Pages

Monday, August 18, 2008

I-am luat doctoratul lui Patapievici. Antohi poate sa si-l pastreze

Walter K., din Berlin, sesiza, sambata, 2 August 2008, pe un forum: "Sa-ti inventezi doctorate se pare ca a devenit o boala romaneasca! Pe site-ul Wissenschaftskolleg din Berlin, unde Patapievici declara ca are titlul de doctor, el este prezentat ca "Andrew W. Mellon Fellow." Citind mai la vale, aflam ca titlul de doctor e o conditie necesara pentru a putea candida pentru acest tip de bursa: "Eligible to apply are young researchers from the Czech Republic, Slovakia, Hungary, Poland, Romania, Bulgaria, and the Baltics (Estonia, Latvia, Lithuania) who work in the humanities or social sciences. Candidates should have completed their doctorate." Detalii: http://www.wiko-berlin.de/index.php?id=72&=1 ".
Deci, Patapievici a mintit cu buna stiinta atunci cand si-a depus candidatura. Altfel nu numai ca nu lua bursa, dar nici nu avea dreptul sa candize!... E uluitor ce le mai poate trece prin cap moralistilor romani!"
Urmand acest fir am constatat personal minciuna (Vezi foto stanga sus) si am alertat institutul german.
Dupa ce s-au edificat ca au de a face cu o situatie, sa-i spunem "inedita", reprezentantii institutului au operat modificarea necesara si i-au luat "doctoratul" lui H.R. Patapievici, protectorul turnatorului impostor Sorin Antohi (Vezi foto stanga jos). Amuzamentul merge mai departe: Si Antohi a supt, ilegal, de la aceeasi tzatza nemteasca (Vezi foto dreapta jos). Cu toate ca a fost devoalat ca "doctor" inchipuit, Antohi troneaza inca pe site-ul Wissenschaftskolleg ca posesor de PhD...

No comments: