Pages

Monday, October 20, 2008

Basescu accepta un Teheran nuclear. Mai mult: el sustine implicarea Iranului in proiectul Nabucco. Deci, se va intalni cu Ahmadinejad...

RADIO ROMANIA ACTUALITATI (20 octombrie, ora 16:03) - Presedintele Traian Basescu a declarat la Damasc ca in cadrul convorbirilor avute cu omologul sau sirian, Bashar Al-Assad, a fost abordata si problema iraniana. La randul sau, presedintele Siriei a vorbit despre traditia relatiilor romano-siriene si despre deschiderea unor noi perspective in domeniile economic si politic, in contextul problematicii actuale din Orientul Mijlociu.
Reporter: Oana Bala - Seful statului a tinut sa precizeze care este punctul de vedere al Romaniei in aceasta privinta.
Traian Basescu: Apreciem ca orice tara, orice stat are dreptul sa-si dezvolte programe nucleare civile. Deci, acest drept il are si Iranul. În acelasi timp, precizam ca Iranul are obligatia la transparenta in relatia cu comunitatea internationala pentru a indeparta orice suspiciune ca programul nuclear al Iranului ar avea si valente militare.
Reporter: Presedintele Siriei, Bashar Al-Assad, a vorbit despre deschiderea unor noi perspective politice si economice.
Bashar Al-Assad: Vizita presedintelui Basescu vine sa intareasca aceasta relatie veche si sa-i deschida noi perspective in viitor, in special in contextul problematicii actuale pe care o cunoaste lumea in momentul de fata si in special zona Orientului Mijlociu.
Reporter: Întrebat de un jurnalist roman daca Romania va incheia cu Siria un acord in domeniul justitiei, Traian Basescu a declarat ca subiectul Omar Hayssam a fost discutat, dar nu a facut alte precizari pe aceasta tema./
UPDATE:
La finalul întrevederii cu omologul său sirian Bashar al-Assad, preşedintele Traian Băsescu a afirmat că România şi Siria susţin că proiectul Nabucco poate fi aprovizionat din zona Caspică, Iran şi Egipt, transmite NewsIn.
SINCRON TRAIAN BĂSESCU, preşedintele României: "Pe teritoriul Siriei se finalizează gazoductul care tranferă gaze din Egipt către Turcia. (...) Or România este una din ţările care susţin că proiectul Nabucco poate fi aptrovizionat cu gaze din zona Caspică din Iran şi din Egipt."
Pai, noi ce ziceam?...
QED
Concluzia maestrului Cristoiu: deci, am fost antemergatorii lui Basescu... ma rog, a politicii Romaniei!

No comments: