa ca asociatie.

CMR-ORM a decis sa actio­neze statul roman in judecata la CEDO, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis res­pin­gerea unei cereri de stra­mutare a unui dosar solutionat definitiv de Tribunalul Iasi. Orga­nizatia considera ca instantele romanesti au interpretat gresit solicitarea CMR-ORM de acordare a per­sonalitatii juridice din cauza unei pretinse "vrajmasii locale". Tri­bunalul Iasi a respins ca nefondat, in 27 februarie, recursul declarat de Marian Russo (foto), prese­din­tele organizatiei, mentinand o decizie similara din noiembrie 2007 a Judecatoriei Pascani. Re­pre­zentantul legal al CMR - ORM arata in motivatia recursului ca "ideea de baza a Asociatiei nu contravine ordinii de drept din Romania". Acesta mai preci­zeaza ca "ideea ca s-ar urmari recu­noasterea unei comunitati etnice, a unei minoritati nationale moldovenesti, motivata prin scri­erea cu majuscule a prescurtarii denumirii Asociatiei - Comunitate, este aberanta. Printre motivele de recurs CMR - OMR a indicat si cazul altei asociatii pentru care instantele romanesti au admis cererile de acordare a personalitatii juridice, cum este Asociatia Comunitatea Aromanilor din Romania. (M.I.)

Priviti aici cine este Canacheu deputatul-derbedeu care a inregistrat o noua minoritate artificiala scuipand pe Romania sub obladuirea PDL!

No comments: