Pages

Saturday, January 2, 2010

VINE-O IARNA DE TREI ZILE! Cod galben de ninsori in 11 judete si Bucuresti

025 Manastirea Petru Voda Autoritatile au emis o atentionare meteorologica cod galben de ninsori si viscol, ce vizeaza 11 judete si Bucurestiul. Astfel, in intervalul 3 ianuarie ora 03,00 - 3 ianuarie ora 22,00, va ninge in regiunile sud-vestice si sudice, iar temporar, vantul va viscoli ninsoarea. Atentionarea este valabila pentru judetele Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomita, Calarasi, Braila si pentru Capitala.
In acelasi interval, va ninge si se va depune strat nou de zapada si in restul tarii, iar local vantul va avea intensificari, mai ales in zona de munte si in vest. Vor fi conditii de formare a poleiului. Specialistii sustin ca episodul este scurt si putin intens, fiind vorba despre 5-10 centimetri de zapada care se va aseza.
De sambata dupa amiaza se asteapta sa inceapa sa ninga in sudul tarii, inclusiv in Bucuresti, iar de duminica, ninsorile se vor extinde in toata tara. In unele regiuni va fi chiar viscol. De asemenea, vantul va bate cu putere peste tot in tara. Se vor constata intensificari ale vantului de 30-50 de kilometri in aceasta perioada.
Duminica si luni, temperaturile maxime se vor situa intre -8 si 3 grade Celsius, iar cele minime intre -16 si -6 grade Celsius. Cerul ramane innorat, iar precipitatiile mixte se arata in sudul si estul tarii mai ales si izolat in restul teritoriului. Vantul trece de moderat, iar in estul teritoriului poate atinge si 30-35 de kilometri pe ora.
In Bucuresti vor fi 0 grade sambata la amiaza si va incepe sa ninga, iar vantul va accentua senzatia de frig. Si ziua de luni se anunta geroasa, mai ales in nord si centrul tarii. Maximele raman negative. Vantul continua sa fie puternic in Dobrogea si Moldova, ca si la munte, dar se mai domoleste in rest. De marti, se incalzeste si vin iarasi ploile, inclusiv la munte. Astfel, de Boboteaza si Sfantul Ion va fi mai cald, inregistrandu-se ploi. (A.I.)
Sursa: Ziare.com

No comments: