Pages

Tuesday, September 2, 2008

Alianta nationalistilor: Basescu-Becali-Vadim

Scurt istoric: Vadim accepta din ce in ce mai des invitatiile lui Basescu la Cotroceni si ale Realitatii TV in studiourile sale. Afirma in public si in presa Partidului Romania Mare ca daca el si Basescu si-ar uni fortele ar rade mafia din tara. Ulterior declara si despre o posibila alianta a sa cu "tanarul Becali" ca impreuna ar speria ungurii, hotii si netotii din Romania. Mai inainte, Partidul Noua Generatie a ajutat Partidul Democrat - Liberal la Primaria Capitalei. Revenind, Elena Udrea apreciaza ca Vadim Tudor si PRM au dreptate in contestarea actualei formule a "votului uninominal". Totodata, PRM voteaza pentru ridicarea imunitatii celor doi ministri reclamati de Basescu pentru tradare. In final, PD-L il ajuta pe Vadim sa-si mentina pozitia de vicepresedinte al Senatului, periclitata de alianta PC-PSD. Rezultat: Traian Basescu si-a asigurat un veritabil tun impotriva lui Voiculescu si Iliescu & Comp. Sa speram ca actuala colaborare va continua cu noi actiuni pentru a baga frica de-a binelea in oasele neo-kominternistilor. Evident, asta nu inseamna ca nu este nevoie de un autentic partid de dreapta. (Ha, ha, ha!, nu pot sa nu ma stric de ras la gandul cum se vor ineca in propriile spume guristii de sub pulpanele papesei Alinuta Bulinuta Pipiduta, ayatollahului Tismaneanu si bulibasei Plesu...)
UPDATE: Dupa cum ma asteptam, postarea de mai sus - ca si actul in sine - a declansat isteria in tabara intelectualilor rosii, de tip PCR-ICR. Am primit aproape zece comentarii foarte spumoase, ca sa zic asa, fara a fi trivial. Le-as fi postat cu placere daca autorii lor nu s-ar fi scaldat in lasitatea anonimatului. Un fante de provincie bondoc la minte si la trup, pe care l-am ghicit dupa gandirea bolovanoasa, facea ca titirezul speriat ca o sa ramana fara salamul gros pe care i-l indeasa HRP in Aleea Alexandru. Ei bine, chiar are de ce sa fie speriat. Ha, ha, ha!
UPDATE 2: Sorin Rosca Stanescu imi da dreptate:
"(...) Cum poate fi impins PRM catre succes? Pur si simplu lasandu-l pe Corneliu Vadim Tudor sa zburde. El este un orator remarcabil. Si convingator, cu conditia unei usoare schimbari de registru. Tribunul poate deveni nu numai incomod, cum a fost pana acum, ci chiar nimicitor, atunci cand ii va ataca, beneficiind si de munitia data de Cotroceni, pe inamicii politici ai presedintelui Traian Basescu. Va sparge literalmente sticla televizoarelor, in momentul in care va incepe sa fie invitat insistent la posturile de televiziune cultivate de Cotroceni.
Trompeta lui Vadim va face inutile flasnetele utilizate de Traian Basescu pana in prezent. De aceea, este previzibil ca seful statului se va lepada foarte curand de alde Patapievici si trupa sa de muzicanti, a caror credibilitate se prabusesete in ritmul in care cetatenii afla cum a cheltuit banii publici, pe criterii clientelare, Institutul Cultural Roman. Nici flasnetele asa-zisei societati civile - acele cateva ONG-uri specializate sa pape bani de la stat, in schimbul osanalelor - nu mai sunt de folos. S-au uzat. La fel cum s-a uzat si credibilitatea limbricilor de presa, care racaie de patru ani la poarta Cotroceniului.
Dar Corneliu Vadim Tudor, salvat impreuna cu partidul sau pentru un nou mandat parlamentar, poate fi un aliat si mai pretios al lui Basescu, in cursa prezidentiala. Pentru ca isi poate asuma cu adevarat un rol de buldog, pentru a-i lasa actualului sef de stat posibilitatea unui discurs mai putin bolovanos. Poate fi un tandem redutabil."
Integral la
Flasneta si trompeta de Sorin ROSCA STANESCU

5 comments:

Anonymous said...

suna interesant, se poate conta pe stabilitatea domnului Vadim ? dar, chiar si cea a domnului Becali ? sa fie intr-un ceas mai bun.

Anonymous said...

Sa ne fereasca Dumnezeu de asa "nationalisti".

Anonymous said...

Domnule Roncea,

Basescu si Bunul simt crestin -> INCOMPATIBILE. CONTRADICTIE

Becali si si Bunul simt crestin -> INCOMPATIBILE. CONTRADICTIE

Vadim si si Bunul simt crestin -> INCOMPATIBILE. CONTRADICTIE

Vorbind in general toate aceste personaje par iesite din tablorile lui Bosch si Breughel.
La fel par iesiti de-acolo si Dna Mungiu, Plesu si Tismaneanu la batranete...
Poate doar se-mbatraneste urat in RO, si orice are legatura cu RO.
Dumeavoastra??

Deasemenea toate neo-nationalismele astea n-au nimic de-a face cu Patristica Greaca (PG), Patristica Latina (PL), Patristica Siriaca/Orientala.

Aici in RO oamenii sunt caldicei si confuzi, si f f instinctuali (aparatori ai 'dreptei credinte'???).


E un loc uratzit rau de tot in ultimii 70 ani si n care se-mbatraneste oribil, ca'n tablourile Goya.

Anonymous said...

Domnule Roncea,


In Romania se minte frecvent, toate personajele publice mint zdravan...

Inclusiv 'fierbintea dragoste de tara' (poate mai curand de pamant/teren intravilan extrem de scump) e o afacere pe bani grei si murdari.

Cand il mai vedeti pe prea-iubitul Patriot 1 al tarii sa-l intrebati va rog si de 'chestiile astea'
(afaceri eschatologice de secol 21).

Sa dam minciunii si grade/intensitati, sa incercam si evaluari 'cantitative' (intensitati ce pot duce la consecinte 'calitative' catatstrofale (delapidare gigantica, urbanism/eclogic/ sanatate publica)
MINCIUNA MARE e proportionala si cu valoare raptului in cazul nostru (TBasescu /RMurgeanu /AdriEAnVideanu) peste 2 miliarde EUR in sect 3:

FAPTE MARETZE ALE UNOR PRIMARI

AFLATI SI DE AICI :
http://www.ftr.ro/carte-/retrocedari-cu-iz-dna-4047.php
Citat:
"
exista o serie de puneri în posesie în baza legilor restauratorii proprietatii extrem de suspecte.
Beneficiarul acestor terenuri este Romalo Eduard Ioan Dan, o persoana în vîrsta de 85 de ani,
care le-a primit de la Traian Basescu (pe vremea cînd era Primarul Capitalei – n.r.),
Adrian Videanu, actualul edil al Bucurestiului, si Liviu Negoita, primarul Sectorului 3.
Printr-o serie de dispozitii, ei au restituit circa 200 de hectare de teren aflate în municipiul Bucuresti,
multe dintre ele fiind încadrate în categoria „spatiu verde”.
"



In emisiunea Realitatea Politica din ultima saptamana din mai 2008 (inainte de alegeri):

http://www.realitatea.net/emisiuni/romania-politica_24267_29987.html



ASTA SA MINCIUNA SI PRADUIALA SECOLULUI!
Domnul AdriEAn Videanu minte:


- dispozitiile PMB nu mai pot fi consultate online (web) inca din trimestrul 3 - 1997,
imediat dupa plecarea lui Orban; au fot ascunse publicului larg.
Tot dupa plecarea lui Orban, Videanu a semnat intr-o singura zi -28 august 2007
mai multe puneri in posesie ce insumeaza milioane de m2 intravilan si valoare de miliarde de Eur.


- familia careia i se cuvine mosia Grueff (peste 500 ha!!, jumatate din sector 3) nu exista
.
Este luat considerare doar un singur asa zis mostenitor(Romalo), care face f tarziu dovada calitatii de mostenitor (99% impostura).

Si care cedeaza pe mai nimic ( sub 1 % din valoare) proprietatile deja obtinute de la Basea unui securist -> Sorin Tuta
(care va vinde Rebreanu 4 pe 53 milioane Eur,
tranzactia anilor 2005/2006)
Acelasi Romalo cedeaza alte drepturi de proprietate Venerabilei (dar din pacate manipulatei de Secu)
Doamne Maria Cocoru (74 ani).

Adevaratilor mostenitori nu li se 'retrocedeaza' nimic, unii (care mai au inca energie) sunt in procese cu PMB si cu impostorii...

Sunt multe loturi
din fosta mosie care au apartinut altor proprietari, multi eroi de razboi improprietariti de adevaratilor conducatori
ai neamului romanesc: Regii Ferdinand 1, Carol 2, Mihai 1.
Practic in 1945 din mosie nu mai ramasese mai nimic.
Si ce a mai ramas i se cuvenea Doamnei Eliza T (din neamul Grueff) care revendicase inainte de acesti securisti-impostori tot pe legea 10; nicidecum lui 'old-boy' Romalo (86ani).
-------------------------------------

Aveti si aici f multe date corecte:

http://geocolgiu.blogspot.com/2008/07/rechinii-retrocedarilor.html


Citat din materialul Domnului Colgiu (premiat pt repotajele sale):
"
Investigatia noastra a confirmat: Grueff ... a pierdut cea mai mare parte a proprietatii în 1921, la Reforma Agrara. Pamântul, luat cu despagubirile cuvenite, a fost împartit de Regele Ferdinand veteranilor de razboi. Unele dintre terenurile care au ramas le-a le-a vândut în interbelic, printre cumparatori fiind, de exemplu, si faimosul industrias Malaxa.
Nu se stie cu exactitate câte suprafete mai erau în posesia lui Grueff în 1945 si unde se aflau ele.
Asadar, din 1903 si pâna-n al doilea razboi, marea mosie a disparut, a fost înghitita de oras si data pe bucati pe ici, colo. Credeti ca asta are vreo importanta? Romalo s-a înfiintat la primarie în 2001 cu actele initiale si a cerut în compensatie nici mai mult nici mai putin decât toate terenurile libere din sectorul 3 al Capitalei.


Dupa trei ani în care nu a primit nici un raspuns, i-a trimis primarului de atunci, Traian Basescu, o scrisoare deloc prietenoasa.

"Va somez ca în termen de 7 (sapte) zile de la data primirii prezentei sa-mi comunicati, în scris, toate demersurile facute de Primaria Municipiului Bucuresti privind solutionarea dosarului meu de revendicare, 40212/2002. În cazul în care nu veti respecta prezenta notificare, ma voi adresa PNA cât si mass-mediei românesti, totodata solicitându-va daune interese în solidar de 300.000.000 de Euro, atât Dumneavoastra, în calitate de Primar General, cât si functionarilor publici vinovati de nerespectarea Legii 10/2001 si a HG 498/2003"
Sursa: Notificare Eduard Romalo, 29 martie 2004


Basescu nu s-a aratat prea impresionat de aceasta notificare. Raspunsul lui? L-a trimis la plimbare pe mostenitorul lui Ivan Grueff.

"La data de 31.03.2004 Primaria Municipiului Bucuresti, prin Primar General, a depus la dosar o întâmpinare conform art. 115 Cod Procedura Civila, solicitând respingerea actiunii ca nefondata, cu motivarea ca nu s-a facut dovada depunerii documentelor de catre reclamant în termenul de 60 de zile de la data înregistrarii notificarii."
Sursa: Sentinta Civila 348 din 2 aprilie 2004, Tribunalul Municipiului Bucuresti


Mai pe româneste, dosar incomplet. Refuzat de Primarie, Romalo gaseste o alta solutie. Solutia a treia, a geambasilor de drepturi litigioase. El cedeaza în august 2004 drepturile sale... cui credeti? Unei pensionare vaduve de 74 de ani, Maria Cocoru.


"Eu, Romalo Eduard Ioan Dan, în calitate de unic mostenitor al imobilelor si terenurilor situate în Bucuresti (fosta Mosie Dudesti-Cioplea) cedez definitiv si irevocabil numitei Cocoru Maria toate drepturile ce le detin pentru imobilele si terenurile ce pot fi revendicate în natura si se afla în patrimoniul Primariei Municipiului Bucuresti (...) mai putin imobilele situate în Bucuresti, Str. Liviu Rebreanu nr. 4, Sector 3, Str. Ilioara nr. 15, Sector 3 si Str. Ilioara numerele 16, 16A, Sector 3, ce fac obiectul altor dosare depuse la Primaria Municipiului Bucuresti."
Sursa: Act notarial 20 august 2004, BNP Rodica Coliban


În traducere libera, Romalo se alege cu o mica parte din terenuri, restul revenind, fara plata, Mariei Cocoru. O alegere buna, pentru ca la scurt timp dupa ce a încheiat întelegerea, încep sa se vada si rezultatele. Romalo obtine Baza Sportiva Spartac, de peste 80.000 de metri patrati, retrocedata de primarul Traian Basescu în prag de alegeri. Totul pe baza actului din 1903 si a unei expertize extrajudiciare facuta în pripa, cum a constat o prestigioasa casa de avocatura. Fostul prefect Catalin Deaconescu este intrigat:
CATALIN DEACONESCU
sunt surprins de usurinta cu care s-a acordat pentru ca multe dosare, cel putin pe legea 18, le-am respins pe acest aspect, ca nu au facut dovada continuitatii. În acest moment, practica comisiei, atât pe baza legii 10 cât si 18, este de a solicita o dovada, de a solicita petentului, de a face dovada pâna cât mai aproape de anul 1945 sau anul trecerii bunului la stat 7:02
Dar, culmea, dupa atâta efort, Romalo renunta imediat la un teren de 8 hectare în Bucuresti si-l vinde pentru o suma derizorie, cu 5,6 euro pe metru, unui alt personaj misterios, Sorin Tuta.



"Romalo Eduard Ion Dan vinde numitului Tuta Sorin terenul în suprafata totala de 82.229 mp din acte si 82.229 mp. din masuratorile cadastrale, teren situate în intravilanul Municipiului Bucuresti, B-dul Liviu Rebreanu nr. 4 (...). Terenul a fost dobândit de mine, vânzatorul, ca fiind bun propriu, prin restituire în natura, în baza Dispozitiei 3544/2004 eliberata de Primaria Municipiului Bucuresti (...)Pretul vânzarii este de 465.000 euro (patrusutesaizecisicinci mii euro), echivalentul a 17.670.000.000 lei (saptesperecezemiliardesasesutesaptezeci milioane lei), suma pe care eu, vânzatorul, declar ca am primit-o în întregime de la cumparator azi, data autentificarii actului."
Sursa: Act notarial 12 ianuarie 2005, BNP Rodica Coliban


Sorin Tuta vinde apoi Baza Spotriva Spartac unei firme irlandeze, care a platit pentru cele opt hectare pretul corect: peste 50 de milioane de euro, cu peste 600 de euro metrul patrat.


Romalo continua sa apara în actele Primariei Generale si ca beneficiar al altor retrocedari gigantice. Succesorii lui Traian Basescu la Primarie, Razvan Murgeanu si Adrian Videanu, i-au mai dat lui Romalo alte sase hectare în Sectorul 3, pe strada Ilioara. Asta desi la solicitarea de retrocedare este invocat un decret de nationalizare din 1950 prin care Grueff este deposedat de fapt de cinci apartamente, si nicidecum de terenuri de zeci de mii de metri patrati. Prefectura fluiera a paguba.


CATALIN DEACONESCU

Înseamna ca a fost fundamentata gresit în comisia de aplicare a legii 10. daca s-a facut la nivelul anului 2005, înteleg, nu prea mai sunt multe lucruri de facut. a iesit din termenul în care actul poate fi contestat


Ati uitat de Maria Cocoru? Ei bine, Adriean Videanu n-a uitat. În primavara anului trecut, Videanu i-a dat mai bine de 130 de mii de metri patrati prin trei dispozitii eliberate în aceiasi zi: 18 mai 2007.


Terenurile se afla pe strada Liviu Rebreanu si Viseul de Sus, tot în sectorul 3, si valoareza zeci de milioane de euro. Mai mult, printr-un alt act notarial, Romalo i-a vândut Mariei Cocoru drepturile litigioase pentru un alt teren de 3 hectare în buricul Bucurestiului, pentru suma de... trei mii de euro.


Maria Cocoru nu s-a multumit doar cu atât. A cerut apoi alte zeci de hectare din fosta mosie Dudesti-Cioplea. Printr-o tactica demult cunoscuta în Primaria Capitalei, juristii au uitat în mod convenabil sa mai ajunga la procese sau au uitat ca prin minune sa timbreze solicitarile, asa ca avocata Mariei Cocoru a obtinut numeroase sentinte judecatoresti favorabile.


Solicitat de echipa Reporter Special, fostul primar general Adriean Videanu a refuzat sa comenteze acest subiect.


S-ar zice ca personajele descrise în acest reportaj, împroprietarite miraculos de Primaria Generala cu zeci de hectare în Capitala României, ar trebui sa fie în topul celor mai bogati oameni din România. Dar, surpriza, nu-i veti nici înscrisi în aceste clasamente, nici traind în vile luxoase. De fapt, nu-i veti gasi deloc.
Eduard Romalo, de exemplu, care a manevrat peste 80 de hectare în Bucuresti, locuieste, modest, într-un apartament de bloc din oras.

Anonymous said...

http://vadimtudor.wordpress.com/2008/09/05/tradarea-de-partid/