Pages

Thursday, February 19, 2009

ANTI-CIP. Conferinta Ieromonahului Eftimie Mitra: "Cipurile biometrice pentru sau contra umanitatii?"

Cipurile biometrice pentru sau contra umanitatii?

Miercuri 18.02.2009 la Alesd a avut loc conferinta “Indosarierea electronica, o inchisoare invizibila”. Invitatul conferintei a fost ieromonahul Eftimie Mitra de la Schitul Ortodox Huta, licentiat al facultatii de electrotehnica din Oradea. Conferinta a fost organizata de ASTRADROM - Alesd. S-a prezentat aspectele sociale, tehnologice, politice, economice, religioase si morale ale introducerii cipurilor biometrice in actele personale ale cetateanului.
In sala mare a primariei din orasul Alesd a avut loc conferinta “Indosarierea electronica, o inchisoare invizibila” sustinuta de ieromonahul Eftimie Mitra de la Schitul Ortodox Huta. In timpul conferintei, invitatul subfilialei ASTRADROM din Alesd, a vorbit despre modul de functionare a tehnologiei RFID, posibilitatile tehnologice de supraveghere si control a populatiei prin metode biometrice, felul in care aceasta a fost prezentata de catre forurile de conducere a Statului Roman si a Uniunii Europene si modul de impunere a acesteia prin lege.
Parintele Eftimie considera ca odata cu schimbarea Constitutiei Romaniei s-au impus si unele modificari legislative straine de traditia si simtamintele nationale ale poporului roman: “Prin modificarea constitutiei Statul Roman si-a pierdut suveranitatea. In articolul 148, aliniatul 4 din noua constitutie se specifica clar ca Parlamentul, Presedintele Romaniei, Guvernul si autoritatea judecatoreasca au sarcina de a duce la indeplinire directivele impuse prin lege ale Parlamentului European. In felul acesta parerea populatiei unei tari nu mai conteaza. De aici incolo totul e o chestiune de procedura juridica”. Parintele Eftimie a criticat modul in care a fost schimbata Constitutia: “la fel de viclean precum a fost si felul in care s-a introdus Ordonanta Guvernamentala prin care s-a impus introducerea cipurilor in actele noastre. In timpul zbuciumului electoral de anul trecut, cand toata atentia era spre alegerile parlamentare, pe neobservate au strecurat aceasta ordonanta”.
“Nu ne sperie tehnologia dar ne ingrijoreaza felul in care aceasta e folosita de puternicii zilei. Azi dictaturile nu se mai impun prin baionete ci prin justitie si informatie.” spune invitatul conferintei de la Alesd continuand: “Nu e vorba de o superstitie popeasca, asa precum ei vor sa dea impresia, ci de o realitate pe care vor sa o ascunda asa cum au ascuns si adevarata fata a experimentului cu vaccinul Gardasil”.
Coordonatorul sectiunii de tineret ASTRADROM, inginerul Adrian Bogdan, a declarat: “Ar fi bine daca Statul Roman ar da o lege in care, in virtutea libertatii de constiinta, cetateanul sa poata avea dreptul de a alege daca sa aiba documente cu sau fara cip. Azi toate minoritatile au drepturi. Asa cum pentru homosexuali s-a putut da o lege speciala, asociatia noastra propune politicienilor bihoreni sa tina seama, cand iau decizii in parlament, si de optiunile celor care se simt deranjati de introducerea cipurilor RFID”.
Ioana Buntea,
Secretar - A.M.A.S.

No comments: