Thursday, October 8, 2009

IPOCRITUL MANOLESCU SE "BUCURA" pentru Herta Muller, pe care a expulzat-o din cele "cinci secole" de literatura romana ale "Istoriei" sale. JOSNIC

Nicolae Manolescu: "Ce Dumnezeu sa spun? Mai exista si dreptate pe lumea asta!"
Recompensarea Hertei Muller, o scriitoare "onesta" si extraordinara, cu premiul Nobel pentru literatura, este un gest de reparatie istorica, a spus si Nicolae Manolescu, care, la aflarea vestii, a marturisit ca a amutit de emotie si bucurie, informeaza NewsIn. "Ce Dumnezeu sa spun? Sunt fericit pentru Herta si mi se pare extraordinar pentru ca este o scriitoare valoroasa. Ma bucura foarte mult orginile ei romanesti si iata, mai exista si dreptate pe lumea asta. Este, fara doar si poate, un tilu de mandrie pentru Romania, nu putem uita ca este romanca. Evident ca exista o legatura cu Romania in opera ei", a mai spus criticul.
Si atunci de ce nu a introdus-o absolut deloc, nici macar cu o mentiune, in asa zisa "Istorie critica a literaturii romane"?
Dar oare daca, din motive de varsta, a uitat miscarea scriitorilor germani de la Timisoara, si chiar se bucura, de ce nu a propus-o si USR, in locul vedetelor pierzatoare, Cartarescu, Norman Manea sau Blandiana?

Vezi si

NOBEL PENTRU HERTA MULLER! INTERVIU AUDIO realizat de Victor Roncea cu Herta Müller despre securistii si turnatorii promovati de ICR si PatapieviciHerta Muller, laureata premiului Nobel pentru literatura, intervievata de Victor Roncea despre securistii ICR si Patapievici
Asculta mai multe audio Evenimente

No comments: