Pages

Saturday, January 2, 2010

HARVARD: Vaccinarea in masa anti AH1N1, o masura exagerata si inutila in cazul gripei porcine. STUDIU. Isteria a afectat si slujbele (catolice). VIDEO



Un nou studiu pe baza victimelor epidemiei de gripa AH1N1 in Statele Unite releva ca autoritatile ar fi trebuit sa se astepte sa aiba de-a face cu o epidemie tipica sau chiar mai blanda decat de obicei.

Cercetatorii de la Universitatea Harvard si Medical Research Council Biostatistics Unit din Marea Britanie au conchis ca autoritatile au exagerat amenintarea gripei porcine, informeaza ABC.

"Cred ca a fost, inca de la inceput, creata ca o criza si exagerata ca o amenintare reala", comenteaza Philip Alcabes, profesor asociat la School of Health Sciences, Hunter College.

"Gripa este o boala serioasa, omoara oamenii. Insa aduce un deserviciu sanatatii publice atunci cand, in numele unei cruciade a pregatirii, oamenii creeaza o poveste de criza sau catastrofa inainte sa avem suficiente date cum ca asta se va intampla", continua el.

Alcabes sustine ca, la inceput, oficialii au recunoscut ca au prea putine date cu privire la virus si au rezistat cererilor de inchidere a granitelor. Insa, pe masura ce a trecut timpul, oficialii au luat o multime de masuri care nu erau necesare, cum ar fi vaccinarea in masa.

Desi noul studiu sugereaza ca erau slabe sansele ca gripa porcina sa declanseze o epidemie severa, autorii spun totusi ca autoritatile nu aveau de unde sa stie, la momentul respectiv, cum va evolua virusul.
Sursa: Ziare.com

No comments: