Pages

Friday, March 21, 2008

UDMR se crede in China sau Cuba: vrea sa interzica Internetul si libertatea de expresie

Au ”românizat” UDMR-ul... pe internet
de Raluca Avram 20 martie 2008
Site-ul care a enervat UDMR-ul: http://www.udmr.info/

Pe clădirea Parlamentului din Budapesta, atârnă o opincă a unui român, iar imnul UDMR s-a schimbat peste noapte în “Doamne ocroteşte-i pe români!”... Un asemenea site-parodie lansat zilele trecute pe internet i-a pus pe jar pe reprezentanţii UDMR!

Grafica site-ului se aseamănă izbitor cu cea a paginii oficiale, doar că pe site-ul “pirat“ http://www.udmr.info/ simbolul Uniunii Maghiare apare acoperit de o cruce tricoloră, iar dacă bântui, n-ai cum să nu observi că “imnul UDMR“ a devenit “hitul” folclorului românesc “Doamne, ocroteşte-i pe români”, al cărui protagonist e simpaticul Pista, care s-a suit pe-un deal, iar românii vor să-l dea jos, folosind un limbaj “colorat”.

Elocventă e şi secţiunea intitulată "Sus opinca", unde sunt stocate mai multe fisiere video şi texte precum "65 de ani de la Diktatul de la Viena". Pe lângă o serie de articole naționaliste, anti-maghiare sau articole de presă pe aceeași temă, administratorii site-ului nu au uitat să posteze și lozinca “Şade Iancu pe statuie şi le dă la unguri… Ardealul”, precum și alte mesaje vulgare.

Autorii site-ului povestesc cum, în anul 1919, românii au ocupat Budapesta, iar “căprarul Bivolaru” s-a suit în turnul Parlamentului maghiar, a coborât steagul unguresc de pe clădire şi şi-a agăţat de el o “opincă răsuflată” şi o căciulă. “Şi aşa a fâlfâit multă vreme în cerul Budapestei steagul maghiar cu opinca românească deasupra lui”, notează poetic administratorii site-ului.

Întregul site e o parodie în imagini, texte şi filmuleţe, care i-a revoltat cumplit pe reprezentanţii UDMR. Ei denunţă iniţiativa ca fiind o ilegalitate. Printr-un comunicat dat publicității joi, UDMR ”atrage atenţia utilizatorilor de internet care au luat cunoştinţă de existenţa unui site http://www.udmr.info/ că acest fals portal care foloseşte iniţialele denumirii şi simbolul Uniunii, laleaua, a fost înfiinţat pentru compromiterea organizaţiei de apărare a intereselor maghiarimii, UDMR”. Reprezentanţii partidului subliniază că se delimitează de acest site, precum şi de "campania incalificabilă de compromitere a Uniunii şi de instigare la ură, declanşată pe internet, ale cărei victime sunt Uniunea şi comunitatea maghiară, dar şi toţi cetăţenii de bună credinţă care navighează pe internet".

În vederea interzicerii cât mai grabnice a falsului site, UDMR a adresat o cerere oficială instituţiei internaţionale competente, Organizaţia Mondială pentru Proprietatea Intelectuală cu sediul la Geneva, menţionează comunicatul, care precizează că denumirea prescurtată a Uniunii Democrate Maghiare din România – UDMR – şi simbolurile sale sunt mărci protejate, pentru a căror utilizare sunt necesare acordul şi aprobarea scrisă a Uniunii. "În lipsa acestora, autorii site-ului au comis o infracţiune sancţionabilă de prevederile legale internaţionale", se mai arată în comunicatul semnat de preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor.

raluca.avram@bihoreanul.ro
http://www.bihoreanul.ro/bihor/au-romanizat-udmr-ul-pe-internet-2470157


Site-urile care-i deranjeaza pe totalitaristii maghiari se inmultesc...


No comments: