Pages

Tuesday, July 22, 2008

Cenzurat de New York Times, publicat de noi

Ce vrea Obama
In ianuarie 2002, cand generalul David Patraeus a preluat comanda in Irak, el a caracterizat situatia drept "grea", dar "nu lipsita de speranta". Astazi, dupa 18 luni, violentele au scazut pana la 80%, la cel mai redus nivel din ultimii patru ani, iar teroristii sunniti si siiti au suferit numeroase infrangeri. In prezent, situatia este datatoare de speranta, insa mai raman multe de facut pentru consolidarea fragilelor lucruri realizate pana acum. Progresele s-au datorat in special unei cresteri a numarului trupelor si schimbarii de strategie.

Am fost unul dintre primii avocati ai suplimentarii trupelor la vremea cand existau putini suporteri pentru acest lucru la Washington. Senatorul Barack Obama a fost un opozant al acestei idei, afirmand, la 10 ianuarie 2007: "Nu sunt convins ca un numar suplimentar de 20.000 de oameni in Irak va putea salva violenta sectara de aici. De fapt, cred contrariul".

Ziarul american New York Times a refuzat sa publice acest articol de opinie al republicanului John McCain, ca raspuns la un material semnat de senatorul democrat Barack Obama in paginile cotidianului de saptamana trecuta.
Continuarea la
ZIUA: Ce vrea Obama de John McCain

No comments: