Pages

Wednesday, May 7, 2008

Noroc cu Basescu! Ambasadorul din Polonia va fi pedepsit pe masura. Cu Cioroianu si Ungureanu cum ramane?

Aici (http://victor-roncea.blogspot.com/2008/04/ambasadorul-romaniei-in-polonia-ar.html) si in ZIUA s-a scris cu revolta despre magaria sanctionarii ambasadorului Gabriel Bartas din Polonia (foto dreapta) cu doar 10% din leafa pe trei luni (1000 de euro), ca urmare a mortii tanarului Daniel Claudiu Crulic. O porcarie sinistra. Se pare insa ca Basescu a inregistrat si nu a uitat. Mama lor de pseudo-diplomati! Hai sa ne uitam la burtile si gusile lor si sa ne amintim cum a murit Crulic. Si sa ne mai amintim si de ce a fost arestat: pentru ca o casiera reclamase ca niste "romi" sunt vinovati. Si atunci au fost gasiti doi romani.
Dar cu Cioroianu si responsabilitatea lui ministeriala cum ramane? Si cu rezidentul SIE care nu si-a facut treaba si Ungureanu care raspunde si el, nu?, de neinformarea presedintelui?!

Din emisiunea de la Radio Romania Actualitati:

"Traian Basescu: (...) Presa isi face datoria, le semnaleaza, evenimentele acestea, si ele usor dobandesc caracterul de eticheta pentru toti romanii. Deci aici avem de actionat rapid si acum. V-as aminti ca la discutia pe care am avut-o, la intalnirea pe care am avut-o anul trecut, in luna septembrie, cu Corpul Diplomatic Roman, una din solicitarile exprese la adresa diplomatilor romani, fie ca erau consuli, fie ca erau ambasadori, a fost grija pentru comunitatile de romani. Am si cerut o raportare lunara de la ambasade, semnata de ambasador si de consul, cu privire la situatia grupurilor de romani aflati in strainatate. De aceea - si aici, ies putin din tema - ma surprinde masura blanda luata pentru ambasadorul nostru de la Varsovia, unde Ministerul de Externe a considerat ca trebuie sa-i dea o sanctiune de 10%, reducere de salariu pe doua luni sau trei luni. Este o copilarie, acest ambasador trebuie sa vina acasa, mai ales ca legea spune foarte clar ca ambasadorul il reprezinta pe presedintele Romaniei, nici pe ministrul de externe, nici pe primul ministru nu il reprezinta, asa ca eu voi face solicitarea ca acest ambasador de la Varsovia sa vina acasa si sa termine cu diplomatia. În rapoartele pe care mi le-a trimis lunar despre comunitatea de romani nu este mentionat cazul Crulic, ceea ce inseamna ca nu si-a facut treaba si nu a respectat o dispozitie a celui pe care-l reprezinta, pe presedintele Romaniei. (...)

Sigur, este usor sa spui: suntem toti romani, asa este, toti suntem cetateni ai Romaniei, dar avem o problema comportamentala in comunitatea de romi si va trebui sa avem curaj sa o recunoastem, sa o spunem deschis si sa actionam in consecinta, in interiorul acestor comunitati, sa ducem efortul nostru nu spre a ascunde realitatea prin programe propagandistice, sa spunem, afara, ci sa intram in interiorul comunitatii de romi, avem foarte multe institutii care se ocupa in Romania de ...

Realizator: Avem si programe, strategii.

Traian Basescu: ... romi, foarte multe strategii, participam la foarte multe simpozioane, facem foarte multe conferinte cu exponenti ai acestei minoritati, spre exemplu, dar nu stiu cati din exponentii acestei minoritati pe care ii vedem la televizor si ii vedem si foarte agresivi, cum spui vreun adevar despre comunitatea de romi, nu stiu cati dintre ei au luat un copil rom de manuta sa-l duca la scoala? Deci, trebuie sa ne dam jos fardul, sa ne privim pe noi insine si sa actionam acolo unde trebuie sa ducem banii unde trebuie.(...)

Traian Basescu: Aici nu avem decat o singura solutie, intarirea legislatiei. ªi atata timp cat respectul pentru institutii nu vine dinspre cetatean catre institutii, institutiile trebuie ranforsate legal, sa-si poata face treaba. Este inadmisibil sa vedem fenomene ca la Craiova, si nu numai la Craiova, clanurile se bat peste tot, si la Constanta... Aduceti-va aminte evenimentele de anul trecut de la Constanta, cu implicatii pana la nivelul politic local cel mai inalt. Este clar ca ne trebuie o legislatie care sa faca din institutiile responsabile cu ordinea, sa faca niste institutii care sa poata actiona in orice conditii. Altfel, riscam, in numele unei false declaratii de democratie, sa avem o crestere exponentiala a astfel de conflicte civile, daca mi-este permis sa spun, intre clanuri cu interese de tip mafiot implicate in trafic de droguri, in prostitutie, in controlul activitatilor economice a micilor agenti economici. Or acest lucru nu mai poate fi tolerat. Ne trebuie olegislatie mai puternica, care sa lase organismele statului sa-si faca treaba. (...)"
RADIO ROMANIA ACTUALITATI (6 mai, ora 10:08) - "Ziua si evenimentul".

No comments: