Pages

Sunday, February 21, 2010

SANTAJ si sex in plex la Congresul PSD. Cristian Diaconescu prins la mijloc intre fetele lui tata Vintu - Sincai si Sultanoiu. Interviu cu masaj acasa la un... mogul si o jurnalista Realitatea-Catavencu. UPDATE

Congresul PSD, desfăşurat la sfårşitul săptămånii, a fost urmărit ca un film de capă şi spadă, în care n-au lipsit combatanţii gata de bătaie şi ţigăncile venite să alunge spiritele necurate şi ghinionul care båntuie de ceva ani partidul. După ce Miron Mitrea şi Radu Mazăre au declarat în plen că se retrag şi-l susţin pe Victor Ponta, retragerea lui Cristian Diaconescu din cursa pentru preşedinţia PSD a fost unul din momentele-cheie ale congresului de la Romexpo, ridicånd numeroase semne de întrebare. Gestul său i-a surprins pe mulţi, deoarece declarase ferm cu vreo două zile în urmă că nu acceptă oferta lui Mircea Geoană de a merge alături într-un proiect comun la preşedinţia PSD. Diaconescu s-a răzgåndit brusc såmbătă, pe la ora 18.00, cånd a anunţat că renunţă la candidatură şi-l sprijină pe acesta. Interesant este că Diaconescu a mai luat o dată cuvåntul în plenul congresului, la ora 13.00, cånd nu a scos o vorbă despre sprijinul acordat lui Geoană. A vorbit despre unitatea partidului, despre greşelile făcute de echipa de conducere (adică Geoană) şi despre nevoia de schimbare în PSD. Ce s-a întåmplat în intervalul de patru ore pentru a-l determina pe Diaconescu să se răzgåndească şi să meargă alături de Mircea Geoană? Răspunsul se găseşte în  întålnirea purtată de Geoană şi Vanghelie cu Cristian Diaconescu, cu puţin timp înainte ca acesta să facă anunţul de renunţare la candidatură. Potrivit informaţiilor noastre, Diaconescu a fost şantajat cu informaţii legate de viaţa sa privată.
Fostul ministru de Externe este conştient că cel mai important capital politic al său este imaginea sa, destul de nepătată, dacă trecem cu vederea episodul în care a fost surprins în maşină cu o ziaristă de la Realitatea TV, în timp ce se deplasau spre casa acesteia. Din aceste motive a renunţat la candidatură şi a acceptat oferta lui Geoană, contrar atitudinii sale politice din ultima vreme, în speranţa că informaţiile despre viaţa sa privată vor rămåne ferecate pentru totdeauna.
Conform informaţiilor noastre, episodul cu ziarista Cristina Şincai nu este singular, iar Cristian Diaconescu, contrar imaginii sale de familist convins, se bucură din plin de compania unor domnişoare „recrutate“ în special din mediul jurnalistic. Zvonurile lansate pe la colţurile PSD şi pe culoarele Ministerului de Externe susţin că, după episodul Cristina Şincai, Diaconescu a trecut la o nouă etapă, având o relaţie cu Oana Sultănoiu, ziaristă la aceeaşi Realitatea TV.

Tabăra lui Geoană l-a monitorizat non-stop pe Diaconescu


La scurt timp după retragerea inexplicabilă a lui Diaconescu la congresul PSD, jurnalista Floriana Jucan, care a declarat că o leagă multe lucruri de liderii acestui partid, a afirmat public că se află în posesia unui dosar de 37 de pagini care dovedeşte că vicepreşedintele PSD a fost monitorizat timp de 10 zile, la începutul lui februarie, şi aspecte din viaţa sa privată ar putea fi compromiţătoare şi l-ar putea decredibiliza. „În urmă cu circa o săptămână, a venit cineva la mine - l-am considerat atunci din tabăra lui Mircea Geoană - cu o monitorizare a lui Cristi Diaconescu. Nu am publicat-o niciodată, deşi ea mi-a fost încredinţată spre publicare. M-am gândit că nu trebuie să intru în acest joc, mai ales pentru că urmau aceste alegeri“, a spus Jucan.
Potrivit acesteia, Diaconescu  ar fi fost monitorizat, în perioada 1-10 februarie, de un serviciu de informaţii a cărui identitate nu a fost dezvăluită. Monitorizarea ar releva cel puţin două aspecte compromiţătoare la adresa politicianului: o vizită la un controversat om de afaceri şi un moment din viaţa privată care ar demonstra imoralitatea acestuia.
„Această monitorizare este adevărată. Cristian Diaconescu este monitorizat non-stop, de când merge cu soţia la cumpărături, până când merge la unii dintre liderii PSD acasă, când merge la sediul SRI din Piaţa Victoriei sau când merge într-o vizită de patru ore, pe 5 februarie, la reşedinţa unui mogul. Ce m-a uimit la Diaconescu este că, în toată această perioadă, se deghizează: îşi pune fes pe cap, parchează pe străzi lăturalnice, îşi pune ochelari, deci are ceva de ascuns“, a completat Jucan.
Ce-i drept, Diaconescu avea toate motivele să se ascundă, pentru a nu-şi strica imaginea de om serios. O vizită la mogul, indiferent că este motivat de nevoia unui SPA de calitate, echivalează în PSD cu sinuciderea politică. Ca să nu mai vorbim de întâlnirile ascunse cu ziaristele, întâlniri determinate bineînţeles de nevoia de a discuta subiecte fierbinţi legate de congres, PSD, scut antirachetă etc.

Diaconescu şi suprarealismul

„Nu am nicio idee despre ce este vorba. (...) Această chestiune, mai mult sau mai puţin personală, este legată de acest Congres şi cred că este o chestiune exagerată“, a replicat Diaconescu, întrebåndu-se retoric dacă „trăim într-o lume suprarealistă?“. Nu e suprarealism cu siguranţă, e viaţa politică românească în care şantajul face casă bună cu politicienii de Dâmboviţa.
Pus în faţa evidenţelor, pesedistul a recunoscut că a fost la sediul SRI din Piaţa Victoriei, însă pentru a avea „o discuţie în legătură cu un proiect în ceea ce priveşte scutul antirachetă“, dar şi că s-a întâlnit, pe 5 februarie, „şi cu oameni de afaceri şi cu jurnalişti“. Ce-i drept, mogulul este om de afaceri că altfel n-ar fi mogul, iar fetele sunt ziariste cu state vechi în presa românească, după cum susţin cunoscătorii.

Interviu acasă la o ziaristă

În luna aprilie a anului trecut, reporterii revistei „Star“ l-au văzut pe ministrul de Externe de atunci, pesedistul Cristian Diaconescu, împreună cu ziarista de la Realitatea TV, Cristina Şincai, în maşină.
Cei doi au fost suprinşi în faţa unui restaurant chinezesc din Capitală. Diaconescu a fost fotografiat apoi când ieşea din restaurant cu mâncare la pachet. Cei doi şi-au continuat drumul spre Aleea Circului, din zona Ştefan cel Mare - Lacul Tei, la un bloc.
Aici, Cristina Şincai a intrat în bloc cu pachetele cu mâncare, ea fiind urmată la zece minute şi de Cristian Diaconescu.
Chestionat de presă, Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, a declarat pentru un post de radio că demnitarul PSD se afla la ziaristă în casă pentru a pregăti un interviu. „Domnul ministru Cristian Diaconescu şi jurnalista Cristina Şincai discutau probleme profesionale. Pregăteau un interviu şi de aceea se afla la dânsa“, a spus Şerbănescu, explicând, astfel, întâlnirea dintre şeful său şi ziarista de la Realitatea TV. Interesant mod de a face interviurile, la o mâncare chinezească servită chiar acasă la ziaristă!
Scris de Dana Iliescu  
Citeaza acest articol pe saitul tau

PS: Si Romania libera face cap de ziar din stirea aceasta insa, spre deosebire de Curentul, omite cu nesimtire elementarul: sa precizeze sursa: http://www.qmagazine.ro/BlogFlorianaJucan.htm

Vezi si: 
Corneliu Vlad: Despre Congresul PSD, numai de bine 
Curentul: Geoană, moartea pasiunii politice

No comments: