Pages

Wednesday, February 27, 2008

Apelul Uniunii Ziaristilor Profesionisti in cazul mortii jurnalistului Costin Badoiu

UZP face apel la :
Conducerea colectivă a Convenţiei Organizaţiilor de Media
Jurnaliştii din întreaga ţară
Conducerea Politiei Romane
Procuratura Judeţului Caraş Severin


Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania a luat act cu profunda tristete de moartea colegului de breasla Costin Badoiu, jurnalist de investigatii din Baile Herculane, redactor al saptamanalului de anchete "Indiscret" din Craiova, moarte survenita subit si in conditii neclare, in ziua de miercuri 20 februarie, a.c.
Conform declaratiilor sotiei si ale medicului sau , este posibil ca ziaristul Costin Badoiu sa fi cazut victima unui dusman „castigat" ca urmare a dezvalurilor sale de presa privind mafia locala din judetele Dolj, Mehedinti si Caras-Severin.
Marturiile persoanelor aflate la fata locului decesului atesta faptul ca, in privinta investigarii cauzelor mortii, Politia locala nu si-a facut datoria conform legilor in vigoare, ignorand prelevarea de probe si dispozitiile legate de manipularea cadavrelor.
In urma efectuarii necropsiei, la Caras Severin, s-a stabilit ca o cauza preliminara a decesului ar fi fost hemoragia interna. Analiza toxicologica se realizeaza in prezent la Timisoara iar rezultatul va fi disponibil peste aproximativ trei saptamani.
In acest moment , al unei anchete in curs de desfasurare , neincheiata , ni se par cel putin curioase afirmatiile doamnei Adriana Beta, subinspector la IPJ Caras-Severin, conform careia "din punct de vedere al Politiei din Caras-Severin, moartea ziaristului Costin Badoiu nu mai este suspecta".
Uniunea Ziaristilor Profesionisti impreuna cu celalate organizatii de media preocupate de respectarea legilor tarii , face apel la conducerea Politiei Romane pentru a se continua anchetarea acestui caz, in chip profesionist, cu specialisti veniti de la centru, pentru a nu putea fi suspectati de apartenenta la grupurile de interese locale .
Mihai Miron , presedinte UZP

No comments: