Pages

Tuesday, April 15, 2008

Totalitarism cu fata intelectuala. Liiceanu a castigat in prima instanta. CEDO o sa se bucure ca mai exista profitori anti-presa in Europa


LIICEANU-ZIUA-SENTINA / Instanta i-a dat castig de cauza scriitorului Gabriel Liiiceanu in procesul sau cu cotidianul Ziua
BUCURESTI, 15 apr (MEDIAFAX) - Judecatoria sectorului 1 a dat castig de cauza scriitorului si filosofului Gabriel Liiceanu in procesul pe care acesta l-a intentat cotidianului Ziua pentru "atingerea adusa demnitatii, imaginii si reputatiei" prin campanii de presa si afirmatii "injurioase" si "calomnioase"."Instanta a admis actiunea lui Gabriel Liiceanu fata de cotidianul Ziua. Cei de la Ziua sunt obligati sa-i plateasca lui Liiceanu 150.000 de lei noi daune morale. Sentinta este atacabila cu apel si recurs", a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, avocatul Valeriu Stoica, partener-fondator la Stoica&Asociatii, casa de avocatura ca l-a reprezentat pe Liiceanu la proces. Gabriel Liiceanu declara in luna iulie a anului trecut, intr-o conferinta de presa, ca actiunea sa in justitie sa ii vizeaza pe Sorin Rosca Stanescu, Ion Spanu si Victor Roncea , motivand-o prin faptul ca ca Ziua a pornit o campanie de defaimare la adresa sa dupa ce a semnat "apelul intelectualilor" pentru sustinerea presedintelui Traian Basescu
(Ce vrajeala! - nota mea). Primul termen in acest proces a fost la 1 octombrie, anul trecut.(Indira Crasnea, indira@mediafax.ro)
Fetele totalitarismului. Sunt multe de spus pe tema procesului in care se cere cea mai mare despagubire din istoria presei post-decembriste: un miliard si jumatate in lei vechi (Stoiculitza, avocatul companiei rusesti ALRO solicitase initial 3 miliarde!). In ce ma priveste, pentru un editorial in care afirmam ca Liiceanu este un profitor al tuturor regimurilor. Ceea ce voi spune si de-acum inainte, pana cand il voi demola complet pe acest impostor agreat prosteste de Securitate pentru a-l controla pe batranul legionar Constantin Noica. Care visa, la randul lui prosteste, la un proiect de intarire a nationalismului fie si prin intermediul regimului comunist. Cu Liiceanu si Plesu a dat chix si el si Securitatea.
Despre proces, un singur exemplu, momentan: la o prima cautare pe internet, Barbut Florenta, judecatoarea care a clasat cazul - fara sa accepte nici martori nici proba veritatii! - a fost transferata de la Buftea la Judecatoria Sectorului 1 (supranumita Judecatoria mafiotilor) dupa ce a facilitat un mare tun imobiliar.
Pentru Stoica: fostul procuror general al TPI, Carla del Ponte, dezvaluie, astazi, ca mafia kosovora condusa de actualul premier al provinciei separatiste Kosovo, Hashim Thaci, impreuna cu generalul criminal Agim Ceku, au operat intr-o retea de trafic de organe, in special de copii. In anii '90. Rings a bell?
CEDO o sa se bucure cand o sa-i ajunga la Strasbourg un dosar in care este implicat fondatorul din umbra al PDL, cel care facea trocuri politice cu Adrian Nastase pe sub mesele de la Paris ale urmasului lui Brucan, Mihnea Berindei.
Ha, ha, ha!
Voi reveni, negresit, cand o sa-mi fac putin timp pentru astfel de pigmei.

No comments: