Pages

Thursday, February 28, 2008

Procesele Icoanelor merg mai departe

C O M U N I C A T

"Daca vor tacea acestia, pietrele vor striga" (Luca 19:40)

In ultimele zile, au aparut in mass media mai multe materiale privind o presupusa decizie a Curtii de Apel Bucuresti prin care s-ar obliga la eliminarea simbolurilor religioase din Scoli, conform unei recomandari a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) stimulata de mai multe organizatii ateiste sub pretextul "discriminarii copilului".

Ca parti ale societatii civile responsabile, implicate direct in trei din cele patru procese intentate CNCD, dezmintim in totalitate aceasta dezinformare, ajunsa in presa, din pacate, fara a fi verificata temeinic.
Pana in prezent nu s-a redactat nici o hotarare judecatoreasca in cadrul "Proceselor Icoanelor". Asociatia Civic Media, Asociatia Studentilor Crestin Ortodocsi din Romania si Asociatia Pro Vita se afla inca in proces cu CNCD, ca si Ministerul Educatiei si Cercetarii, urmand sa mearga mai departe, la Inalta Curte, in cazul unei decizii negative.

Mai mult, reamintim presei si opiniei publice ca hotararea CNCD nr. 323/21.11.2006 cu privire la prezenta simbolurilor religioase in scoli nu are titlu de obligativitate fiind doar o RECOMANDARE, in caz contrar CNCD putand sa fie foarte usor contestat ca intrand in zona ilegala a neconstitutionalitatii, ceea ce oricum s-ar putea intampla, cat de curand.

Conform legilor existente in Romania, Icoanele sau orice alte simboluri religioase raman in scoli atata timp cat vor dori comunitatile locale, elevii, parintii si profesorii. Nimeni si nimic nu pot obliga comunitatile locale sa actioneze impotriva interesului lor si a dreptului constitutional si universal la libera exprimare si la propria credinta.

Amintim si ca atat Comisiile de Invatamant din Parlamentul Romaniei, cat si principalele sindicate din invatamant, reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii precum si cei ai tuturor cultele religioase majore din Romania, ortodocsi, catolici, mozaici si musulmani, s-au impotrivit acestui atac la adresa valorilor nationale, mascat sub inventia corectitudinii politice si pretinsa aparare a drepturilor omului. Mai amintim ca la "Coalitia pentru respectarea sentimentelor religioase" au aderat peste 2500 de personalitati ale lumii culturale, profesori si elevi si peste 150 de organizatii ale societatii civile.

Totodata atragem atentia ca mai multe dintre organizatiile care sustin eliminarea icoanelor din scoli, impotriva interesului copilului si a majoritatii absolute a acestei tari, au fosti sau actuali angajati in Colegiul Director CNCD, dovedind astfel existenta unei actiuni bazate pe conflict de interese si trafic de influenta, impotriva interesului national. Solicitam presei sa expuna aceste ramificatii pe baza propriilor anchete si sa evite pe viitor colportarea de informatii neverificate.

Cu multumiri,
Asociatia Pro Vita,
Asociatia Civic Media,
Asociatia Studentilor Crestin Ortodocsi din Romania


28.02.2007

No comments: