Pages

Wednesday, December 9, 2009

STRATFOR - Rezervistii si disidentii comunitatii de informatii americane - Coalitia anti-Basescu pregateste un decembrie rosu pentru Romania. AVERTISMENT

Stratfor banner pStratfor vorbeste despre situatia din Romania, aratand ca “presedintele roman in functie Traian Basescu a castigat alegerile, invingandu-l pe fostul ministru de Externe Mircea Geoana cu 50,3% la 49,7%.
Geoana a pretins ca a invins, dupa ce exit-poll-urile l-au dat aproape invingator in fata lui Basescu, apoi a refuzat sa accepte rezultatele oficiale, acuzand fraude”.
Pentru cine nu stie, Stratfor este o companie privata, care ofera analize si sinteze referitoare la chestiuni de securitate americana si globala.
Ca sa ne dam seama cam cat de mare expertiza are aceasta firma: vicepresedinte pentru Antiterorism si Securitate Corporativa la Stratfor este fostul sef al DSS (Diplomatic Security Service). OSS se ocupa cu protectia diplomatilor americani din intreaga lume, in frunte cu seful statului american.
Acum urmeaza partea mai interesanta, dupa ce Stratfor a  explicat ca lucrurile in Romania s-au petrecut exact asa cum am vazut noi toti, nu cum incearca acum sa le suceasca pesedeii si aliatii lor, intr-o campanie disperata de intoxicare pe cel putin doua posturi de televiziune, aceleasi, carora nu le mai dau numele pentru ca m-am plictisit, iar calculatorul meu a inceput sa protesteze deja.
Citat integral dupa Stratfor:
Framantarile sociale ample sunt foarte posibile. Recesiunea, cuplata cu inaltul grad de incertitudine economica, este in masura sa ii faca pe multi romani sa iasa in strada.
Mai mult, evenimentele marcand aniversarea a 20 de ani de la Revolutia Romana anticomunista vor incepe pe 16 decembrie si vor oferi oportunitatea partidelor anti-Basescu de a se coaliza.
Modelul poate fi un ecou al felului in care s-au desfasurat manifestatiile antiguvernamentale din Ungaria, din octombrie 2006, la aniversarea a 50 de ani de la Revolta maghiara din anul 1956 impotriva ocupatiei sovietice.
In aceste conditii, oricat ar parea de hazardat, devine verosimil scenariul conform caruia planul continuarii loviturii de stat in curs, care a inceput sa fie pus in aplicare din primavara anului 2007 si a continuat apoi, din toamna acestui an, merge inainte.
Mai ales ca…
Aceste evenimente vor provoca un oftat de usurare la Moscova, deoarece Basescu este considerat un spin serios in coasta Moscovei. Sprijinul acordat de acesta pentru revolutia anticomunista din Moldova si sprijinul ferm primit de acesta de la Statele Unite  l-au facut sa devina principalul inamic al kremlinului in Balcani.
Conflictul dintre Basescu si Geoana poate sa duca la un decembrie foarte explozibil in Romania. 
Integral la
STAREA PRESEI.ro

No comments: