Pages

Thursday, July 24, 2008

O ziarista-europarlamentar din fosta URSS a devenit agenta lui Vladimir Voronin. Marianne Mikko vrea controlul Internetului

Bloggerii - inamicii publici numarul unu

Proiect de lege asupra blogurilor (PDF, 113 kB) Descarca »
24 iulie
Un proiect de Raport al Comisiei pentru Cultura si Educatie a Parlamentului European, initiat de o fosta jurnalista, Marianne Mikko (din cadrul grupului Socialist, Estonia), considera ca "este nevoie de un fel de eticheta de calitate aplicata asupra blogurilor si a bloggerilor, a caror identitate si motive pentru a scrie pe blog trebuie facute publice", informeaza Hotnews.ro.
Autoarea proiectului este de parere ca blogurile "au fost pana acum un loc al bunelor intentii", dar semnaleaza riscul ca, odata cu dezvoltarea blogosferei, acestea pot deveni "o sursa de poluare a cyberspatiului".
In Raport se considera ca "in cazul blogurilor ar trebui stabilite masuri legale pentru a fi folosite in eventualitatea unor procese legate de continutul articolelor si pentru a stabili un drept la replica al celor vizati de acestea" si cere o "eticheta de calitate aplicata asupra blogurilor si a bloggerilor", scrie Ziua Online.
Marianne Mikko a terminat facultatea de jurnalism Tartu State University din Estonia in 1984. Ca si la noi, universitatea resepctiva era de fapt una a propagandei comuniste, vezi Academia de Partid Stefan Gheorghiu unde se studia "ziaristica" (cazul Mircea Dinescu, etc). Este membra a Uniunii Jurnalistilor din Republica Socialista Sovietica Estonia din 1985 si ziarista in presa sovietica. Dupa destramarea URSS alege Partidul Socialist. Cam ciudat pentru un jurnalist care tocmai a scapat de comunism... Dupa cum stim cu totii foarte bine, Partidele "Socialiste" din Europa rasariteana sunt de fapt succesoarele Partidelor Comuniste, respectiv, in cazul ei, al filialei PCUS. La fel de ciudat pare pentru un jurnalist sa-si doreasca cenzurarea si controlarea unor foruri libere de expresie. Dar, daca luam in considerare faptul ca doamnei europarlamentar socialist ii plac drumurile lungi si dese pe la Chisinau, unde domnii parlamentari comunisti au un proiect de lege de controlare a spatiului virtual, atunci poate ne explicam mai multe...
Vezi
Foto: Moldova Suverana :)

No comments: