Pages

Friday, October 24, 2008

Bucurestii tac malc in fata tupeului lui Solyom Laszlo. Deasupra lui Basescu la Miercurea Ciuc flutura steagul Ungariei nu al Romaniei

Presedintele ungur se comporta in Romania ca un grof pe mosie: Este in interesul romanilor sa invete limba maghiara
"Daca exista o comunitate numeroasa de maghiari care traiesc in Romania, atunci este de asteptat ca in institutiile publice, politie etc., sa se vorbeasca limba maghiara. Iar pentru cei care sunt minoritari in aceasta zona este in interesul lor sa invete limba maghiara, la fel cum este si interesul maghiarilor sa invete limba romana", a declarat presedintele Ungariei.
Presedintele Ungariei, Solyom Laszlo, care s-a intalnit oficial joi cu presedintele Romaniei, Traian Basescu, a declarat vineri, la Miercurea Ciuc, ca este in interesul romanilor din zonele locuite de maghiari sa invete limba maghiara, facand referire implicita la recenta propunere a presedintelui UDMR, Marko Bela, privind obligativitatea invatarii limbii maghiare de catre copiii romani din Transilvania.
Intrebat ce parere are de propunerea liderului UDMR, Solyom a spus ca are cunostinta despre aceasta initiativa si crede ca este in interesul romanilor din zonele in care maghiarii traiesc in numar mare sa invete limba maghiara, asa cum este si in interesul maghiarilor sa invete limba romana.
"Daca exista o comunitate numeroasa de maghiari care traiesc in Romania, atunci este de asteptat ca in institutiile publice, politie etc., sa se vorbeasca limba maghiara. Iar pentru cei care sunt minoritari in aceasta zona este in interesul lor sa invete limba maghiara, la fel cum este si interesul maghiarilor sa invete limba romana", a declarat presedintele Ungariei, citat de Agerpres.
Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, recent, la Targu Mures, ca introducerea limbii maghiare ca materie optionala pentru copiii romani ar fi un pas important, insa Uniunea se gandeste la un proiect de lege care sa prevada obligativitatea invatarii acesteia de catre elevii romani.
M.A.B. / ZIUA Online: Bucurestii tac malc in fata tupeului lui Solyom Laszlo
Dan Tanasa:
Antal Arpad are spate! Eckstein Peter face lobby pentru el!
Ştire: OTPD-L Covasna crede că UDMR ar trebui să aibă alte preocupări decât minorităţile sexuale
UDMR cere interzicerea organizaţiei Noua Dreaptă
Noua Dreaptă a organizat contra-manifestaţii de ziua maghiarilor
Tamas Sandor, deputatul care e ajuns presedinte de CJ cu un slogan similar celui nazist
Criminalul de razboi Wass Albert comemorat in Romania cu bani din Ungaria!
Nesimtirea UDMR nu are margini - noi provocari la Oradea!
Contribuabilul tupeist: Drapelul Romaniei coborat in berna de 15 martie...

1 comment:

Anonymous said...

Pai si ce Victore nu ne meritam soarta? Pai cu asa dihonie intre partidele politice romanesti si atata cretinism din partea votantului roman, nu e normal ca partidul ungurilor sa joace tontoroiul?

Pai daca s-a propus crearea unui mare partid romanesc la dreapta s-au trezit toti bovanii sa raga impotriva lui Basescu.

Pai nu s-a considerat ca in Romania un partid e mai puternic in functie de cat de usor face o alianta? Pai asta nu inseamna decat ca UDMR este cel mai puternic partid din Romania, ca astia fac alianta cu toata lumea si sunt in continuu la guvernare.

Pai nu suntem prosti? Pai nu merita sa ne calareasca ungurimea la cat de dezorganizati suntem? La cata ura si prostie macina natiunea romana?

Ne-o meritam Victore! Astia suntem.

Du-te si spune-i SRS-ului cat rau a facut porcaria lui (si a altora) impotriva lui Basaescu. De parca Basescu era important in discutie. Nu crearea unui partid romanesc puternic si la dreapta.

Din punctul meu de vedere am ajuns sa dispretuiesc tot ce tine de liberali si liberalism si am ajuns sa-l consider cel mai mare pericol la adresa viitorului natiunii romane.

Tie nu ti-e greata de acest Tariceanu si pupaturile lui in dosul iliescului? iliescu a fost invitat de onoare la intalnirea specialistilor de la ape de catre tariceanu.... Tie nu ti-e greata?