Pages

Wednesday, February 20, 2008

Boris Tadic vine in Romania

Presedintele Serbiei, Boris Tadic, vine in Romania. El are planificate maine mai multe intalniri, la Parlament, Guvern si Presedintie. Conform surselor mele, Tadic s-ar putea afla inca de asta seara in Romania, pentru consultari speciale cu presedintele Traian Basescu. Maine, in jurul orelor 13.00, ar urma sa aiba loc o conferinta de presa la Cotroceni.

In 2005 i-am luat un interviu, extrem de actual si azi:
"Cand e vorba de Kosovo pozitia Bucurestiului e foarte importanta" -
http://www.ziua.ro/display.php?data=2005-06-22&id=179022

Redau mai jos si punctul de vedere al Ligii de prietenie romano-sarbe

Un fapt inacceptabil

Fata de evenimentele care s-au precipitat in 17 februarie a.c., la Pristina,mai exact declararea ilegala si unilaterala a independentei provinciei Kosovo, act ce desfide normele unanim acceptate ale Dreptului International, Liga de prietenie romano-sarbe se pronunta ferm, fara echivoc, pentru condamnarea acestui fapt sfidator si inacceptabil si reitereaza Declaratia sa din 4 dec.2007, in sensul ca:

- proclamarea unilaterala a independentei provinciei sarbe Kosovo constituie un act de grosolana incalcare a integritatii si suveranitatii nationale;

- s-a comis un precedent primejdios de secesiune si de separatism etnic, cu desfasurare imprevizibila pentru diferite state, inclusiv Romania;

- s-au constituit premizele unei destabilizari grave a situatiei in zona Balcani;

- se discrediteaza menirea si prestanta ONU si a Consiliului de Securitate privind salvgardarea pacii, a integritatii si securitatii statelor, a inviolabilitatii lor teritoriale, garantarea convietuirii comunitatii internationale.

Avand in vedere cele de mai sus, L.P.R.S. apreciaza si sustine pozitia clara si responsabila a conducerii Romaniei si garanteaza contributia ce o va aduce pe mai departe, in chip neabatut, la dezvoltarea traditionalei prietenii romano-sarbe.

Liga de prietenie romano-sarba

Foto: B92

Sursa: http://www.kosovo.net/

No comments: