Pages

Thursday, February 19, 2009

ANTI-ROMANIA. "Petitia" pentru autonomie a extremistilor maghiari din PCM si UDMR. Basescu huiduit la Sfantu Gheorghe. VIDEO. Tokes ataca la Bruxelles(Huiduirea declaraţiei lui Băsescu este cam pe la minutul 3:25)
Relatarea unui extremist maghiar:
La 8 februarie a avut loc la Sfântu Gheorghe cea mai amplă manifestare populară de când UDMR a intrat în opoziţie şi maghiarii au început rând pe rând să-şi piardă oamenii în instituţii centrale şi locale ale statului. În jur de 6000 de oameni au cerut printre altele respectarea proporţiei etnice în instituţiile publice descentralizate. Această manifestare a venit şi ca răspuns la declaraţia anti-autonomie a preşedintelui Traian Băsescu.
Ştiri detaliate despre manifestaţie puteţi citi la Mediafax, Hotnews, Realitatea TV, Cotidianul, Gardianul, etc.

În acest post aşi dori să redau cititorilor noştrii Petiţia adresată Preşedintelui, Gurvernului şi Parlamentului European.
Reamintesc faptul că petiţia în sine nu aparţine nici de UDMR, nici de PCM, nici de bisericile istorice maghiare care au organizat marşul de protest. Petiţia va fi înmânată sus numitelor instituţii în numele tuturor participanţilor la această manifestare.
Eu personal în general sunt de acord cu petiţia (în afară de unele nuanţe care cred că sunt exagerate), dar asta nu îi obligă cu nimic pe ceilalţi 3 membrii ai blogului, care îşi pot exprima personal acordul, sau dezacordul, în general opinia în comentarii dacă doresc. La acelaşi lucru vă invit şi pe voi, stimaţi cititori ai blogului nostru.

PETIŢIE

Către Preşedinţia României
Către Guvernul României
Către Parlamentul European

Noi, participanţii la marea adunare din Sfântu Gheorghe am constatat după alegerile parlamentare o amplificare a atitudinii antimaghiare venită atât din partea guvernului, cât şi din partea preşedintelui României,
Ţinând cont că autonomia Ţinutului Secuiesc are rădăcini încă de mai multe secole,
Amintindu-ne că şi la naşterea statului Român modern autonomia Ţinutului Secuiesc a fost garantată prin actul de unire, care şi în vremurile întunecate ale comunismului – chiar cu drepturi ştirbite – a existat,
Luând în considerare formele de autonomie existente în Uniunea Europeană, cât şi drepturile colective ale comunităţilor minoritare, care susţin convieţuiera paşnică între diferite etnii,

SOLICITĂM

1. Traian Băsescu să-şi retragă declaraţiile care au indignat secuimea
2. Respectarea proporţiei etnice în instituţiile publice descentralizate
3. Încetarea populării controlate, mai mult sau mai puţin deschise sau mascate, prin care se urmăreşte modificare componenţei etnice
4. Oprirea distrugerii intenţionate a economiei din regiunea secuiască, şi asigurarea dezvoltării corespunzătoare a infrastructurii
5. Retrocedare rapidă a bunurilor bisericeşti şi publice ce au fost naţionalizate
6. Oprirea creşterii numerice a unităţilor militare, şi de asemenea, la fel ca în alte zone, trecerea imobilelor deţinute de acestea în subordinea administraţiei publice locale
7. Înfiinţarea de către statul român a unei universităţii maghiare, cu finanţare din bugetul statului
8. Recunoaşterea limbii maghiare, alături de limba română, ca şi limbă oficială regională
9. Recunoaşterea şi extinderea drepturilor colective
10. Autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc
8 februarie 2009
Sfântu Gheorghe

Deputatul european, László Tőkés, a făcut o declaraţie referitor la “epurarea etnică” din Covasna şi Harghita. Redăm textul integral al documentului:

“După alegerile din toamnă din România si după formarea guvernului – la fel ca în Slovacia – şi în România revine în forţă în viaţa politică instigarea antimaghiară.
Demonstraţia din 9 februarie 2009 din Sfăntu Gheorghe, Sepsiszentgyörgy organizată de bisericile maghiare, a protestat tocmai împotriva acestui fenomen. In petiţia formulată cu ocazia demonstraţiei, mii de localnici secui au protestat împotriva schimbării proporţiilor etnice în Ţara Secuilor prin popularea direcţionată a regiunii cu grupuri de români din alte zone.
În mod absurd, domnul preşedinte Traian Băsescu a acuzat secuii maghiari de “epurare etnică”. Paralel cu aceasta, cu ocazia alegerilor pentru primăria Clujului, foile volante ale “democraţilor” instigau împotriva candidaţilor maghiari folosind aceeaşi calomnie.
După decenii de discriminare şi privare de drepturi, cine acuză pe cine?!Doresc să atrag atenţia Parlamentului că, în România – prin metode subtile, chiar şi acum, continuă omogenizarea, românizarea Transilvaniei prin metoda schimbării artificiale a proporţiilor etnice.

La cererea demonstranţilor înmânez cabinetului domnului Preşedinte Hans-Gert Pöttering petiţia şi fluturaşul.

Mulţumesc pentru atenţie, köszönöm a figyelmet”."

http://www.napocanews.ro/

No comments: