Pages

Tuesday, March 4, 2008

Susheala

Sperietura ruseasca?
-- Voronin s-a intors brusc catre vechiul dusman de peste Prut, dupa ce a aflat de planurile prietenilor de la Moscova

"Moldova trebuie sa aiba relatii bune cu Romania, ca doar suntem vecini. Romania nu va disparea de pe harta lumii, asa cum nici Moldova nu va disparea nicaieri. Eu personal sunt pentru relatii bune cu vecinii si trebuie sa uitam de toate neintelegerile pe care le-am avut, sau careva motive istorice. Voronin o suceste spre Basescu de frica lui Putin si din dorinta de a baga Moldova in jocurile NATO
Presedintele romanofob de la Chisinau, comunistul Vladimir Voronin, a facut o volta de 180 de grade in atitudinea sa fata de Romania. "Pledez pentru relatii bune cu toti vecinii, iar neintelegerile aparute din motive istorice trebuie uitate", a spus Voronin intr-un interviu televizat vineri seara la televiziunea NIT, patronata chiar de fiul sau, Oleg, conform presei de la Chisinau. Voronin senior a sugerat explicit ca declaratiile sale ar putea fi interpretate ca un semnal trimis Bucurestiului, transmite BBC, Sectia Romana.
Frica de NATO
Afirmatiile lui Voronin vin inainte de summitul NATO de la Bucuresti, cand seful de la Chisinau va avea o noua intalnire oficiala cu presedintele Romaniei, Traian Basescu. Totodata, este posibil ca planurile lui Voronin sa nu fie straine de o noua strategie a Rusiei legata de Ucraina, Georgia si Moldova, inainte si dupa summitul NATO. Liderul comunistilor moldoveni o suceste spre Bucuresti intr-un moment in care peste Prut se contureaza o alianta politica mamut condusa de fostul primar de Chisinau, Serafim Urechean, actula sef al Aliantei "Moldova Noastra", care ii ameninta puterea la urmatoarele alegeri. Voronin ar putea incerca sa castige sprijinul lui Basescu in contextul in care Urechean a parafat o intelegere simultana cu PNL de la Bucuresti, prin Calin Popescu Tariceanu, si Constantin Kosacev, lider al partidului lui Vladimir Putin, Edinaia Rossia (Rusia Unita).
Mai mult la

No comments: