Pages

Thursday, May 29, 2008

AZEC cere sedinta de Sinod extraordinara pentru judecarea ereziei Mitropolitului Corneanu

Asociatia Ziaristilor si Editorilor Crestini (A.Z.E.C.) apreciaza promptitudinea Comunicatului dat publicitatii de Biroul de Presa al Patriarhiei Române in cazul „gestului" comis de I. P. S. Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului, in ziua de 25 mai a. c., la sfintirea bisericii greco-catolice din Timisoara cu hramul "Sf. Maria – Regina Pacii si a Unitatii", si in special precizarea de principiu ca "dialogul actual al Ortodoxiei cu Biserica Romano-Catolica, deja destul de fragil, nu poate fi ajutat, ci mai degraba complicat prin gesturi considerate de unii «profetice», iar de altii problematice" , de dorit fiind "sa cultivam nu miraculosul sau senzationalul, ci seriozitatea si credibilitatea in relatiile dintre Biserici aflate in dialog pentru refacerea unitatii crestine".

Considerând ca ne aflam in fata unui incident de o maxima gravitate, fara precedent in lumea ortodoxa, credem ca ar fi binevenita o sedinta extraordinara a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care sa dea inca o data incredere credinciosilor ortodocsi in ierarhia Bisericii lor si sa curme inflatia speculatiilor mediatice.

Pâna la intrunirea Sfântului Sinod, le recomandam membrilor nostri (si facem apel si la ceilalti colegi din presa) sa adopte o atitudine masurata, si mai ales sa evite concluziile si generalizarile pripite.

Consiliul Director al A.Z.E.C.
http://www.azec.org.ro/
Si Asociatia ROST cere masuri ferme
http://www.rostonline.org/blog/claudiu/

No comments: