Pages

Thursday, February 5, 2009

AFACEREA INSULA SERPILOR. Un blogger a avut dreptate inca din luna septembrie in privinta gazului din Marea Neagra: Mascarada Procesului de la Haga

Ieri, in timp ce toata presa tragea cu artificii pentru "triumful" de la Haga, doar doua-trei voci se indoiau, rational, asupra acestuia. Academicianul Florin Constantiniu: Dubii cu privire la succesul de la Haga, subsemnatul, cu Apa si pamant romanesc si Razvan Voncu, in comentariul sau Nici o schimbare. Alaturi de noi, in spatiul virtual, cativa bloggerii se minunau de cata prostie domneste in majoritatea mass media. Intre timp - n-a avut ce face - iata ca, desi n-au trecut trei zile, si presa "mare" si-a dat seama cat de mica a fost si s-a trezit pentru a constata pocinogul: adio rezerve de gaze, precum am zis adio si rezervelor de petrol. Vinovatii: "baietii destepti", hotii din palatul Victoria, ca intotdeanua. Si-atunci, de ce ne cipuiesc tot pe noi si nu i-am cipui noi pe ei?
Iata vocea ratiunii avocatului Urban Iulian, de ieri si azi:
Culisele fraudei prin care Guvernul Tariceanu a oferit pe tava resursele minerale din Marea Neagra, cu incalcarea legii
La Haga, procesul nu a fost castigat de Romania ci de Rompetrol !
Mai mult: la 3 septembrie, Urban Iulian, pe atunci doar avocat si blogger, nu ca acum si senator, trantea un articol care va ramane de pomina. Avea dreptate, doar pe trei sferturi. E si mai rau! Iata articolul lui Urban:
Mascarada procesului de la Haga - MAE nu se lupta pentru intereselor romanilor, ci pentru cele ale PETROM!
3 Sep, 2008
Toate canalele de media din Romania prezinta incepand cu 01 septembrie 2008, pana la refuz, ceea ce ei numesc evenimentul anului, si anume, demararea la Curtea Internationala de Justitie de la Haga a procesului dintre Romania si Ucraina pentru delimitarea platoului continental via Insula Serpilor. Toate ziarele si televiziunile de la noi din tara s-au intrecut sa spuna ca MIZA acestui ar fi INDEPENDENTA ENERGETICA a Romaniei, ca hidrocarburile si zacamintele de petrol ne vor salva...... Hai nu mai mai zapaciti, chiar asa? Haideti sa vedem pe cine va salva cu adevarat un eventual castig al Romaniei la Haga ? PE AUSTRIECII DE LA PETROM!
Cei 12.000 de kilometri patrati disputati nu apartin în acest moment nici României si nici Ucrainei, astfel ca nici una dintre tari nu poate poate exploata în vreun fel zona respectiva. De aceea, miza de la Haga este cât din acesti 12.000 de km patrati si ce resurse aferente de hidrocarburi revin României. Romaniei? de cand si pana cand conturile bancare ale OMV via Petrom sunt conturile Romaniei?
Dreptul de exploatare a zacamintelor din subsolul Platoului Continental al Marii Negre sunt in proprietatea PETROM SA, iar cum aceasta a ajuns in proprietatea OMV, ops, iata cum noi ne batem cu ucrainienii, ca sa-i imbogatim pe austrieci.
Nu ma credeti? Va invit sa accesati acest link: http://www.rmri.ro/RMRI/EnvImpactAssessmentRO.html.
Institutul National de Dezvoltare Marina Grigore Antipa a fost angajat in 2002 de Petrom SA sa faca mai multe studii de impact de mediu privind forarile din Platoul Maritim Continental al Romaniei. De altminteri, Petrom este singura companie de petrol si gaze din Romania care are dreptul sa foreze si exploateze resursele din subsolul Platoului .I
ORION, DELTA 4, I PORTITA NORD, I HISTRIA WEST, 316 SINOE, 317 SINOE nu sunt nume de cod, ci nume de platforme marine de foraj care sunt detinute de Petrom adica de austriecii de la OMV in Marea Neagra si care isi freaca mainile de bucurie ca pot sa ajunga, gratie petrolului romanesc, prima companie petroliera din UE.
Stiti ce obiect de activutate are PETROM SA? " Explorarea si exploatarea zacamintelor de petrol si gaze naturale din Platoul Continental al Marii Negre" si chiar asa de ce or fi SINGURII care au in Romania acest obiect de activitate? pentru ca sunt singurii care pot fora in Platoul Continental. Nu ma credeti, atunci duceti-va la Registrul Comertului si incercati sa inregistrati o firma cu un asemenea obiect de activitate!
Asadar statul roman cheltuie bani publici la Haga ca sa le umple conturile bancare ale austriecilor!
Chiar daca petrolul din Platoul Continental al Marii Negre va fi exploatat de catre alta companie, unde se va rafina el ? Mai exista vreo rafinarie romaneasca ? Nu, petrolul va merge in rafinariile Petrom sau Rompetrol, astfel incat cine va castiga de aici? Ce insemna asadar aceasta mult trambitata "independenta energetica" pentru contribuabilul roman? Nimic, absolut nimic, si bag mana in foc ca nici macar la ieftinerea benzinelor si motorinelor nu se va ajunge daca Romania va avea castig de cauza la Haga.
Bucurestiul a angajat consultanti de renume care costa extrem de multi bani ca sa lupte pentru cauza PETROM. Costurile procesului sunt împartite de partile implicate cu CIJ, întrucât aceasta plateste salariile celor 15 judecatori, costurile de organizare si traducerea documentelor. România plateste echipa care o reprezinta la Haga - atât membri straini (trei reputati profesori în drept international de la Universitatile din Paris, Cambridge si Oxford), cât si cei români (agentul, doi co-agenti, consilieri si avocati), costurile de organizare si traducerea documentelor. România plateste echipa care o reprezinta la Haga - atât membri straini (trei reputati profesori în drept international de la Universitatile din Paris, Cambridge si Oxford), cât si cei români (agentul, doi co-agenti, consilieri si avocati) cât si costurile de redactare a documentelor. Agentul României pentru procesul de la Haga este Bogdan Aurescu, cu rang de director general în MAE român. Bogdan Aurescu este agent pentru CIJ din 2004, de la sesizarea Curtii. A participat (începând cu 2001 si pâna la sesizarea CIJ în 2004) ca adjunct al sefului delegatiei si, respectiv, ca sef de delegatie la negocierile desfasurate pentru delimitarea spatiilor maritime cu Ucraina, si este singurul oficial roman prezent in procesul de la Haga este Bogdan Aurescu, cu rang de director general în MAE român. Bogdan Aurescu este agent pentru CIJ din 2004, de la sesizarea Curtii. A participat (începând cu 2001 si pâna la sesizarea CIJ în 2004) ca adjunct al sefului delegatiei si, respectiv, ca sef de delegatie la negocierile desfasurate pentru delimitarea spatiilor maritime cu Ucraina, si este singurul oficial roman prezent in procesul de la Haga si care merita respect pentru daruirea cu care se lupta in acest proces. La finalul caruia nu vor castiga romanii ci, PETROM.
Mascarada procesului de la Haga - MAE nu se lupta pentru intereselor romanilor, ci pentru cele ale PETROM !

1 comment:

Anonymous said...

De aceea Haga a dat verdictul in favoarea Austriei, pardon... a Romaniei!