Pages

Saturday, July 12, 2008

Bilderberg – tăcerea mass-mediei asupra reuniunilor elitei mondiale (de Jack Shafer)



În această perioadă a anului, grupul Bilderberg, reunind aproximativ 120 de miliardari, bancheri, oameni politici, industriaşi, universitari, înalţi funcţionari, personalităţi de influenţă din lumea muncii şi a educaţiei şi jurnalişti, se reuneşte timp de un week-end într-un hotel sau un centru de vilegiatură undeva în America de Nord sau Europa, pentru a discuta în privat asupra afacerilor lumii.
În acest an, a 56-a conferinţă Bilderberg s-a derulat – week-end-ul trecut – la hotelul Westfields Marriott de Chantilly din Virginia, la vreo cinsprezece kilometri de aeroportul internaţional din Washington Dulles. Ca şi în cazul ediţiilor precedente, detractorii grupului Bilderberg acuză presa de mare tiraj că trece sub tăcere un club care, după ei, dirijează un guvern secret.
Locul în care ar fi aleşi viitorii preşedinţi americani
Criticii afirmă că Bilderberg este locul unde sunt aleşi viitorii preşedinţi americani şi primii-miniştri britanici, ceea ce ar confirma participarea la conferinţă a lui Bill Clinton în 1991 şi cea a lui Tony Blair în 1993. În 2004, magazinul Time a revelat faptul că John Kerry l-a ales pe John Edwards să-i fie coleg de listă imediat după ce acesta din urmă făcuse o impresie puternică asupra participanţilor la sesiunea Bilderberg în Italia.
[Continuare →AlterMedia]
Lista Participantilor din SUA

UPDATE: Vezi si Vladimir Alexe

Bilderberg si alegerile din SUA
Lobby pentru atacarea Iranului

No comments: