Pages

Thursday, May 8, 2008

Agentia Novinite ne-a tras teapa. Senzationalul "Bulgaria a abolit regimul de vize cu Moldova si Ucraina" a fost o...bulgareala

Ora 15.56. Stire Rompres: Bulgaria a eliminat vizele pentru cetatenii din Ucraina si Republica Moldova
Sofia, 8 mai /Rompres/ - Guvernul bulgar a aprobat joi abolirea regimului de vize cu Ucraina si Republica Moldova, informeaza Novinite. Conform acestei masuri, cetatenii bulgari vor putea calatori si ramane pe o perioada de 90 de zile fara vize in Ucraina si Republica Moldova, aceeasi reglementare aplicandu-se si cetatenilor acestor doua state care vor calatori in Bulgaria. Tot joi, guvernul de la Sofia a modificat regimul de vize cu Albania. In timp ce bulgarii vor putea calatori liber in Albania, cetatenii acesteia vor avea nevoie de vize pe perioada sederii lor in Bulgaria. ROMPRES/(Irina Cristea)
Data: 2008-05-08 - ora: 15:56:40
Tot D.E.-ul (Departamentul Externe al ZIUA) se mobilizeaza. E de senzatie: in timp ce autoritatile din Romania hartuiesc romanii din Basarabia si Bucovina, Bulgaria le da liber la vize! Consultam agentia bulgara de stiri Novinite.com. Intr-adevar. Asa zice. Repede: scoate din arhiva. Eforturile noastre in acesti patru ani (pierduti) in vederea eliminarii vizelor pentru romanii din afara spatiului UE, dupa modelul Ungariei si Poloniei. Declaratii Basescu catre MAE pentru liberalizarea regimului vizelor. Contrele lui Cioroianu - ca el nu raspunde la "comenzi electorale" de la Basescu - si vrajelile lui Ungureanu - ca basarabenii vor avea un regim de invidiat (haida, de!). Ce zice Comisia Europeana, etc. De sunat MAE de la Sofia. Reactii MAE de la Bucuresti si alte foruri. Si-uite asa, iesise o paginuta super-tare. Dar, vorbind cu baietii nostri din MAE roman am cerut, evident, si o verificare. Baietii au dat alarma in minister si au sunat pe linia lor la Sofia. Dupa para-verificari le-a venit si raspunsul pe fir scurt: teapa! Novinite a... gresit. Intre timp stirea lor fusese preluata si de Rompres si de Mediafax si de alte surse. E ora 17.30. Trebuia sa fiu in deja in drum spre Cotroceni, la receptia de Ziua Europei. Schimba tot. Alta pagina, alta distractie! Injuram novinitii cu ceafa groasa si mergem mai departe. D.E.-ul rezolva operativ.
La cererea MAE roman si MAE bulgar Novinite schimba stirea fara sa-si recunoasca greseala initiala.
La 18.17 Rompres transmite o alta stire, din mai multe surse.
Bulgaria a modificat regimul de vize cu Ucraina, Republica Moldova si Albania
Sofia, 8 mai /Rompres/ - Guvernul bulgar a aprobat joi acordurile de modificare a regimului de vize cu Ucraina, Republica Moldova si Albania, informeaza BTA.
Potrivit noilor reglementari, cetatenii bulgari vor putea calatori si ramane pe o perioada de 90 de zile fara vize in cele trei state. In schimb, cetatenii ucraineni, moldoveni si albanezi vor avea in continuare nevoie de vize pentru Bulgaria, a precizat Radio Darik, preluat de site-ul Novinite. Acordurile bilaterale cu Ucraina si Republica Moldova au fost semnate in acest an, in conformitate cu o decizie din ianuarie 2008 a Uniunii Europene.ROMPRES/(Irina Cristea)

Data: 2008-05-08 - ora: 18:17:40
Pacat!

Foto: http://www.flickr.com/photos/alexxius/

No comments: