Pages

Thursday, March 26, 2009

DIN PUTUL societatii civile de origine maghiara, la 19 ani de SRI. Smaranda Enache: "Mare parte din serviciile secrete ar trebui desfiintate"

Propusa de Laszlo Tokes sa fie consilier prezidential pe probleme de minoritati, fosta activista PCR, in prezent membra de faza a GDS, Smaranda Enache, mincinoasa ordinara care sustinea ca romanul Mihaila Cofariu batut bestial de o banda de unguri, la Targu Mures, in martie 1990, este maghiar, afirma azi:

RADIO FRANCE INTERNATIONALE (26 martie, ora 17:04) - Realizator: Lea Berzuc -
Realizator: SRI nu a facut nici un abuz in interceptarea convorbirilor telefonice si nici in alte activitati. Asigurarile vin de la seful SRI. George Maior a spus, dupa sedinta de bilant, ca serviciul pe care il conduce este total diferit de cel de dinainte de 1989, dupa o profunda reorganizare, in special in timpul mandatului sau.
George Maior: Va asigur ca toate acestea au fost realizate pe fondul respectarii riguroase a drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetateanului, intr-un cadru de reglementari interne stricte, care previne eventualele abuzuri. Suntem un serviciu tanar in care ruptura de trecut si schimbarea mentalitatilor este evidenta. As vrea sa va spun ca peste 61% din oamenii care lucreaza astazi in SRI aveau in anul 1989 sub 18 ani.
Realizator: Bilantul SRI, singurul care poate face interceptari pentru celelalte cinci institutii care le pot folosi, vine in plin scandal legat de Directia de Informatii a Ministerului de Interne. Acesta s-a amplificat dupa ce Cornel ªerban, care a demisionat ieri din functia de sef al acesteia, a fost acuzat de procurorii DNA ca furniza liste cu telefoane si alte informatii secrete in scopuri ilegale. Co-presedintele Ligii Pro Europa, Smaranda Enache, spune ca in Romania sunt prea multe servicii care folosesc informatii secrete in mod abuziv si ca ele ar trebui in mare parte desfiintate sau macar controlate parlamentar si sanctionate pentru abuzuri.
Smaranda Enache: Cazurile acestea de acces ilegal si de transmitere de informatii obtinute din interiorul serviciilor sa fie descurajate prin pedepse administrative severe si eliminarea unor asemenea elemente. Eu cred ca exista un fel de relaxare interna in aceste servicii, fiecare face cam ce crede de cuviinta. Ele sunt obediente politic si, mai nou, si unor interese private mari, asa ca informatiile circula nestanjenit din sistem catre surse private, ceea ce trebuie sa se opreasca. (Rador)
Foto cu Nemeth Zsolt

No comments: