Pages

Tuesday, June 16, 2009

FUNDATIA FAMILIEI GEOANA - "Renasterea" - implicata in sterilizarea fetitelor Romaniei prin vaccinul criminal Gardasil

Pe acest blog am avertizat in premiera, inca din mai anul trecut, asupra pericolului Gardasil, prin Alerta: Albright ne aduce moarte si sterilitate si asupra Afacerii Gardasil, cu date concrete, prin informarea In atentia SRI si a ONG: Guvernul vrea sa impuna un vaccin care aduce sterilitatea si moartea. Gardasil: o afacere de milioane cu riscuri similare. Urmare a campaniei responsabile s-a obtinut o Victorie imensa a societatii civile crestine: Gardasilul la gunoi. Momentan! Cine plateste pentru cele 25 de milioane euro cheltuite aiurea? , a ramas o intrebarea la care "organele" au refuzat sa raspunda. Mai mult, dupa debarcarea lui Eugen Nicolaescu, am aflat ca in AFACEREA GARDASIL a fost implicata o firma de casa a lui Nicolaescu, care a fost platita pentru contractul vaccinului impotriva cancerului de col uterin. Ar fi meritat, desigur o PLANGERE PENALA, sau, cel putin, o sesizare a actualului ministru privind "raspunderea ministeriala" a predecesorului sau.
In loc sa se preocupe de acest aspect, noul ministru al Sanatatii, PSD-istul Ion Bazac, reia campania, cu alti bani murdari, dar de data aceasta cu mijloace mai fine de manipulare, în condiţiile în care - dupa cum recunoaste singur - doar 2% dintre fetiţe au optat pentru vaccinare in cazul primei campanii.
La conferinta de presa de duminica aceasta, Ion Bazac ne informeaza, via Mediafax, ca noua campanie are mesajul "Tu decizi pentru sănătatea fiicei tale. Informează-te!" si se derulează "cu sprijinul Ministerului Educaţiei, cu susţinerea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a UNICEF şi a Fondului ONU pentru Populaţie şi este finanţată integral de către companiile producătoare a vaccinurilor anti-HPV". Desi ministrul nu le-a nominalizat, este vorba de Merck Sharp & Dohme si Glaxo Smith Kline. In aceste conditii se ridica cel putin o intrebare de etica, de morala, care trebuie sa intre in atentia Asociatia Pro-Vita pentru urmatoarea sesizarea a Guvernului Romaniei impotriva acestui program: pentru o campanie in care ni se spune ca noile tigarete Marlboro de pe piata, mai subtiri, salveaza de doua ori mai multe vieti de cancer la plamani, ar accepta Guvernul sa fie finantata integral de Philip Morris?
In termenii Agentiei Nationale de Integritate o asemenea actiune se incadreaza la conflict de interese si incompatibilitati, scara acesteia, nationala, agravand cazul. Se ridica si intrebarea practica: cum au reusit cele doua companii straine sa mobilizeze si finanteze cele doua ministere? Mai precis, care este compania de lobby care a efectuat aceasta "coeziune nationala"?
Dar amnezia lui Bazac privind companiile in cauza nu este singura omisiune a domnului ministru. Conform anuntului sau, reprodus in stirea Mediafax, campania se deruleaza, repet, "cu sprijinul Ministerului Educaţiei, cu susţinerea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a UNICEF şi a Fondului ONU pentru Populaţie". Si atunci ce cauta, "discret", pe site-ul de propaganda perfida a companiilor de medicamente, lansat sub denumirea pompoasa de "Centrul National Informare", si Fundatia Familiei Geoana "Renasterea" (cea cu reclama nerusinata)?
O alta intrebare la care ar trebui sa raspunda ministrul PSD Ion Bazac.
Astept cu incredere ca Asociatia Pro Vita sa urmareasca modalitatea implicarii in Afacerea Gardasil a ambilor ministri ai Sanatatii si sa sesizeze de urgenta Agentia Nationala de Integritate, conform actului raspunderii ministeriale.
Vezi si
Alerta Nationala: Revine vaccinul Gardasil

No comments: