Pages

Thursday, August 7, 2008

Cine "conduce" Institutul Cultural Roman?

http://lilick-auftakt.blogspot.com/:
Astazi in timpul conferintei de presa sustinuta de presedintele ICR Horia Roman Patapievici am avut un soc. Aveam in fata ziarul gratuit Ring. In pagina 3, citeam articolul lui Christian Levant. La mijlocul articolului, avand subtitlul:
"Hitler l-ar gaza pe artist"
se afla urmatorul text:

"Inchipuiti-va ca respectiva svastica aflata pe crupa poneiului roz s-ar afla intr-o expozitie de pe vremea Germaniei naziste. Ce credeti ca ar zice Hitler? Care ar fi reactia Gestapoului? L-ar lua Goebbels si l-ar premia pe artist sau l-ar baga in camera de gazare? Pentru ei, punerea unui simbol al ideologiei naziste pe un ponei roz ar fi chiar o sfidare! Acum, povestea este total intoarsa si transformata de niste rauvoitori" - a declarat Cristian Neagoe, PR-ul Institutului Cultural Roman din New York.

In timpul conferintei de presa, domnul Patapievici foloseste exact aceeasi argumentatie.

“Duceti-va sub nasul lui Goebbels cu poneiul si cu svastica pe crupa poneiului. Ce o sa va faca? O sa va trimita la zdup sau o sa va laude in Academia de Stiinte si de Arte Nazista? Va asigur ca nu o sa va laude nimeni. Atat despre acuzatia de nazism pentru aceasta productie artistica.“ - declara domnul Horia Patapievici

Va rog sa judecati singuri. Avand in vedere ca declaratia lui Neagoe aparuta in editia scrisa a ziarului Ring este data cu cel putin 24 de ore inainte, putem concluziona ca Patapievici vorbeste cu cuvintele lui Cristian Neagoe. De cand distinsul filozof Patapievici are nevoie de altii pentru a-si formula ideile? Poate sa dicteze un pusti de 20 si ceva de ani unui intelectual de calibrul domnului Patapievici? Presedintele ICR nu-si mai poate sustine singur argumentatia in favoarea Institutului Cultural Roman? Trebuie sa-i sopteasca altii din spate ce sa spuna in conferintele de presa? Jenant...Si totusi, de unde atata identitate de vederi intre un adept al urinoterapiei, Cristian Neagoe, si un intelectual de succes, autorul Zborului in bataia sagetii?
Publicat de Lilick la 13:41 5 comentarii

No comments: