Pages

Tuesday, August 11, 2009

CALIN MITICI, primul corespondent de razboi al TVR in fosta Iugoslavie, mort in conditii misterioase. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

EvZ: Jurnalist român, mort în condiţii misterioase

Miercuri, 12 August 2009

Călin Mitici, coordonator la Secţia Emisiuni pentru Alte Minorităţi din TVR, a fost găsit mort, ieri, în locuinţa sa, din Bucureşti.

Cauzele decesului nu sunt cunoscute, au declarat pentru evz.ro reprezentanţi ai Televiziunii Publice. Decesul lui Călin Mitici a survenit în circumstanţe care nu au fost complet clarificate, în cursul zilei de vineri.

Călin Mitici, în vârstă de 46 de ani, a fost găsit mort în casă de prieteni. Aceştia l-au sunat în ultimele zile şi, din cauză că jurnalistul nu răspundea la telefon, au mers la casa acestuia. Jurnalistul nu era căsătorit şi locuia singur. Prietena lui a apelat la câţva prieteni şi au intrat în casă, forţând uşa de la intrare. La faţa locului a venit grupa operativă de la Poliţia Capitalei. "Uşa era închisă pe interior, nu există urme de violenţă. Se va efectua necropsia pentru a se stabili cauzele exacte ale decesului", a precizat Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Primul corespondent de război

Călin Mitici a fost un "jurnalist pur-sânge", spun colegii lui din TVR. A fost realizator tv, reporter, analist, corespondent de război - primul corspondent de război al Televiziunii Române. Mitici a fost, practic, primul corespondent de război al unei televiziuni de după 1989 şi primul corespondent de război român în fosta Iugoslavie. Era pe jumătate sârb, după mamă.

A realizat zeci de materiale din timpul războiului din fosta Iugoslavie. Călin Mitici a fost trecut de la departamentul Ştiri, pentru care a lucrat în ultimii 15 ani, la Secţia “Alte Minorităţi”. Mitici lucra în Televiziunea Română din anul 1990. A fost editor de ştiri, secretar general al Redacţiei Actualităţi Externe, producător executiv la aceeaşi redacţie, în care a realizat o serie de programe complexe precum “Cronica Parlamentului”, “Mapamond”, “Atlas”, “7x7”, “De luni până luni”, “Ora 25 Tranzit TV”, dar şi o serie de interviuri cu şefi de state.

Din 1999 până în 2003 a fost redactor-şef la Redacţia Social Economic din cadrul Direcţiei Programe, unde a coordonat concepţia şi realizarea a 70 de emisiuni difuzate pe canalele TVR. Din 2003 a fost realizator de emisiuni la Redacţia Social Economic din cadrul Direcţiei Programe, pentru ca, din octombrie 2006 până în ultima clipă, să coordoneze activitatea Secţiei Emisiuni pentru Alte Minorităţi din cadrul Direcţiei Producţie Editorială.

Voce pentru reportaje

Călin Mitici a fost “vocea” reportajelor altui mare dispărut din Televiziunea Română - George Borcescu, de care îl lega o strânsă prietenie şi care ne-a părăsit şi el la începutul acestui mileniu, tot la vârsta de 46 de ani.

Profesionist cu o vastă experienţă de televiziune, cu o cultură şi o inteligenţă remarcabile, Călin Mitici va rămâne una dintre personalităţile formate în TVR şi dedicate acestei instituţii. (EvZ)

No comments: