Pages

Wednesday, April 22, 2009

CAPII "revolutiei" de la Chisinau nu (mai) sunt romani. "Revolutia orfanilor" a murit cu mandatul "opozitiei" in gura: nema cetatenia. R.I.P.

În urma alegerilor legislative din 5 aprilile 2009, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), care a obţinut 49,48% din voturi, a primit 60 de mandate de deputat. Partidul Liberal (PL) şi Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) au primit câte 15 mandate, iar Alianţa "Moldova Noastră" (AMN) 11 mandate, anunta marti Adevarul. Pentru alegerea noului presedinte al statului este nevoie de 61 de mandate.
Comisia Electorala Centrala anunţase tot de marti că 20 de deputaţi deţin cetăţenia română sau au depus documentele pentru obţinerea cetăţeniei române. Până în data de 21 aprilie, aceştia trebuiau să "confirme documentar" renunţarea la cetăţenia română sau la cererea de obţinere a cetăţeniei. Ceea ce au si facut. Asa a murit "revolutia orfanilor". R.I.P.
Cei 11 deputaţi care au anuntat ca renunta la cetăţenia română sunt: Chirtoacă Dorin (PL), Fusu Corina (PL), Arhire Anatolie (PL), Brega Gheorghii (PL), Guţu Ana (PL), Nemerenco Valeriu (PL), Tănase Alexandru (PLDM), Vieru Călin (PLDM), Hotineanu Vladimir (PLDM), Cimpoi Mihai (AMN), Chepteni Valentin (AMN). Alţi 9 care deţin cetăţenia moldovenească au depus cerere pentru cea română: Hadîrcă Ion (PL), Lupu Ion (PL), Moldovanu Mihail (PL), Şleahtiţchi Mihail (PLDM), Agache Angel ( PLDM) , Balan Vasile (AMN), Colesnic Iurie (AMN), Bujor Leonid (AMN). Deputatul Platon Veaceslav (AMN) are cetăţenie rusă şi a depus cerere si pentru cea română.
Cei 20 de deputaţi ai "opoziţie", aleşi în urma scrutinului din 5 aprilie, au depus deja cererile de renunţare la cetăţenia română, conform hotararii CEC: "confirmarea documentara".
Cu cel putin doi morti in spate, zeci de raniti si sute de arestati - mai ales din randul tinerilor care au iesit pe strazi pentru a protesta sincer impotriva regimului comunist al lui Voronin -, "opozitia" a uitat brusc de promisiunea ca va cere alegeri anticipate, desi modalitatea cea mai simpla era sa nu-si accepte mandatele, lasand libere cele 41 de locuri pe care le detine in noul Parlament, acum cu adevarat "moldovenesc". Ar fi ramas comunistii singuri si in imposibilitatea de a-si alege vreun presedinte! Ceea ce, automat, ducea la alegeri anticipate. Dar, opozitia de carton de la Chisinau a fost nevoita sa puna la pamant decorurile revolutiei potemkieniste cu iz sorosit. "Opozitia" a ramas goala. Adica asa cum era, de fapt.
Interesant ca "capii" "revolutiei" - cei trei care-au speriat si estul si vestul (foto) - oricum nu detineau cetatenia romana, o dovada ca aspira/u asadar la posturi cat mai caldute in statul "moldovean". Astfel, "anti-comunistul " Ghimpu se pare ca nu a solicitat-o niciodata; Urechean, desi l-a rugat pe Nastase sa-i dea familiei sale cetatenie romana, prin Hotarare de Guvern speciala, intr-un an in care PSD a acordat doar sase cetatenii (!), nu s-a inclus si pe el pe lista; iar Filat, disciplinat, a renuntat la ea chiar inainte de alegeri.
Deputata din partea Partidului Liberal Corina Fusu a declarat ieri pentru NewsIn că parlamentarii din cele trei partide de opoziţie care au trecut pragul electoral – Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat din Moldova şi Alianţa Moldova Noastră – au decis de comun acord să se conformeze cerinţei CEC şi să depună cereri de renunţare la cetăţenia română, publica Adevarul.
Tot ea a emis o enormitate din seria "cu rata-n gura": cica in cazul în care CEDO va menţine valabilitatea deciziei din 18 noiembrie 2008 în cauza Tănase şi Chirtoacă contra Republicii Moldova şi astfel Guvernul de la Chişinău va fi obligat să anuleze interdicţiile impuse de legea moldovenească la ocuparea de funcţii publice pentru deţinătorii mai multor cetăţenii, deputaţii îşi vor menţine cetăţenia română, a declarat Corina Fusu.
Ha, ha, ha! Si cum vor face asta? Ca de renuntat, cand faci cerere, fatuca "moldoveanca" sadea, nu poti sa ma dez-renunti! Adica, daca ati vrut un os, apoi... la ros ! Adios rumen-os! Viva moldoven-os!

1 comment:

Anonymous said...

Trist.Foarte trist. Ce sa facem, daca nu avem sprijin de la UE si de la SUA?