Pages

Wednesday, June 11, 2008

Rusia - Romania, 130 - 0


In urma cu 18 ani, pe 12 iunie 1990, in timp ce la Bucuresti Ion Iliescu daduse deja ordinul evacuarii "prin orice mijloace" a Pietei Universitatii, la Moscova, Parlamentul proclama suveranitatea Noii Rusii. La noi, ce s-a schimbat de fapt, in toti acesti ani, in relatia dintre Romania si Rusia, in afara de faptul ca am inlocuit un translator de limba rusa cu un capitan obisnuit sa comande in limba engleza?
Relatiile romano-ruse sunt practic, in aceeasi stare de levitatie si aceasta in mare parte pentru ca aparatul de care se lasa inconjurati presedintii, oricum s-ar numi ei, in ciuda oricaror dorinte personale, a ramas, de fapt, acelasi, promovandu-si propria agenda internationala pe dedesubtul sau pe deasupra Romaniei.
Dovada concreta sta in imediata noastra apropiere, unde constatam pentru aceasta perioada esecul total al statului roman in spatiul devenit "tampon" intre blocul NATO-SUA-UE si fosta URSS: teritoriile rasaritului romanesc impartite astazi intre Republica Moldova si Ucraina.
Continuarea la
ZIUA: Rusia - Romania, 130 - 0 de Victor Roncea

No comments: