Pages

Thursday, August 7, 2008

Cine sunt legionar-comunistii-national-securistii de la New York Magazin. Ei raspandesc "hate-speach"-ul. Zau? Si Tismaneanu ce face?

La celebra conferinta de presa ICR de spalare a lui Patapievici s-au lansat multe bombe fasaite. Printre acestea, faimosul "artist" international Moma-Perjovschi ot GDS a trambitat, spre sfarsit, in ce priveste autorii care scriu la ziarul New York Magazin din New York: este un grup de "national-comunisti" "legionaroizi-securisti", "aceeasi mana care l-a ucis si pe Ioan Petru Culianu"! Aoleo! Sa inteleg ca bietu' Patapievici ar putea avea soarta lui Culianu! Vai de mine! Si, vor sa-l omoare securistii comunisti national legionari de la New York Magazin.
Pai hai sa vedem cine sunt "criminalii" astia: Liviu Cangeopol, editorialist, urmarit de Securitate, refugiat in SUA, disident din Grupul de la Iasi (cel turnat de Antohi si Hoisie) (http://www.nymagazin.com/arhiva/html/l__cangeopol.html) ; Liviu Antonesei, disident din acelasi Grup de la Iasi (http://www.nymagazin.com/arhiva/html/l__antonesei.html) , Valerian Stan (biografie), fost ofiter CADA, fondator al Aliantei Civice, fost director al APADOR-CH, fost sef al Departamentului de Control al Guvernului (Ciorbea), in prezent director al Centrul de Resurse Juridice (Soros); Aurel Sergiu Marinescu, un cunoscut luptător anticomunist, arestat şi condamnat la moarte la un moment dat, pentru ca, la un timp dupa eliberarea sa din închisoare (11 ani şi jumătate, n.n.), să se stabilească la New York, unde locuieşte în prezent (http://www.nymagazin.com/arhiva/html/a__s__marinescu.html), Paul Goma, daca ati auzit de el, si altii, la fel. Fondatorul ziarului Grigore Culian, a primit azil politic in SUA in 1989. Tatăl sau, Hampartum Culian, a fost deţinut politic, s-a născut la Batumi, Armenia în anul 1918 şi a decedat în septembrie 1996 la Bucureşti. Mama, Zamfira Culian e născută la Buhăesti, jud. Vaslui si este recăsătorită cu Heilpern Gerson, alături de care trăieşte şi astăzi în Israel (http://www.nymagazin.com/arhiva/html/gr__l__culian.html). Mama lor de legionar-securisti-national-comunsti! Ptiu!

Pentru mine insa, cele mai gretoase aspecte - si triste in acelasi timp - constatate la aceasta conferinta au fost hihaielile si rasetele din sala la ironiile "spirituale" ale lui Patapievici legate de falusuri si cultura national si modul in care s-a incheiat, cu bataile din palme ale aplaudacilor. M-am gandit automat la muncitorii adusi de Iliescu in Piata Universitatii si la aplauzele lor cand eram batuti si aruncati insangerati in Fantana de la Arhitectura. Am avut aceeasi senzatie, de voma.

Alta mizerie: distinsul Patapievici a invocat un text la moda. Ca cica s-a consultat cu o avocata de la Natiunile Unite (!?) si atacurile (de fapt criticile) la adresa ICR si a lui se incadreaza legal in ceea ce se numeste prin Occident "hate-speach".

Zau, si Tismaneanu ce face atunci, intr-un cotidian de mare tiraj, la adresa mea:

"ICR nu este tribunal moral. Din păcate, actele de onoare sunt prea rare în asemenea cazuri, iar fostul informator este expert în raţionalizări auto-victimizatoare. Herta Muller ar fi făcut un gest salutar şi terapeutic adresându-se unor Sorin Antohi ori Andrei Corbea şi întrebându- i ce cred ei despre felul în care îşi utilizează poziţia de autoritate culturală pentru a reveni într-un fel de prim-plan al vieţii publice. Mai puţin salutar e, totodată, gestul Hertei Muller de a-şi transmite mesajele prin detestabilul Roncea, respingător personaj de subterană. ICR nu poate funcţiona ca instanţă de cenzură morală, mai ales atunci când figuri importante ale vieţii spirituale româneşti girează cu entuziasm „reabilitarea“ celor sus amintiţi (e nevoie de exemple?)."

Vladimir Tismăneanu: [citeste]

Hopa, ia sa ma consult si eu cu avocatul ala de la ONU :)
Vezi si

No comments: