Pages

Thursday, August 6, 2009

TISMANENE, mai na o poza, cu generalul Caraman, ca te-ai obisnuit sa furi, doar esti fiul lui tata Leonte

In timp ce postam CATARII PLESU si LIICEANU vs ROMOSAN si SOTIA: Disidenta de Paris si Heidelberg. PLANURILE ALFA si ATLAS ale Securitatii cu selectii din Jurnalul Monicai Lovinescu, Tismaneanu s-a gandit (iar) sa ma copieze, si a pus si el, imediat, un extras despre Romosan si Caraman, in viziunea trotkistei de la Paris. Bietul de el, n-are insa decat o poza amarata cu generalul Caraman, detronat de Magureanu pentru ca reclamase numarul imens de agenti rusi din Romania si solicitase conducerii statului sa ceara Moscovei retragerea lor. Asa ca ii ofer eu una mai buna, aici, daca tot mi-a mai furat una nu demult.
Se pare ca saracul Bubico Tismaneanu a descoperit, in sfarsit, apa calda:

Monica Lovinescu, Jurnal (1998-2000), Ed. Humanitas, Bucuresti, 2006, p. 158-9:

“Simbata 6 februarie 1999.

Joi seara, Romosan a venit cu o carte de poeme ale lui Geo Dumitrescu care ii daduse volumul inca din… noiembrie, insotindu-l cu urari de Anul Nou! E un emisar rapid!
Are si o viziune aparte despre situatia din Romania, pe care o numesc – spre a fi politicoasa – suprarealista. De fapt, e mai degraba politista.
Pe scurt, totul e bine acum in Romania fiindca lovitura de stat incercata de KGB (a cincea mineriada) a esuat si de partea CIA am sta acum mult mai bine printr-o inrudire de ultima ora a nu stiu carui sef de acolo. O astfel de inclinatie – pe care nici macar n-am caricaturizat-o rezumind-o – nu provine doar din meteahna nationala de-a arunca raspunderea pe straini, dar si din prietenia ce-l leaga acum de spionul Nr. 1 in Franta: Caraman.
Ii publica o carte (la Editura Compania – VT), se vad mereu si viziunea lui pare a fi devenit litera de evanghelie pentru Romosan.”

No comments: