Pages

Wednesday, December 9, 2009

VINTU a batut laba cu FILAT pentru a pune gheara si pe HotNews-ul de la Chisinau, Unimedia, dupa ce l-a preluat pe cel de la Bucuresti. KGB-ul lucreaza cu manusi "romanesti"

InConstantIn:
Pe 19 august 2009 Emil Hurezeanu, preşedintele Grupului Realitatea-Caţavencu, anunţa printr-un mesaj intern exitenderea trustului pe piaţa mediatică din Republica Moldova. Mişcarea mass media de cotropire a Chişinăului era explicată de Hurezeanu în felul următor:
…intrarea Republicii Moldova într-o nouă fază a evoluţiei sale politice, aparent spre o mai mare deschidere spre România şi Uniunea Europeană. Pornind şi de la solicitările din Republica Moldova, am optat pentru un astfel de proiect. Va fi o televiziune a Republicii Moldova, o televiziune locală, care va ţine cont de interesele şi problemele acelui public.
Aşa a apărut Publika TV, proiectul unei televiziuni de ştiri, criticată deja de multă lume din Republica Moldova pentru decizia de a difuza buletine de ştiri în limba rusă. De altfel, şi denumirea postului este una care se vrea rusofilă (eu aş fi optat pentru Republika în locul lor, mult mai inspirat decât Publika).
Astăzi, la puţin timp după apariţia unor zvonuri cu privire la viitorul sumbru al GRC, trustul anunţă prin Compania Ştiri Media Grup din Chişinău achiziţionarea demararea procesului de preluare a pachetului majoritare de acţiuni New Media Grup, minitrustuleţul de presă sub umbrela căruia au înflorit în utlimile luni UNIMEDIA, LadyClub, VESTI.md şi regia de publicitate online AdCenter.
Integral la Sorin Ovidiu Vântu cumpără UNIMEDIA, cel mai popular portal de ştiri din Republica Moldova
Vezi si Basarabeni.ro: Patronul Realitatea are interdicţia de a părăsi România

No comments: