Pages

Tuesday, September 2, 2008

Dreptate pentru Parintele Corogeanu si maicile de la Tanacu! Nu ei au ucis-o pe Irina Cornici ci adrenalina injectata in inima de "martorul disparut"

Daniel Corogeanu, fostul preot de la Manastirea Tanacu condamnat la 7 ani de inchisoare pentru moartea maicutei Irina Cornici in urma unui ritual de exorcizare, s-a adresat Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) pentru a cere rejudecarea procesului sau. „Gardianul” a intrat in posesia cererii formulate de monahul exorcist, pe care acesta o motiveaza prin incalcarea dreptului la un proces echitabil si incalcarea dreptului la libertate si siguranta. Alaturi de monahul Daniel Corogeanu au mai fost condamnate si maicutele care l-au asistat pe acesta in timpul ritualului de exorcizare. Astfel, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au condamnat-o pe maica stareta de la Manastirea Tanacu, Nicoleta Sofia Arcalianu, la sase ani de inchisoare, iar pe maicutele Adina Lucia Cepraga, Simona Birdanas si Elena Otel la câte cinci ani de inchisoare.
In cererea de rejudecare a procesului, formulata de monahi prin avocata lor, Maria Vasii, acestia afirma ca procurorii de caz au instrumentat actiunea penala impotriva lor in conditiile in care „mass-media au preluat senzationalul din evenimente”. Ei ii acuza pe anchetatori de subiectivitate in instrumentarea dosarului, deoarece „s-au lasat intimidati de interesul opiniei publice fata de ineditul starii de fapt, adunând doar dovezi de acuzare, astfel incât starea de fapt retinuta in rechizitoriul cu care a fost investita instanta era neconforma cu adevarul”. Acest lucru a dus, potrivit avocatei Maria Vasii, la condamnarea celor cinci pentru fapte pe care, sustine ea, acestia nu le-au comis. Mai mult, avocata ne-a declarat ca instantele de judecata nu puteau sa aiba o imagine completa in ceea ce priveste circumstantele in care a murit maicuta Irina Cornici, atât timp cât nu a fost audiat personalul medical al ambulantei care a luat-o pe maicuta. „Instanta de judecata a pronuntat hotarâri gresite, confirmate in apel si recurs, de condamnare pentru fapta ce nu a fost savârsita, mergându-se pe o incadrare juridica gresita, fiind pronuntate hotarâri de condamnare impotriva reclamantilor, desi in cauza decesului victimei au existat multiple implicatii - in special culpa medicala explicita -, faptele reclamantilor necontribuind in mod determinant la decesul victimei”, a precizat avocata Maria Vasii in cererea sa adresata magistratilor Curtii de la Strasbourg. Culpa medicala la care avocata Maria Vasii face referire în cererea adresata Curtii de la Strasbourg se refera la unele aspecte legate de moartea Irinei Cornici, care au ramas nelamurite pâna în ziua de azi. Avocata sustine ca cei cinci monahi au fost condamnati de catre judecatori fara a fi audiat un martor-cheie din dosar. Este vorba despre asistentul medical din ambulanta care a luat-o pe maicuta si care ar fi recunoscut, în prima si ultima sa declaratie data în fata anchetatorilor, ca i-ar fi administrat acesteia o injectie de adrenalina. Maria Vasii sustine ca acest martor „a disparut”, iar judecatorii nu au mai facut demersuri pentru a-l aduce în instanta în vederea audierii.

Revizuirea deciziei

Cei cinci monahi s-au adresat Curtii Europene a Drepturilor Omului pentru „a se constata incalcarile Conventiei cu privire la dreptul de a avea un proces echitabil”. Acestia nu ascund insa ca urmaresc revizuirea deciziei pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie, „astfel incât sa obtina, in dreptul intern, o satisfactie echitabila, in sensul de a se constata nevinovatia lor”. Avocata Maria Vasii a sustinut, in cererea adresata Curtii de la Strasbourg, ca Daniel Corogeanu si cele patru maicute nu au avut parte de o ancheta veritabila, procurorii pornind de la premisa ca monahii sunt vinovati. „Toata procedura anchetei penale desfasurata de catre procuror a fost indreptata doar spre confirmarea suspiciunii initiale de vinovatie, la fel si desfasurarea judecarii cauzei, reclamantii neavând parte de o ancheta efectiva pentru determinarea cauzelor reale a mortii victimei, cu retinerea culpei medicale explicite, nerespectându-se principiul egalitatii intre armele acuzarii cu cele ale apararii, coroborat cu impartialitatea magistratului”, a sustinut avocata celor cinci monahi, considerând ca a fost incalcata prezumtia de nevinovatie in cazul acestora. Avocata Maria Vasii a apreciat ca lui Daniel Corogeanu si celor patru maicute le-a fost incalcat dreptul la libertate si siguranta. „Orice persoana arestata sau detinuta (...) are dreptul de a fi judecata intr-un termen rezonabil sau eliberata in cursul procedurii. Punerea in libertate poate fi subordonata unei garantii care sa asigure prezentarea persoanei in cauza la audiere. Consider ca statul român prin organele judiciare implicate in procesul deschis impotriva reclamantilor le-a violat dreptul la libertate si siguranta”, a mentionat avocata in cererea sa catre CEDO. Maria Vasii a mai sesizat Curtea de la Strasbourg si cu privire la modul in care mass-media au inteles sa relateze cazul de la Manastirea Tanacu. „Reclamantilor le-au fost incalcate dispozitiile art. 8 din CEDO, prin aceea ca impotriva lor a fost conceputa de catre anchetatori o campanie de presa sustinuta, in scopul de a determina atât convingerea opiniei publice, cât si a instantelor din România cu privire la pretinsa lor vinovatie”, a sustinut Maria Vasii, considerând ca magistratii au fost intimidati de presa si au fost obligati astfel sa pronunte o decizie pe placul opiniei publice.

Condamnare definitiva

Curtea Suprema a confirmat decizia Curtii de Apel Alba Iulia care a decis, în data de 20 septembrie 2007, micsorarea pedepselor pe care inculpatii din dosarul Tanacu le primisera initial. Instanta din Alba Iulia l-a condamnat pe Petru Daniel Corogeanu la sapte ani de închisoare, pe Nicoleta Sofia Arcalianu - la sase ani de închisoare, iar pe Adina Lucia Cepreaga, Simona Bîrdanas si Elena Otel - la câte cinci ani de închisoare fiecare. Decizia prin care Curtea de Apel Alba Iulia a redus pedepsele initiale ale inculpatilor din dosarul Tanacu a fost atacata cu recurs atât de Ministerul Public, cât si de cei în cauza. Initial, Tribunalul Vaslui l-a condamnat, pe 19 februarie 2007, pe preotul Daniel Corogeanu la 14 ani de închisoare, pe fosta maica stareta - la cinci ani, iar pe alte trei maicute - la câte trei ani pentru moartea unei tinere, Irina Cornici, supusa unui ritual de exorcizare. Cei cinci fosti monahi sunt acuzati ca, în iunie 2005, ar fi tinut-o, timp de trei zile, pe Irina Cornici imobilizata pe o cruce de lemn, fara apa si fara mâncare, si ar fi supus-o unui ritual de exorcizare. Irina Cornici a murit, în iunie 2005, la manastirea Sfânta Treime din Tanacu. În 19 mai 2006, fostul preot Daniel Corogeanu si cele patru foste maicute de la Manastirea „Sfânta Treime” din Tanacu au fost trimisi în judecata, fiind acuzati ca au determinat moartea Irinei Cornici.
Ionut Muresan
Gardianul


DACA NU M-AS FI NASCUT, DUHOVNICESTE VORBIND,ACUM 22 DE ANI….PROBABIL CA M-AS FI SMINTIT RAU DE TOT ,PRIVIND,AUZIND SI COMENTIND „ANOMALIILE SI CADERILE IN ADINC” ALE CRESTINISMULUI ORTODOX DIN ULTIMA VREME..IN CARE SE FACE TOT MAI AUZITA SI VAZUTA VOIA SI ACTIUNEA DIAVOLULUI…IAR VOCILE INGERESTI SI SFINTE DIN CERURILE DOMNULUI SINT TOT MAI REDUSE SI RASTALMACITE DUPA VOIA CELUI RAU SI DISTRUGATOR DE SUFLETE…. CUM ALTFEL PUTEM INTELEGE ACEASTA STIRE ..CONFORM CAREIA ,O OARECARE EPISCOPIE DIN TARA ISI PERMITE SA SPUNA ASTFEL DE „MINCIUNA BINE TICLUITA” CARE AFIRMA CA IN BISERICA ORTODOXA ROMANA NU EXISTA SLUJBE DE EXORCIZARE!!!!!!IMI PARE NESPUS DE RAU CA INDRAZNESC SA CONTRAZIC O ASTFEL DE AFIRMATIE,DAR…SI NESPUS DE BINE CA POT VORBI DESCHIS..ACUM “IN ANII DE LIBERTATE SPIRITUALA CISTIGATI CU SINGE”….DESPRE MARELE EXORCIST AL ROMANIEI CARE A FOST PARINTELE ILARION ARGATU..CEL CARE MI-A FORMAT FIINTA IN LUMINA LUI HRISTOS SI INVATATURILE SFINTILOR PARINTI . CUM AS PUTEA SA NU IMI AMINTESC DE ZECI SI SUTE DE ZILE ..IN CEI 5 ANI DE UCENICIE SI FORMARE DE LA MINASTIREA CERNICA,CIND DINSUL ERA INARMAT CU TOATE ARMELE NECESARE UNUI RAZBOI SPIRITUAL(AJUNARE PINA LA 12 NOAPTEA ,SFINTA LITURGHIE,MILOSTENIE ,DRAGOSTE PENTRU CREATOR SI CREATIE….SI IN PLUS…MOLIFTELE CELE MARI ALE SFINTULUI VASILE….CARE NU SINT ALTCEVA DECIT FORMA CLASICA DE EXORCIZARE A DIAVOLULUI ,DIN TRADITIA DE SUTE DE ANI A BISERICII UNIVERSALE. DESIGUR AM DESTUI MARTORI (PE CARE CHIAR M-AM GINDIT SA-I CHEM LA O MARTURISIRE PUBLICA) CARE ALATURI DE MINE ..IN ZILE FIERBINTI DE VARA,CA SI IN SERI LUNGI DE IARNA ..LA RACLA SF. CALINIC, AM VAZUT SI AUZIT (DE MULTE ORI INGROZITI)..MANIFESTARI VIOLENTE ALE CELOR POSEDATI DE DIAVOL (FEMEI SI BARBATI..TINERI SAU FOARTE TINERI..UNEORI BATRINI!!)….DE MULTE ORI RACNETELE SI VIOLENTA ACESTORA SE INDREPTAU CATRE BARBA SI VESMINTELE PARINTELUI ARGATU ..PE CARE CU GREU IL SCOTEAU ALTI CALUGARI TINERI CARE INTERVENEAU IN AJUTOR….IMOBILIZIND CITE 4-5 BARBATI TINERI LA O PERSOANA CARE SE ZBATEA CU VIOLENTA MAXIMA URLIND INJURII LA ADRESA BISERICII, A SFINTILOR SI A PARINTELUI…..CIND SE SFIRSEAU MOLIFTELE SE LINISTEAU SI PERSOANELE – CARE DE MULTE ORI NU ERAU CONSTIENTE DE VIOLENTA LOR ,CI DIMPOTRIVA SE LINISTEAU SI CU LACRIMI ADEVARATE CERSEAU MILA SI IERTARE LA DOMNUL..MOMENTE INCENDIARE SI ULUITOARE!!!!!..NUMAI CINE A STAT IN PREAJMA UNUI ASTFEL DE OM POATE SPUNE CA MINE CA AM VAZUT FULGERE SI SABII DE FOC IESIND DIN OCHII PARINTELUI ARGATU IN CLIPELE DE MARE TENSIUNE IN MOLIFTELE SF VASILE…..AAA…..!!CA NU PREA SINT MULTI PREOTI CARE SA SE INCUMETE LA O ASTFEL DE LUPTA..CA EA NECESITA O IGIENA DESAVIRSITA TRUPEASCA SI SUFLETEASCA SI O CREDINTA DE FIER CU O DRAGOSTE DE FOC PENTRU OM SI DUMNEZEU..ASTA E O ALTA DISCUTIE!!!..DAR FELUL IN CARE SA ARUNCA CU BARDA IN ACEST CAZ –TANACU-ESTE DE NEINTELES..CIND TOCMAI AM FOST ULUITI DE “MAREA DRAGOSTE DE OM SI DUMNEZEU” A BISERICII ORTODOXE ROMANE MANIFESTATA PLENAR IN CAZUL APOSTAZIEI MITROPOLITILOR NOSTRII…OARE NU SE VA GASI NICIO PICATURA DE CLEMENTA IN INIMILE IERARHILOR NOSTRII SI PENTRU UN CAZ CUMPLIT CA CEL DE LA TANACU???

http://www.maicaecaterina.ro/
Comenteaza
Da maica dar ateii nu cred ca exista diavol cum dealtfel nu cred ca exista Dumnezeu.Pacat ca tot de un fiu al bisericii ,inca un slujitor al ei, sf.Sinod s-a lepadat foarte usor in cazul Tanacu.Intradevar slujbele Sf.Vasile cel Mare se fac de catre preoti care traiesc in mare curatie sufleteasca,post si rugaciune .Am vazut si eu asemenea cazuri si cred ca multi din credinciosi au vazut.Dumnezeu sa-i lumineze pe cei care au dat un verdict in cazul Tanacu si sa aiba mila si indurare de cei care sunt inchisi in acest caz.
— Vasilica · 22 July 2008, 06:39
Parintele Proclu:
“Si in loc…, uite, sunt la inchisoare maicile alea [de la Tanacu] si in loc sa ii scoata din inchisoare… Si o zis asa, o spus cineva, o trimis raspuns: rusine din partea Bisericii daca Biserica nu apara fiii ei, ca nici nu a fost vinovat… Ca ei, ateii nu cred ca exista diavolul! Dar… o sa fie impreuna, o sa ii doara sufletul mai tarziu… treaba lor.
Amu este asa: cultul liber – care vrea sa se duca in Rai se duce, ii ajuta Duhul Sfant, care vrea sa se duca la Iad este primit. Fiecare unde… Treaba lor. Ca Bunul Dumnezeu nu vrea sa robeasca voia omului. Chiar daca face rau ceva, nu-i oprit, dar “cafeaua” si-o ia, candva”.
http://www.razbointrucuvant.ro/2008/07/15/parintele-pustnic-proclu-daca-e-prefacatorie-se-va-desparti-biserica/

2 comments:

Anonymous said...

Unde Justitia nu face dreptate intervine Justitia divina!

Anonymous said...

Mult dispret vis-a-vis de persoana dumneavoastra, domnule Roncea.