Pages

Sunday, August 31, 2008

Inca un militar roman ucis in Afganistan in Razboiul opiului si al controlului rutelor energetice

Un militar roman a fost ucis si alti patru au fost raniti duminica, in Afganistan, dupa ce blindatul in care se aflau a trecut peste un dispozitiv explozibil. Cei cinci militari faceau parte din Batalionului 30 Vanatori de Munte "Dragoslavele" si se aflau intr-o misiune de patrulare pe Autostrada A1 Qalat - Kabul, la aproximativ 20 de kilometri de Qalat, se arata intr-un comunicat al Ministerului Apararii. Al treilea transportor amfibiu blindat din coloana de patru a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, ce ar fi putut fi detonat de la distanta.
In urma exploziei, sergentul major Dragos Traian Alexandrescu a fost ucis. Militarul era casatorit, avea doi copii si este angajat al Ministerului Apararii din 2003. Militarii raniti au primit asistenta medicala la fata locului, dupa care au fost transportati la spitalul militar din Baza Lagman. In acelasi blindat se afla si fratele geaman al sergentului Dragos Traian Alexandrescu, iar acum cere sa fie repatriat.
7 morti si 24 de raniti din 2002 pana in prezent
Potrivit unei reprezentante a Ministerului Apararii, Andreea Dumitru, este al saptelea deces inregistrat de Romania in Afganistan, de la implicarea in operatiunile din aceasta tara. "Din 2002, de cand au inceput actiunile noastre in Afganistan, avem sapte decese inregistrate in acest tip de actiuni si 24 de raniti", a declarat ea, pentru postul Realitatea Tv citat de Ziare.com.
Ultima pierdere romaneasca in Afganistan data din 13 iunie, cand un militar roman a fost ucis, iar alti trei au fost raniti intr-un atac cu armament cu armament usor, intr-o misiune de patrulare tot pe Autostrada A1 Qalat - Kabul.Romania are 84 de militari in operatiunea americano-afgana Enduring Freedom din Afganistan si 561 de militari in ISAF, forta multinationala condusa de NATO. Majoritatea romanilor au baza la Qalat, in provincia Zabul, din sud, unde actioneaza alaturi de militari americani, sub comandament britanic, si unde insurgenta talibana este mai acerba decat in alte regiuni ale tarii.

Dumnezeu sa-l odihneasca!

No comments: