Pages

Friday, May 9, 2008

O stire eronata a Novinite a creat un val de dezinformare in regiune si in Occident

Dezinformarea bulgareasca cu eliminarea vizelor pentru cetateni din Moldova si Ucraina, despre care am scris aici http://victor-roncea.blogspot.com/2008/05/senzational-bulgaria-abolit-regimul-de.html, face in continuare victime.
Agentia bulgara de presa Novinite a publicat joi o stire eronata privind abolirea de catre guvernul de la Sofia a regimului de vize pentru cetatenii din Ucraina si Republica Moldova, stire preluata fara a fi verificata de mass-media din Bulgaria, Romania, Republica Moldova, Ucraina, Federatia Rusa, Macedonia si Grecia. Ulterior, Novinite a publicat o noua stire privind modificarea regimului de vize, cetatenii bulgari beneficiind de relaxare a conditiilor de calatorie in Ucraina, Republica Moldova si Albania, omitand insa sa precizeze ca aceasta era o erata la stirea falsa anterioara (http://www.novinite.com/view_news.php?id=92907 ).
Nenorocirea e ca teapa a fost luata si de Associated Press, fiind preluata apoi de International Herald Tribune, ceea ce a dat peste cap inclusiv oficiali guvernamentali si ziaristi straini. Unii dintre acestia m-au cautat pentru a-mi impartasi "stirea" si a-mi cere comentarii si reactii din Romania. D.E.-ul ZIUA a reusit sa evite plasa. AP si altii nu. O mica lista mai jos:

No comments: